Şimdi Ara

KASTAMONU 5.JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
33
Favori
108.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eaglex1903

Kastamonu acemi birlikte gelirken diğer eşyaların yanında demir askılık, kirli ve temiz çamaşır torbaları getirin, lazım oluyormuş

verdiğin bilgi için eyv gerçi ben daha hiç hazırlık yapmadım. Dedim 1. grup devrelerim yemin töreninden sonra çarşı iznine çıktıklarında buraya uğrayıp bizi bilgilendirdikten sonra gidip alacam bazı şeyleri inşallah. Buraya uğramayı unutmazlar umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal_carlos1

quote:

Kastamonu acemi birlikte gelirken diğer eşyaların yanında demir askılık, kirli ve temiz çamaşır torbaları getirin, lazım oluyormuş

verdiğin bilgi için eyv gerçi ben daha hiç hazırlık yapmadım. Dedim 1. grup devrelerim yemin töreninden sonra çarşı iznine çıktıklarında buraya uğrayıp bizi bilgilendirdikten sonra gidip alacam bazı şeyleri inşallah. Buraya uğramayı unutmazlar umarım

Bide çarşı izin defteri alın demişti, acemilikte yeminden sonra 2 hafta sonu çarşı izni varmış, izin defteri almak için sıra gelmiyor yanında getir demişti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jackal_carlos1

quote:

Bide çarşı izin defteri alın demişti, acemilikte yeminden sonra 2 hafta sonu çarşı izni varmış, izin defteri almak için sıra gelmiyor yanında getir demişti.

onu askeri malzeme satan yerlerden temin ederiz o zaman. Oraya hazırlıklı gidelim de başımız ağrımasın sonra devrem

• Çarşı izin defteri ne oluyor acaba?
  • Askerlikle ilgili söylemek istediğim bir şeyler var: Şimdi bu askerlik olayı iki türlü de ziyadesiyle abartılıyor. 1.si kimse seni zorla almıyor arkadaşım, askerden kaçmanın türlü yolları var. Gitmezsen gitme, bu kadar ağlamanın mantığı yok. 2.si ise askere giden büyük bir çoğunluk, kendisini kahramanlaştırıyor. Abartma arkadaşım, TSK kaç yıllık bir kurum, sen o kurumun ufacık bir dişlisisin. Askerlik yapmayanlara da çemkirmeye, gereksiz havaya girmeye gerek yok. Sonuç olarak her sağlıklı ve yetişkin Türkiye erkeği, bu görevi yapmak zorunda ve de yıllardır yapıyor. Milletçe her olayı büyüttüğümüz gibi bunu da büyütmeyelim. Rahat ol, tedirginliğe gerek yok.
  • Çarşı iznine çıkarken komutan imza falan atıyormuş galiba, belge gibi bişey
  • quote:

Çarşı iznine çıkarken komutan imza falan atıyormuş galiba, belge gibi bişey

Biz mi alacakmışız onu?İlginç
  • 16 aralıkta teslim olmayla 18 aralıkta teslim olma arasında bir fark varmı beyler? 16 aralıkta giden birisi daha erkenmi terhis olur bilen birisi varsa cevaplarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommix

quote:

Çarşı iznine çıkarken komutan imza falan atıyormuş galiba, belge gibi bişey

Biz mi alacakmışız onu?İlginç

Askerde veriyorlarmış ama yemin töreninden sonra sıra çok uzun olduğundan, beklemekle uğraşma demişlerdi
  • Arkadaşlar 353/1 dönem olarak bugün emin törenimiz gerçekleşti. Herşey güzeldi hava soğuktu sadece.
    Kastamonu askerlik yapmak açısından çok güzel bir yer buraya düşenler kendilerini şanslı hissetmeliler. Ben 9. bölükteyim,sosyete bölüğü olarak geçiyor. Burada eğitim ve spor yok çok rahat askerlik yapıyorsunuz,yemekler kötü sadece sevdiğiniz herşeyi bolca yemenizde fayda var :) yoksa çok pişman olursunuz. Kış döneminde gelirken yanınıza içlik kazak filan alın sabah ve gece donarsınız. Grip hapı,ağrı kesici,boğaz pastili almayıda unutmayın. ıslak mendil yasak çünkü wc lere atılınca tıkanıyor direk. kolonya,deodorant sokabilirsiniz. eksik malzemeleri 2-3 lira fazla vererek alın rahat edersiniz,yoksa kantinde 2-3 hafta sıra gelmez. Komutanlarımız çok iyi,askere çok iyi davranıyorlar (istisnalar kaideyi bozmaz:) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakartal4242

Arkadaşlar 353/1 dönem olarak bugün emin törenimiz gerçekleşti. Herşey güzeldi hava soğuktu sadece.
    Kastamonu askerlik yapmak açısından çok güzel bir yer buraya düşenler kendilerini şanslı hissetmeliler. Ben 9. bölükteyim,sosyete bölüğü olarak geçiyor. Burada eğitim ve spor yok çok rahat askerlik yapıyorsunuz,yemekler kötü sadece sevdiğiniz herşeyi bolca yemenizde fayda var :) yoksa çok pişman olursunuz. Kış döneminde gelirken yanınıza içlik kazak filan alın sabah ve gece donarsınız. Grip hapı,ağrı kesici,boğaz pastili almayıda unutmayın. ıslak mendil yasak çünkü wc lere atılınca tıkanıyor direk. kolonya,deodorant sokabilirsiniz. eksik malzemeleri 2-3 lira fazla vererek alın rahat edersiniz,yoksa kantinde 2-3 hafta sıra gelmez. Komutanlarımız çok iyi,askere çok iyi davranıyorlar (istisnalar kaideyi bozmaz:) )

Eyvallah çok sağolasın bilgiler için

• quote:

Orijinalden alıntı: mert888

16 aralıkta teslim olmayla 18 aralıkta teslim olma arasında bir fark varmı beyler? 16 aralıkta giden birisi daha erkenmi terhis olur bilen birisi varsa cevaplarsa sevinirim

Askerliğimiz 16 aralıktan itibaren sayılacak.16 ile 18'de gitsen fark yok ama sülüste hangi tarihte teslim olman gerektiğini yazacaklar.O tarihte teslim olmamız gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakartal4242

Arkadaşlar 353/1 dönem olarak bugün emin törenimiz gerçekleşti. Herşey güzeldi hava soğuktu sadece.

verdiğin bilgiler için eyvallah devrem yalnız şu içlik kısmına kafam takıldı. içlik alın demişsin de orda veriyorlar diye biliyorum. Orda verilen işe yaramıyor diye mi alın diyorsun yoksa başka bir durum mu var

• Kastamonudan tüm devrelerime selamlar :)1.tabur 1.bölük :) yeminimizi ettik pazar gününe kadar evci cıktık :) pazardan sonra 14 aralıga kadar kastamonuda devam :) acemi ne kadar uzun o kadar iyi :) toplamda 40 gün acemilikden yicez.Acemilikde tek yaptıgımız sürekli her yerde her şey için sıraya girmek.Birde sürekli sağa dön çömel ,kalk:D Kastamonu 2.grup gelicek arkadaslar size mümkün oldugunca anlatmaya çalışayım en güncel bilgilerle 5.alayı.

**Beyler cep telefonu getirmeyen aşırı bir pişmanlığa düşüyor.B.kunu çıkarmadıgınız sürece kimse cep telefonuna karışmıyor.Sakın yemin törenini beklemeyin bi poşete sarın donunuzun içinde sokun :D biz hastaneye sevkde bile dışarı çıkarıp geri girerken ayakkabı içinde sokuyorduk hiç problem değil :)

** Kastamonu full yatışın oldugu 2yıldızlı bir tesis :))
    ** internet cafesi var ama tıkladıgınız bir sayfa 1-2 dk sonra açılır
    ** 13 tane kantini var yanlızca 3-4 tanesi kullanımda onlarda günde 3-4 saat açık hangi saatlerde açık oldugunu bölük komutanı-tabur komutanı bilmiyor takip edip sırada ön safa geçmek lazım
    ** Yemeklerde çeşit çok lezzet sıfırın altında
    ** 2 günde bir akşamları 1-1.5 saat kadar duş var.Ayrıca her sabah var 5-6 arası.Ben hep sabahları aldım sıra beklemeden en az 20 dk duş alıyordum..
    **Yeşil don almayanlar almanıza gerek yok koyu renk boxer giyin :)) burda haki mi alsak yeşilmi alsak diye konusuyorduk ya onları düşününce gülüyorum :D
    ** Kastamonuda acemilik yaklaşık 40 gün oluyor bence en az 7-8 adet boxer getirin zaten yemin töreninde hem sizdekileri aileniz yıkar hemde yeni 5 tane getirirsiniz ben öyle yaptım.
    ** Hava berbat her bölüğün %90 ı boğazlar şiş farenjit oluyor burun akıntısı öksürük.tabur iştimada biri öksürüyor domino taşları gibi en az arkadan 100 kişi daha öksürüyor.
    ** yanınızda grip ilacı boğaz pastili sprey getirin.Revirdede var ama o rezilliği çekmeyin
    ** bolca kolonyalı mendil getirin ((İlaçlar ve kolonyalı mendil çantanızda kalsın saklamaya gerek yok ilk kayıtdan önce çantasında ilaç ve kolonya kolonyalı mendil olanlar çıkarsın dicekler sakın çıkarmayın he arama yok !!! ))
    ** Revirde birtane tabip binbası var tek basına 2500 kişiye bakıyor kafayı yemiş bunun hakkında fazla konusmayayım görünce anlıcaksınız adam ciddi kafayı yemiş :D
    **Aralıkda gelcekler bizden daha cok yatış yapcak hava yağmurlu oldugunda eğitim yok bizim bundan 2gün öncesine kadar hiç yağmadı full aşırı kuru soğuktu.
    **Hava çok dengesiz sabah dolu yağıyor birden güneş açıyor arkasından yağmur yağabiliyor..
    **Bunun dışında kafasına birşey takılan olursa pazar gününe kadar cevaplayabilirim :D

• Dostlar bende bugun yeminini edenlerdenim, yukarida yazan arkadaslar durumu net sekilde aciklamis. Bnm solicegim tek sey iciniz rahat olsun. Komutanlar bir ikisi haric 10 numara adamlar, sabah aksam " bi sikintisi olan varmi arkadaslar?" dillerinden dusmuyor. Namaz kilan arkadaslarim; 1. tabur icin soluyorum, tabur icinde cami var. Burada askerlik yapan din gorevlisi arkadaslarimiz vakit namazlarinda ve cuma namazlarinda gorev yapiyor, isteyen egitim aralarinda parkasini bi kenara atip namaz kilabiliyor en ufak bir sikinti yok, hatta cumalar egitime uygun saate cekiliyor magduriyet olmasin diye. Her aksam 7 de sinema var, filmleri secen uzun donemlerin zevkini begenmeaemde zaman gecirmek icin ender faaliyetlerden, bilet 1 lira. Lig maclarinin tamamini izleyebilirsiniz ayrica. Yemekler cok cok bol, tadi ve kalitesi tartisilir ama yemek secen biri olarak hic ac kalmadim, kilo vermedimde almadimda. Birde sunu solemek isterimki burada hirsizlik yok, birakin botlari dolaplar bile kilitsiz, bir arkadasin kaybolan cuzdani ayagina kadar geldi, gelmeden aldigim kilitler kenarda duruyo. Ancak bnm gibi dalgin biriyseniz askili asker cuzdanini tavsiye ederim. İc camasirinda sorun yok ama bere ve eldiven tek tip oldugundan disardan almayin derim, disardan alacaginiz en onemli seyler tabanlik ve corap olacaktir. Arkadaslar burada dikkat etmeniz gereken en onemli sey sagliginiz, revir yetersiz degil yok sayilir. Sorusu olan olursa iki gun icinde cevaplarim. Herkese selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohayon

Kastamonudan tüm devrelerime selamlar :)1.tabur 1.bölük :) yeminimizi ettik pazar gününe kadar evci cıktık :) pazardan sonra 14 aralıga kadar kastamonuda devam :) acemi ne kadar uzun o kadar iyi :) toplamda 40 gün acemilikden yicez.Acemilikde tek yaptıgımız sürekli her yerde her şey için sıraya girmek.Birde sürekli sağa dön çömel ,kalk:D Kastamonu 2.grup gelicek arkadaslar size mümkün oldugunca anlatmaya çalışayım en güncel bilgilerle 5.alayı.

**Beyler cep telefonu getirmeyen aşırı bir pişmanlığa düşüyor.B.kunu çıkarmadıgınız sürece kimse cep telefonuna karışmıyor.Sakın yemin törenini beklemeyin bi poşete sarın donunuzun içinde sokun :D biz hastaneye sevkde bile dışarı çıkarıp geri girerken ayakkabı içinde sokuyorduk hiç problem değil :)

** 13 tane kantini var yanlızca 3-4 tanesi kullanımda onlarda günde 3-4 saat açık hangi saatlerde açık oldugunu bölük komutanı-tabur komutanı bilmiyor takip edip sırada ön safa geçmek lazım
    ** 2 günde bir akşamları 1-1.5 saat kadar duş var.Ayrıca her sabah var 5-6 arası.Ben hep sabahları aldım sıra beklemeden en az 20 dk duş alıyordum..
    **Yeşil don almayanlar almanıza gerek yok koyu renk boxer giyin :)) burda haki mi alsak yeşilmi alsak diye konusuyorduk ya onları düşününce gülüyorum :D
    ** Kastamonuda acemilik yaklaşık 40 gün oluyor bence en az 7-8 adet boxer getirin zaten yemin töreninde hem sizdekileri aileniz yıkar hemde yeni 5 tane getirirsiniz ben öyle yaptım.
    ** Hava berbat her bölüğün %90 ı boğazlar şiş farenjit oluyor burun akıntısı öksürük.tabur iştimada biri öksürüyor domino taşları gibi en az arkadan 100 kişi daha öksürüyor.
    ** yanınızda grip ilacı boğaz pastili sprey getirin.Revirdede var ama o rezilliği çekmeyin
    ** bolca kolonyalı mendil getirin ((İlaçlar ve kolonyalı mendil çantanızda kalsın saklamaya gerek yok ilk kayıtdan önce çantasında ilaç ve kolonya kolonyalı mendil olanlar çıkarsın dicekler sakın çıkarmayın he arama yok !!! ))
    ** Revirde birtane tabip binbası var tek basına 2500 kişiye bakıyor kafayı yemiş bunun hakkında fazla konusmayayım görünce anlıcaksınız adam ciddi kafayı yemiş :D
    **Aralıkda gelcekler bizden daha cok yatış yapcak hava yağmurlu oldugunda eğitim yok bizim bundan 2gün öncesine kadar hiç yağmadı full aşırı kuru soğuktu.
    **Hava çok dengesiz sabah dolu yağıyor birden güneş açıyor arkasından yağmur yağabiliyor..
    **Bunun dışında kafasına birşey takılan olursa pazar gününe kadar cevaplayabilirim :D

devrem ıslak mendil ilaç yok diyip yakalanırsak ne olur

• Bilgiler için teşekkürler devrem. Siz 14'ünde gideceksiniz biz 16'sında giriş yapmaya başlayacağız. posta başını nasıl bilirsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ohayon

Kastamonudan tüm devrelerime selamlar :)1.tabur 1.bölük :) yeminimizi ettik pazar gününe kadar evci cıktık :) pazardan sonra 14 aralıga kadar kastamonuda devam :) acemi ne kadar uzun o kadar iyi :) toplamda 40 gün acemilikden yicez.Acemilikde tek yaptıgımız sürekli her yerde her şey için sıraya girmek.Birde sürekli sağa dön çömel ,kalk:D Kastamonu 2.grup gelicek arkadaslar size mümkün oldugunca anlatmaya çalışayım en güncel bilgilerle 5.alayı.

devrem ıslak mendil ilaç yok diyip yakalanırsak ne olur

Arama olsa yakalanırsında arama yok :)) nizamiyede xrayden geçiyorsun ama çantada en az 50 kişi tel soktu yani xray muhtemelen bozuk yada xraydeki 352.dönem ksd onu ordan çıkarttırıp uğraşmak istemiyorda olabilir :).Çantanı açıp bakma yok zaten.İlk günler çok büyük karmaşa var bi astsubay çvş. gelir herkes hemen çantasındaki ilaç kolonya vs.vs çıkarsın masaya der işte orda çıkarma.çantana kimse bakmıyor :) benim yanımda aferin vardı grip ilacı(gerçi en fazla 4-5 tane içebildim gören herkes istedi verdim :D ) ıslak mendil baya büyük vardı yanımda bot silerken çok işe yarıyor tabi onada her gören saldırıyor :D

• Telefon götürelimmi? Hangi sartlarda içeri sokabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

18 gün kalmış ya devreler, biraz canlanın. Ufaktan biletler alınmaya başlansın.

ben aldm bileti devrelerim 16 aralık thy 13.20 ucagı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sircenk -- 29 Kasım 2013; 22:50:51 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.