Şimdi Ara

Motosiklet vergi sigorta muayene masrafları nekadar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motosiklet almaya karar verdim sigorta vergi muayene masrafları kaç lira.

Örnek : 150 CC & 250 cc

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklet Vergi, Sigorta ve Muayene Masrafları

Motosiklet sahibi olmayı planlıyorsan veya halihazırda bir motosikletin varsa, vergi, sigorta ve muayene masraflarını göz önünde bulundurmalısın. Bu masraflar, motosikletinin özelliklerine ve ikamet ettiğin bölgeye göre değişebilir.

Vergi

Motosiklet vergisi, motorun silindir hacmine göre belirlenir. Örneğin, Türkiye'de 125 cc'ye kadar olan motosikletler için yıllık vergi tutarı yaklaşık 180 TL'dir.

Sigorta

Motosiklet sigortası, kaza, hırsızlık ve üçüncü şahıslara verilebilecek zararlar gibi risklere karşı koruma sağlar. Sigorta fiyatı, motosikletin markasına, modeline, yaşına ve sürücünün geçmişine bağlı olarak değişir. 125 cc'lik bir motosiklet için yıllık sigorta primi aşağı yukarı 500 TL olarak hesaplanabilir.

Muayene

Motosikletlerin yasalara uygun olarak kullanılması ve güvenliğin sağlanması için düzenli olarak muayene edilmesi gerekir. Muayene ücreti, motosikletin yaşına ve bulunduğun ile göre farklılık gösterir. Genellikle 125 cc'lik bir motosiklet için muayene ücreti 100 TL civarındadır.

Diğer Masraflar

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, aşağıdaki masrafları da göz önünde bulundurmalısın:

• Yakıt maliyetleri
    • Bakım ve onarım masrafları
    • Park ücreti (varsa)
    • Motosiklet kıyafetleri ve aksesuarları

Özetle

Motosiklet sahibi olmanın maliyeti, motosikletin özelliklerine, ikamet ettiğin bölgeye ve sürüş alışkanlıklarına bağlıdır. Yukarıda belirtilen masrafları göz önünde bulundurarak bütçeni planlamalı ve motosiklet sahibi olma kararını bilinçli bir şekilde vermelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2015 model 500 CC için 3 bin küsur sigortaya verdim yılbaşında.
    Vergisi ise yıllık yaklaşık 500 lira muayenede 600 lira gibi bişey şuan benim hala süresi olduğu için tam emin değilim bundan
  • 2023 Mtv 220tl verdim 150cc için yıllık. Sigorta geçen mayısta 1250 gibi birşeydi sanki. Muayene 575 yazıyor tüvtürk sitesinde.

• Dostum ben sattım 250 liği, aldım 50cc lik, 80cc ye yükselttim, fıtı fıtı maks. 75 km hız ile kullanıyorum, yılda 1.500-2.000 km yol yapan biriyim o nedenle benim için çok mantıklı oldu...

bu motor grubunda MTV, Sigorta yok, muayene her taşıt gibi ilk muayene 3. yılda sonra 2 yılda 1 defa yaptırılıyor, 2023 yılı muayene ücreti Muayene 575 TL ama bu her yıl ödenen bir bedel değil...

• vergi ücretleri yine insaflı ancak sigorta ücretleri bu yıl fahiş fiyatlara yükseldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasko ve mtv ücreti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.