Kaspersky Lab''in CeBIT''te tanıttığı ev ağlarını koruyan
Kaspersky PURE Nisan''da Türkiye''de
Dünyanın lider güvenlik içerik yönetim geliştiricisi Kaspersky Lab, Avrupa''nın en büyük bilişim fuarı CeBIT 2010''da ev ağlarını korumaya yönelik geliştirilen yeni ürünü Kaspersky PURE''ü tanıttı. Almanya''da 2-6 Mart tarihlerinde gerçekleşecen CeBIT''e, Security Hall 11''deki D37 numaralı standında yer alacak Kaspersky Lab, cep telefonları için geliştirdiği yeni nesil güvenlik çözümü Kaspersky Mobile Security 9''u da kullanıcıyla buluşturacak. Öte yandan Kaspersky PURE''ün Türkiye''de Nisan ayında kullanıcıların hizmetine sunulacağı belirtiliyor.
Uzmanlar, Kaspersky Lab''in hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kullanıcılara dijital güvenlik sağlayan Kaspersky PURE''ü bu alanda açılan bir çığır olarak yorumluyor. Kaspersky PURE her türlü web tabanlı tehdide karşı bütünsel bir koruma sağlıyor. Kaspersky PURE''ün içerdiği özellikler şöyle özetleniyor: Geliştirilmiş ebeveyn kontrolü, ileri seviye veri yedekleme, şifreleme araçları, parola yönetim programı, tüm ev ağını yönetme, ağ içerisinde bulunan herhangi bir bilgisayardan web tarayıcısına ince güvenlik ayarlarıyla bağlanma...
Kaspersky Lab, mobil kullanıcılara yönelik olarak geliştirilen Kaspersky Mobile Security 9''u da CeBIT 2010''da tanıtıyor. Bu ürün özellikle akıllı telefon kullanıcılarının karşılaşabileceği her türlü ağ saldırıları, kötü niyetli programlar ve dijital hayatı ihlal eden telefon bazlı spamlara karşı üretildi. Ayrıca, ürün, kaybolan telefonun sim kartı değiştirilse bile cihaz sahibinin GPS ile telefon yerinin tespit edebilmesi, uzaktan bloke etmesi ve kolay kullanımlı güvenlik özelliğiyle kişisel bilgilerin korunmasını sağlıyor. Ürünü tamamlayan yeni mahremiyet koruma özelliği ise kullanıcılara istedikleri kontaklarının bilgilerini gizleme olanağı sunuyor.
Kaspersky Lab CEO''su Eugene Kaspersky ''Amacımız siber suçlulardan bir adım önde olmak, teknolojimiz, çözümlerimiz ve uzmanlığımız ile kullanıcıları korumak. Siber tehditler öyle genişledi ki, tüm dijital alana yayılmış olmalarından ve tüm dijital varlıklarımızı tehdit ettikleri için ''dijital kirlilik'' olarak adlandırıyoruz" dedi. Eugene Kaspersky sözlerini ''Kaspersky PURE, her türlü dijital kirliliğe karşı koruma sağlayan eşsiz bir teknoloji ile donatıldı" diye tamamladı.