< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
kaslı ve başarılı hiçbir insanın olmaması (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
sen tarihe adını yazdırmış en uç seviye adamları söylemişsin, ona bakarsan satranç ustası olan da yok bunların arasında. bu neyi değiştirir? kız tavlamak için kas yapmak acınası bir şey değildir, şu kokuşmuş dünyanın en masum eylemlerinden birisidir. doğrudur/değildir, kız tavlamak için kas gereklidir/değildir, o ayrı konu. yararlılığı tartışmaya açılabilir ama kız tavlamak için kas yapma eylemini böyle özellikle parmakla gösterip alaycı bakışlar atmak çok yanlış.
üstelik, kas yapma sürecinin kendisinin bir eğlencesi var. ben de bir ara gittim salona, ve, o süreçte kendim yemekler yapıp çok iyi beslendim. olay sadece vücudun şekle girmesi değil, gerçekten rutin bir şekilde bazı şeyler yapıyorsun, güzel yemekler yiyosun, iyi besleniyosun yani. bi noktada bu süreci yaşamak sana keyif veriyor, ve karşılığında vücudun şekle girmesi de ayrıca tatmin edici oluyor. yani kas yapan adamlar "KIZ KIIIIIZZZZZZ!!!!!!" diye delirdikleri için kas yapıyor değiller. bi noktada bu bir hobiye, hatta, yaşam tarzına dönüşüyor.sen de satranç ustası yok diyerek uç örnek vermişsin ama mantıken doğru çalışan biri doğru düzgün kas yapmaya vakit bulamaz genelde kas yapmaya çalışanlar da işi gücü olmayan vakti olan kişiler oluyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660
şimdi Dünyada ki kassız insan sayından kaçı edison tesla vb gibi onu oranlarsak her halde milyarda bin çıkar . Kaslı insanların sayısında aynısını yaparsak 0 çıksa bile bence yine mantıklı. Oran önemli agaronaldo
-
kas inşası için para ve zaman gerekiyor.zamanı spora harcayıp kas inşa eden üstüne para kazananlar var o ayrı
-
Boş iş olduğu için. Bu sporu 5 yıl yapmış son 1.5 yıl ilaç kullanmış biri olarak söylüyorum. Yarışmacı değilseniz veya bu işten para kazanmıyorsanız boş. Fitness çok daha mantıklı. Mesela kaldırdığım ağırlıklar sürekli artıyordu. Leg presste 400kg A kadar çıkmıştım. Ama düşündüm bu iş nereye gidecek. Hadi 500 kg basayım 600 basayım sonu ne bunun. Üstelik bir dünya para gidiyor zaman gidiyor. Zaten yaş ilerledikçe ayıracak vakit de azalıyor. Bu işin bu kadar abartılmasının nedeni kapitalizmdir. Muazzam para dönüyor. Böyle olunca ihtiyaç gibi gösteriyorlar bu sporu. Devamlı pr lar reklamlar yapılıyor insanlar manipüle ediliyor. Vücut geliştirme değil Fitness vs yapmak gerek. Savunma sanatları öğrenmek gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
satranç ustası olmak uç örnek ise o zaman kas yapmak da uç örnek oluyo zaten, bu yüzden kas yapma eyleminin bilim adamlarından falan beklenilmemesi gerekir. konuda bahsedilen ölçüde kas yapmaya harcanılan emek satranca harcanılsa satranç ustası olunuyo zaten. satranç ustası olmak için öyle zekaya falan gerek yok, tamamen çalışmakla alakalı. ve, kas yapmak da çok uzun ve toplamda çok fazla vakit alan bir süreç.quote:
Orijinalden alıntı: izayoisen de satranç ustası yok diyerek uç örnek vermişsin ama mantıken doğru çalışan biri doğru düzgün kas yapmaya vakit bulamaz genelde kas yapmaya çalışanlar da işi gücü olmayan vakti olan kişiler oluyor
Alıntıları Göster
aslında konu toptan kakafoni, bilim adamı dediğin adamın asıl uğraşı kendi alanıdır. kas yapan adamın ana uğraşı kastır. satranç ustasının asıl uğraşı satrançtır.
tabii ki bir insan iki tane vakit alan uğraşı birlikte de sürdürebilir yapabilir. eskiden başka alanlarda profesyonel olup aynı anda satranç ustası olan isnanlar vardı. şimdi de hem çok zengin iş adamı olup hem de sağlam kas yapan kişiler yok değil. ancak, bir insanın iki dalı aynı anda yapması için çok aşırı şekilde vakit harcaması lazım, bunun için de büyük istek lazım. çoğu kişi de aynı anda iki tane farklı ve zorlu alana o kadar istek duymuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Eylül 2020; 10:38:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
örneğe gerek yok hocam dediğim gibi kas yapsalar bile bu başarısız olmayı göze batırmaz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tesla'yı uyumadan sabaha kadar çalışıyor diye okuldan kovmaya kalkışmışlar. babasına falan mektup göndermişler "çocuğunuz okuldan hemen alın yoksa ölmesinden korkuyoruz, hiç uyumuyor" diye (yatılı okul)quote:
Orijinalden alıntı: gugukKas yapmak için adamların 5dk bile yok einstein hiç uyumuyormuş bile birşeyler üretmek için kas yapmak içinmi zaman ayıracaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Eylül 2020; 10:53:52 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kapitalizm'de abartılan çook şey var. kişisel gelişim sektörü mesela, aynı şeyleri kopyala-yapıştır yapa yapa milyarlarca para kazanıyolar her sene. durum bu olunca da tabii ki pazarlamasına-reklamına da para harcıyolar bol bol. pazarlamasına para harcanınca da halkın gözünde yüceliyor çünkü bu dünyada parası olan kişiler-kurumlar halka neyi tüketmesi gerektiğini dayatabiliyolar kolayca (miley cyrus'un babası da zengin mesela, para basıp kızının her çıkarttığı şarkısını platformlarda ön sayfaya koyup milletin gözüne soktular, sonra da "tarihte görülmemiş ilk hafta dinlenme rekoru kırdık bu da miley'in iyi şarkıcı olduğunun ıspatıdır" dediler. aslında sadece zengin olduğunun ıspatı) aslında şu anda bir bilgisayar oyunu alıp-oynayıp bitirmekle, bir kişisel gelişim kitabı alıp-okuyup bitirmenin arasında neredeyse hiçbir fark yok. ikisi de sana anlık ve geçici bir mutluluk aşılıyor, ve, tüketildikten sonra ikisi de hayatının geri kalanında hiçbir işine yaramıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Jimmy Vulmer
Boş iş olduğu için. Bu sporu 5 yıl yapmış son 1.5 yıl ilaç kullanmış biri olarak söylüyorum. Yarışmacı değilseniz veya bu işten para kazanmıyorsanız boş. Fitness çok daha mantıklı. Mesela kaldırdığım ağırlıklar sürekli artıyordu. Leg presste 400kg A kadar çıkmıştım. Ama düşündüm bu iş nereye gidecek. Hadi 500 kg basayım 600 basayım sonu ne bunun. Üstelik bir dünya para gidiyor zaman gidiyor. Zaten yaş ilerledikçe ayıracak vakit de azalıyor. Bu işin bu kadar abartılmasının nedeni kapitalizmdir. Muazzam para dönüyor. Böyle olunca ihtiyaç gibi gösteriyorlar bu sporu. Devamlı pr lar reklamlar yapılıyor insanlar manipüle ediliyor. Vücut geliştirme değil Fitness vs yapmak gerek. Savunma sanatları öğrenmek gerek.
ben dumbell aldım, üzerine yatılan sehpa falan aldım, evde çalışıyorum haftada bir. amaç biraz kasları kullanmış olmak. bir de, haftada bir bisiklete çıkıp 40 ile 70km arası sürüş yapıp geliyorum. çok zorlamıyorum yani gelişmek gibi bi amacım yok ama işte ucundan böyle biraz kasları kullanmış oluyoruz işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Eylül 2020; 11:2:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaslı olup oyunculuk, spor, pazarlamacılık gibi alanlarda başarılı olan çok fazla insan var çünkü bu alanlarda estetik görünmek/kaslı olmak bir avantaj, ama eğer başarılı olmak derken kastettiğin şey en iyi fizikçi olmak, nobel ödülü kazanmak, en zengin insanlardan biri olmak gibi uç örneklerse zaten kaslı erkek oranının %3-5 olduğu bir dünyada o başarılıların %3-5'den çıkmasının olasılığı az. Ama başarıdan kastın tıp kazanmak, ünlü olmayan iyi bir doktor olmak, ünlü olmayan iyi bir yazılımcı olmak ise ben çevremde hem kaslı hem de bu türden başarılara sahip insanlar görüyorum.
-
Antik yunandaki bazıl kişiler hem kaslı hem de bahsettiğin şekilde başarılı.
-
Saçma bir düşünce çok başarılı insanlar genelde o alana odaklanır yani aynı anda 7 işte başarı üretemezsin üretenler zaten dünya tarihine geçiyo ütopik zekalı olarak. Fizikçi fiziğe yoğunlaşır sporcu spora.
Bende derim ki herif astronot olmuş ama kas yapamamış pü sana rezil. Desem Olur mu olmaz.
Kas yapmak ciddi disiplin ve irade gerektiren bir şeydir sevmiyorsan istemiyorsan yapamazsın.
Profesör olmak bilim insanı olmakta ciddi Merak İrade Disiplin gerektirir bunlar yoksa olamazsın.
Bahsedilen adamların sayısı zaten çok az dışarı çık kaslı insan sayısı daha az nasıl olsun ki ?
İlla bir şeyi yüceltirken diğerini itin bi tarafına sokmanız gerekmez.
Biceps triceps ve nobel ile.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7
Saçma bir düşünce çok başarılı insanlar genelde o alana odaklanır yani aynı anda 7 işte başarı üretemezsin üretenler zaten dünya tarihine geçiyo ütopik zekalı olarak. Fizikçi fiziğe yoğunlaşır sporcu spora.
Bende derim ki herif astronot olmuş ama kas yapamamış pü sana rezil. Desem Olur mu olmaz.
Kas yapmak ciddi disiplin ve irade gerektiren bir şeydir sevmiyorsan istemiyorsan yapamazsın.
Profesör olmak bilim insanı olmakta ciddi Merak İrade Disiplin gerektirir bunlar yoksa olamazsın.
Bahsedilen adamların sayısı zaten çok az dışarı çık kaslı insan sayısı daha az nasıl olsun ki ?
İlla bir şeyi yüceltirken diğerini itin bi tarafına sokmanız gerekmez.
Biceps triceps ve nobel ile.hocam senin kol kaç
boy kilo kaç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1.78/76 kg - kol 35-36 falan.
BB hiç kasmadım geçmişte amatör futbol oynadım sonra omuzumda ciddi bir sorun olunca tüm sporlardan elim ayağım çekildi boks denemeyi düşünüyorum omuzum sorun etmezse boksu hobi olarak yapma fikrim var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-400988AF71.78/76 kg - kol 35-36 falan.
BB hiç kasmadım geçmişte amatör futbol oynadım sonra omuzumda ciddi bir sorun olunca tüm sporlardan elim ayağım çekildi boks denemeyi düşünüyorum omuzum sorun etmezse boksu hobi olarak yapma fikrim var.
hocam dikkatli olmak lazım
acele kas yapayım derken bi sakatlık tüm hayatı mahvedebilir. bi daha spor bile yapamayacak hale sokabilr, çok bilinçli yapmak gerke
-
Yani başarılı adam niye böyle boş şeylerle uğraşsın ki zaten? Hadi kız için dersin ama parası vardır o da kastan daha önemli.
-
ben yere düşme kaynaklı sakatlık yaşadım kas yapma hedefim yok şuan olanı koruyayım üstüne belki %5 koyayım ve diri durayım diye boks yapmayı düşünüyorum çok efektif bir spor vücudu diri tutar diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X