Arkadaşlar yaklaşık 5 gün önce virajda kayarak tek taraflı kaza yaptım. Araç ağır hasar aldı ve eksper atanıp inceleme yaptı. Servis %99 ihtimalle aracın perte ayrılacağını söyledi. Kasko tarafından ne kadar rayiç bedel ödeneceğini bilmiyorum. Sahibinden üzerinde baktığımda fiyatlar çok karışık. Sizin bir tahmininiz var mı? 2016 Volkswagen Golf 7 1.4 TSİ BMT 125 DSG Highline 110binde hatasız ve boyasız, Sunrooflu, koltuk ısıtmalı model. |
Kasko Pert Araç İçin Rayiç Bedel Ödemesi

-
-
Geçmiş olsun öncelikle...
Geçen sene benimde başıma geldi iş yeri aracımda. Şöyle ilerledi süreç.
Aracın kasko değerine göre ilerliyorlar içindeki opsiyon ekstra vs hiç birşeye bakılmıyor, tamamen ruhsattaki kasko emsal değeri.
Kasko değerine yakın bir rakamdan ihaleye çıkar. Altı veya üstü satılır ama size kasko bedeline yakın bir rakam teklif edilir.
İlk teklifi kabul etmek zorunda değilsiniz , pazarlık yolu açık. Ama en son siz bilirsiniz aracınızı alın kıvamına getirmeyin
Ben geçen sene satacağım rakamın neredeyse 3/2 'si gibi bir rakam almıştım.
-
Teşekkür ederim. Benim de korkum o. Türkiye Sigortalar Birliğinde kontrol ettiğim de araca 950 bin değer biçiyor. 950 bin TL'ye bu aracın 2014 model 140 binde manuelini ancak alabiliyorum. Aradaki fark muazzam. Çok düşük teklif ederlerse benim için sıkıntı büyük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedatbaysak -- 16 Mart 2025; 5:8:30 > -
Yazılı kanunu yoktur ancak hırsız sigortacılar pert durumunda, gerçek piyasa değerinin üstünden %20'ye yakın kesinti yaparlar.
Bir defa itiraz edip fiyatı biraz yükseltirsiniz ama sonrasında dönüş yapmazlar, mahkemelik olma durumunuz olur, onun da süresi 6-12 ay süreceği için, kaybeden yine siz olursunuz oynak piyasada.
-
Güncel rayicide baz alıyor tabii ama ana unsur değil tabi..
-
Kötü olan durum şu Golf piyasası saçma şekilde pahalı. Ben de o araçların o kadar etmeyeceğini biliyorum ama bir şekilde insanlar aldığı için fiyatlar düşmüyor. İnşallah çok az teklif etmezler.
-
Geçmiş olsun. 1milyonun altı bir meblağ sizi zarara uğratır gibi, umarım zararınız karşılanır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim. Aracımın birebir muadili sahibinden üzerinden baktığımda yok. En yakın 1.220.000 TL olacak şekilde var. Kaskonun bunu vermeyeceğini biliyorum. Bu fiyatın 100-150 bin aşağısını verse benim için çok iyi olacak. Teklif verirlerse burada paylaşırım. Yorumlarınız için teşekkürler.
-
Verilen teklifi kabul etmeyip onlara aracınızın güncel değer emsallerini iletin ben öyle yaptım ve 55.000 TL fark aldım.
-
Arkadaşlar benim aracım da perte ayrıldı mutabık kalınan bedelin ödeme yapılacağı gün belirtildi. Fakat pert araç hala üzerimde görünüyor. Yeni araç alacağım bu durumda sigorta kasko primlerimde 2. Araç muamelesi görecek.
Soru şu, perte ayrılıp ödemesi yapılan araç üzerimden ne zaman düşer?
Hocam pert araç üzerimden ne zaman düşer?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar siz satış verdikten sonra düşecektir
yanlış anlamayın da 2.el neden araba alınmaz işte bu yüzden mesela sıfır araç alıyorsun fatura kesiliyor, değeri neyse o hatta indirim de yapılıyor, 2.el araç alıyorsun kasko değeri 700 olan arabalar 1 milyona satılmaya çalışılıyor, sonra böyle bir kaza yaşasak alacağımız para rayiç değer üzerinden olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 18 Mart 2025; 13:52:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X