Şimdi Ara

Kasko Muafiyeti/Kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
6.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese.Kiralık araçla trafik kazası yaptım.Yaklaşık 4000 Tl'lik hasar var benim kullandığım araçta.Aracın kaskosu var ama kiraladığım yer bana kasko muafiyetinden bahsetti.Sormak istediğim bunu kesin öder miyim ?Almama ihtimalleri var mi ? Ödersem örneğin 20.000 Tl'lik arac 4000 Tl hasar desek kaç TL ödemem gerekir ? Bilgi verebilecek var mi ?

• hiç birşey ödemeyin. kiralık araçlarda rent a car kaskosu yapılması gerekiyor ancak pahalı olduğu için hususi araçlar normal kasko ile kiralanıyor. şikayet edeceğinizi söyleyin ve hiç birşey ödemeyin.
  • hocam şöyle de bir durum var. rent a car kaskosuysa ve eğer hata sizdeyse galiba 750 lira siz ödüyorsunuz geri kalanını kasko karşılıyor. yok hata sizde değilse arabanın anahtarını adama verin ve hadi eyvallah deyip çıkın gidin...
  • ha şunu da söyleyeyim. rent a car kaskosu ise araba ve ehliyet yaşınız 2 yıldan az ise kasko hiçbirşey karşılamaz. belki kasko muafiyeti diye bahsettiği bu olabilir. bu durumda yapabileceğiniz en mantıklı iş araç kiralarken yapmış olduğunuz sözleşmeye ehliyet yaşı 2 den çok olan bir arkadaşınızı ikinci sürücü olarak kaydettirip kazayı onun yaptığını tutanağa tutturmak olacaktır. ama tahminimce bunun için çok geçtir sanırım.
  • Şimdi şöyle kazada hata benim.Ehliyetim de 5 yıla yakın.Kiralık dediğim aracı aldığımız yer, aracın şehirde yetkili bayiisi.Şirket uzun dönem 5-6 aylık kiralamıştı sanırım.Adamın dediği % 2 gibi bişeydi.Benim anlamadığım onların @OzzY® 'nin de dediği gibi tam kasko yapmaları gerekmiyor muydu ?
  • bence siz kaskonun rent a car mı yoksa başka bi kasko şirketi mi ona baktırın bence... ozzy arkadaşın dediği gibi rent a car kasko değilse aba altından sopa gösterin biraz.
  • Evet onu öğrenmek gerek.Ben başka bi aracın bayiisiyle görüştüm olmaz öyle şey dedi bana.Ödemezsiniz dedi.Ancak sözleşmemde muafiyetle ilgili özel madde varsa olabilirmiş sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kasko
    2 hafta önce açıldı
    muayenesiz araç kasko
    15 yıl önce açıldı
    Trafik sigortası
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Herkes bişeyler yazmış ama bakın işin doğrusu şudur.

Öncelikle kiraladığınız aracın kaskosunun kesinlikle "rent a car kaskosu" olup olmadığına emin olun. Öyle olduğunu kabul ettiğimizde, şunu net bilmelisiniz ki, rent a car kaskoları muafieytli yapılır. Piyasadaki genel uygulama da %2 dir. Bu şu demektir. Hasar da araç bedlinin %2 si ni araç sahibi ödeyecek demektir. 20.000 tl lik bir araç ta bu 400 tl eder. Hasarın miktarının ne olduğu önemli değildir. İlk 400 tl araç sahibi tarafından ödenecektir.
    Rent a car sözleşmesinde, bu miktar hasar yapan müşteriden alınır diye bir madde yoksa ödemeyiniz. Ama eğer varsa ödemeniz gerekir. Rent a car firma sahipleri çoğunlukla aracı kiraya verirken boş KK slibi alırlar ve daha sonra bu tür işler için (sonradan gelebilecek cezalar vs.) kullanırlar. Fakat mantık, hasar da kusur sizdeyse bu 400 tl yi de sizin ödemeniz gerektiğini söylüyor. Rent a car cının bu işte günahı nedir ki? 1 günlük araç kiralıyor 50-60 tl ye, 400 tl masraf çıkıyor, aracı kaza yapıp üstüne üstlük 5-10 gün serviste yatıyor. Gerçi rent a car kaskolarında, yattığı gün başına para ödeme seçeneğide var ama çoğu rent çi bu özelliği koydurmayıp, yattığı günlerin parasını da hasarı yapan müşteriden istiyor. Anlayacağınız işler biraz mafyavari işliyor. Araç kiralarken aman dikkat. Fiyata aldanıp bilmediğiniz yerlerden araç kiralamayın. Her konuda olduğu gibi işini profesyonelce yapan firmaları btercih edin.

Sigorta şirket ve acenteliri için de durum aynıdır.

saygılarımla,

www.limonsigorta.com

• quote:

Orijinalden alıntı: oluşumbilgi

Merhaba,

Herkes bişeyler yazmış ama bakın işin doğrusu şudur.

Öncelikle kiraladığınız aracın kaskosunun kesinlikle "rent a car kaskosu" olup olmadığına emin olun. Öyle olduğunu kabul ettiğimizde, şunu net bilmelisiniz ki, rent a car kaskoları muafieytli yapılır. Piyasadaki genel uygulama da %2 dir. Bu şu demektir. Hasar da araç bedlinin %2 si ni araç sahibi ödeyecek demektir. 20.000 tl lik bir araç ta bu 400 tl eder. Hasarın miktarının ne olduğu önemli değildir. İlk 400 tl araç sahibi tarafından ödenecektir.
    Rent a car sözleşmesinde, bu miktar hasar yapan müşteriden alınır diye bir madde yoksa ödemeyiniz. Ama eğer varsa ödemeniz gerekir. Rent a car firma sahipleri çoğunlukla aracı kiraya verirken boş KK slibi alırlar ve daha sonra bu tür işler için (sonradan gelebilecek cezalar vs.) kullanırlar. Fakat mantık, hasar da kusur sizdeyse bu 400 tl yi de sizin ödemeniz gerektiğini söylüyor. Rent a car cının bu işte günahı nedir ki? 1 günlük araç kiralıyor 50-60 tl ye, 400 tl masraf çıkıyor, aracı kaza yapıp üstüne üstlük 5-10 gün serviste yatıyor. Gerçi rent a car kaskolarında, yattığı gün başına para ödeme seçeneğide var ama çoğu rent çi bu özelliği koydurmayıp, yattığı günlerin parasını da hasarı yapan müşteriden istiyor. Anlayacağınız işler biraz mafyavari işliyor. Araç kiralarken aman dikkat. Fiyata aldanıp bilmediğiniz yerlerden araç kiralamayın. Her konuda olduğu gibi işini profesyonelce yapan firmaları btercih edin.

Sigorta şirket ve acenteliri için de durum aynıdır.

saygılarımla,

www.limonsigorta.com

Aydınlattığınız için teşekkür ederim.Aracı kiraladığımız yer o marka aracın şehirde tek yetkili bayiisi.Hata bende ama araç 1-2 günlük değil.İşyeri için 5-6 ay kiralanmış bir araç.Sözleşme nedir nasıldır bilmiyorum ama tahminim kılıfına uydurulmuştur.Yakında belli olur bakalım..

• keremaa K kullanıcısına yanıt
    Meraba aynısı benim başıma geldi araç kiraladım . Aracı teslim alırken bi kaç kusuru vardı bana teslim edene söyledim hepsini tek tek ama hiç birini yazmamış sonra aracı teslim ettim hiç bi şekilde bişey olmadan aradan 5 gün geçti ve araçta göçük oldugu söyleniyor ben bunu söyledigimi izah ettim ama hiç biri bilmiyorum ben dedi araçın kaskosu var ama bana 5.000 tl muafiyet parasından bahsetti ben bunu vericek durumda degilim aracın kaskosu var ama bana 5.000 ödeyin yada avukata veriririz 15000 olarak alırız haciz gelir dedi napmalıyım yardım edin lütfen bilen biri . @keremaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.