Şimdi Ara

Kasko ve Sigorta fiyatları uçmuş ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlısı ile sıfır km bir Doblo aldık kasko sigorta kestireceğiz fakat bu fiyatlar ne böyle arkadaş yahu

Kasko en ucuz 1040 TL. bulduk.
    Sigorta en ucuz 1200 TL. bulduk.

Bu paraları vermeyi hiç düşünmüyorum şahsen.

Aranızda yakın zamanda uygun fiyata kasko sigorta kestiren oldu mu acaba?

Varsa yarın hemen iletişime geçeyim. :)

Saygılarımla ..

• Bilmem kaçıncı konu oldu bilmiyorum ama fiyatları uçan trafik sigortası...

Kuzenim ilk arabasına 1160 tl ye trafik sigortası yaptırdı, ben ise bu sene 550 TL ye yeniledim. Kasko ise aynı fiyat. 550 TL... Zorunlu olmasa yaptırmam, ciddiyim
  • Geçen sene 150 tlye yaptırdığım sigortayı geçen ay 303 tlye yeniledim. Güya da tavandan indirim aldım. 3 ay sonra kasko yenilemesi var bakalım o kaç olacak!
  • işe bak kasko daha düşük çıkmışdünya tersine dönüyor
  • Hükümet in bu işe artık el atması gerekiyor.Tavan fiyat uygulamasına geçilmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Hükümet in bu işe artık el atması gerekiyor.Tavan fiyat uygulamasına geçilmesi lazım.

Hükümet el atarsa bu fiyatları aramayalım sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Hükümet in bu işe artık el atması gerekiyor.Tavan fiyat uygulamasına geçilmesi lazım.

Geçilmiş zaten, geçilmiş dee, 2-3 saat önce sigortacımla konuştum, bir sürü antin kuntin şey anlattı, kafamı karıştırdı.

Örneğin eskiden kademe kademe indirimler alır, hasar durumunda indirimimiz yanar sonra tekrar indirimleri almaya devam ederdik. Ama şimdi sigorta ettirenin tüm tramer geçmişi sorgulanıyor, eğer hasara sebep olduysa/kusurluysa prim ona göre artabiliyor.

Yani ben 45 yaşında, erkek (cinsiyet prime etkimekte) İstanbul'da sigorta sicili temiz biri olarak A marka araç için X TL üzerinden maksimum indirimi alıyorum.
    Aynı şartlarda; yaş, cinsiyet, ikamet/aracın bulunduğu yer, araç markası vs vs aynı olsa da değil son beş sene, kayıtların tutulduğu zamandan bu zamana (o da 2003 sanırım, sormak lazım) hasarı/kusuru bulunan benim aldığım X TL'den daha fazla prim ödüyormuş. Son 5 yılda kaza yapmasa da o X değeri "belli oranda" arttırıldığı için cepten çıkan fazla oluyor. Bu gün öğrendik, neşemiz kaçtı.

Özetle %40 indirim alıyorum derken, indirim aldığınız baz fiyat hasar geçmişimiz varsa normalden yüksek olabiliyor.

Bir de şirketler marka sorgulamaya başlamışlar, en çok kazaya karışan, hasar ödedikleri markaların primlerini yükseltmek gibi yeni (yani ben bu gün duydum, belki eskidir) bi icat çıkarmışlar. Aynı şartlarda iki sigorta ettirene aynı prim çıkmıyor, markaya göre de fark ediyor artık. Bunu da tuttukları istatistiklere göre belirliyorlarmış.

tüm bunlar trafik için geçerli tabi, kaskoda ne dümenler döndürüyorlar bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

quote:

quote:

Geçilmiş zaten, geçilmiş dee, 2-3 saat önce sigortacımla konuştum, bir sürü antin kuntin şey anlattı, kafamı karıştırdı.

Örneğin eskiden kademe kademe indirimler alır, hasar durumunda indirimimiz yanar sonra tekrar indirimleri almaya devam ederdik. Ama şimdi sigorta ettirenin tüm tramer geçmişi sorgulanıyor, eğer hasara sebep olduysa/kusurluysa prim ona göre artabiliyor.

Yani ben 45 yaşında, erkek (cinsiyet prime etkimekte) İstanbul'da sigorta sicili temiz biri olarak A marka araç için X TL üzerinden maksimum indirimi alıyorum.
    Aynı şartlarda; yaş, cinsiyet, ikamet/aracın bulunduğu yer, araç markası vs vs aynı olsa da değil son beş sene, kayıtların tutulduğu zamandan bu zamana (o da 2003 sanırım, sormak lazım) hasarı/kusuru bulunan benim aldığım X TL'den daha fazla prim ödüyormuş. Son 5 yılda kaza yapmasa da o X değeri "belli oranda" arttırıldığı için cepten çıkan fazla oluyor. Bu gün öğrendik, neşemiz kaçtı.

Özetle %40 indirim alıyorum derken, indirim aldığınız baz fiyat hasar geçmişimiz varsa normalden yüksek olabiliyor.

Bir de şirketler marka sorgulamaya başlamışlar, en çok kazaya karışan, hasar ödedikleri markaların primlerini yükseltmek gibi yeni (yani ben bu gün duydum, belki eskidir) bi icat çıkarmışlar. Aynı şartlarda iki sigorta ettirene aynı prim çıkmıyor, markaya göre de fark ediyor artık. Bunu da tuttukları istatistiklere göre belirliyorlarmış.

tüm bunlar trafik için geçerli tabi, kaskoda ne dümenler döndürüyorlar bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Doğrudur valla...Ülkede her alanda,her sektörde acayip bir yozlaşma mevcut...Tabii ki bu yozlaşma Türk insanı için de geçerli...
    Ülke binmiş bir alamete,gidiyor kıyamate...Allah sonumuzu hayır ede...

• quote:

Doğrudur valla...Ülkede her alanda,her sektörde acayip bir yozlaşma mevcut...Tabii ki bu yozlaşma Türk insanı için de geçerli...
    Ülke binmiş bir alamete,gidiyor kıyamate...Allah sonumuzu hayır ede...

Alıntıları Göster
    Artan trafik sigortasıdır.O da ilk defa yapılıyorsa yüksek fiyat çıkıyor.

Bugün kaskomu Allianz'dan yenilettim.Geçen seneye göre 40 lira daha ucuza yaptırdım 489 liraya. :)
    Sigortamı geçen nisan ayında 180 liraya yine Allianz'a yaptırmıştım.Günü gelince bakacağız artık. :)

• kaskoyu 900tl ye sigortayı 280tl ye yaptırdım bunlar yeni kanundan sonra yani zamdan sonra yapıldı araç 2007 model a3
    firma : generali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 9 Kasım 2015; 21:07:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Gün geçmiyorki konusu açılmasın
    Birazdan birileri gelip savunma amaçlı değer kaybı ödemeye başladı bundan arttı diyecek
    O zaman değer kaybını yaratana faturayı kessinler kazasız adama neden ceza kesiliyor.
    Kaldıki değer kaybı bilirkişi olmadan neden ödenir? Benim aracımda boyalı parçama birisi sürtsün bir daha boyanınca sigorta bana değer kaybı ödesin mantığı ne bu işin? Benzeri işyerinden tanıdığın başına geldi aracın boyalı iki kapısı boyandı adam 3000 TL değer kaybı aldı

• quote:

Orijinalden alıntı: alper3333

kaskoyu 900tl ye sigortayı 280tl ye yaptırdım bunlar yeni kanundan sonra yani zamdan sonra yapıldı araç 2007 model a3
    firma : generali
    Valla benim aracın da Haziran ayında sigorta süresi doluyor, o zaman da böyle saçma sapan rakamlar çıkartırlarsa kesinlikle sigorta yaptırmayı düşünmüyorum. Yakalandığım yerde de cezayı yemeye razıyım. Bu rakamlar ne böyle arkadaş, soyup soğana çevriliyoruz resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_1881

Valla benim aracın da Haziran ayında sigorta süresi doluyor, o zaman da böyle saçma sapan rakamlar çıkartırlarsa kesinlikle sigorta yaptırmayı düşünmüyorum. Yakalandığım yerde de cezayı yemeye razıyım. Bu rakamlar ne böyle arkadaş, soyup soğana çevriliyoruz resmen.

Alıntıları Göster
    2014 Haziran da 320 tl ye yaptırdığım sigortayı 2015 Haziranında 580 tl ye yaptırdım.Allah'tan bir de hasarsızlığım vardı.

• Sigorta sirketleri de bankalar gibi oldu.Nerden musteriyi kemirsem diye bakiyor.Kaza yaparsin parcayi yan sanayi takar ama is paraya geldimi kasko kadar para verirsin.
  • Bazı arkadaşlar kızmış fakat neden olduğunu anlayamadım.

1400 - 1500 TL. Trafik sigortası mı olur arkadaş.

Motorsiklet sigortası 500-800 arası.

Hayırlı işler .....
  • sigorta yaptirmazsak ne olur peki. hadi kaza da yapmadik2 yil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

sigorta yaptirmazsak ne olur peki. hadi kaza da yapmadik2 yil?
    1.000 lira sigorta mı olur yahu??
  • quote:

Sigorta 2 yıllık değil senelik yapılır.
    Kaza yapmadın,yada kaza seni bulmadı çevirmeye girdiğinde ceza yersin,birine çarparsan hayatın kayar maddi yönden hem kendi aracını hemde karşı tarafın aracını cebinden ödersin.

Riske girmek bedava,bir sürü giren insanda var trafikte yüce isa mı koruyor bilmiyorum da adamlar gayet rahat ve memnunlar başlarınada kolay kolay iş gelmiyor ki böyle geziyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onder Akbas

quote:

Sigorta 2 yıllık değil senelik yapılır.
    Kaza yapmadın,yada kaza seni bulmadı çevirmeye girdiğinde ceza yersin,birine çarparsan hayatın kayar maddi yönden hem kendi aracını hemde karşı tarafın aracını cebinden ödersin.

Riske girmek bedava,bir sürü giren insanda var trafikte yüce isa mı koruyor bilmiyorum da adamlar gayet rahat ve memnunlar başlarınada kolay kolay iş gelmiyor ki böyle geziyorlar.

Alıntıları Göster
    Yalan dolan tutanak dolduranları buna müsaade edenleri de unutmamak lazım, ha bir de şirket araçlarını tabi.

Yaş indirimi falan da eskisi gibi değilmiş. 29 yaşımıza geldik yeter artık indirim yok mu bize dedim sigortacıya. Eskisi gibi kolay kolay indirim olmuyor artık zorunluda dedi. 40 yaşında falan adam gibi indirim oluyormuş anca.

Şükür hiç kazam yok, 2010 da ilk yaptırdığımda o zamanlar sigorta fiyatları artmıştı oha dediğimiz ilk sene 365 TL den yaptırmıştım, düşe düşe 180 'e kadar düştü geçen sene. Ama bu sene 405 liradan yaptırdım. Bu resmen SOYGUNDUR. Böyle lanet bir sistem olmaz olsun. Bazı firmalardan düşük fiyat aldım nette ama alışkın olduğum sürekli yüz yüze baktığım acenteden de vazgeçmek istemedim, keza fiyatlar standart zaten hangi anadolu acentesine gitsem fiyat aynı.

Neyseki kaskom çok ucuzlamış. Geçen sene 950 olan kaskom bu sene, karşı ödeme sınırsız 707 lira, sanırım kasko ve poliçe anadoluda olunca kaskoya indirim yapıyorlar. Geçen seneyle aynı paraya gelince dedim değiştirmeyeyim sigortayıda bu sene de kalsın anadolu'da.

Benim önerim zorunlu sigorta kalksın arkadaş. Yani adı aynı kalır da zorunlu kasko gibi olsun. Karşı ödeme teminatı olur kaskolardaki gibi, ama olası hasarda kendi aracını yaptırırsın aynı zamanda karşı tarafı da ödersin. Ama zaten böyle olacak gibi. Bu sene kaskomun oldukça düşüp sigortanın artmasıyla geçen sene aynı fiyatı ödemem zorunlu poliçeye eklenmiş kasko gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Kasım 2015; 1:51:49 >

• Secimlerde trafik sigortasini ucuzlatacagiz diyen siyasetci lazim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.