Şimdi Ara

Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçiş Maceram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
8
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Edevlet'te "Kat mülkiyeti" olarak gözüküyor.

Bir üst satırda da mahalle bilgisinin yanında "imar" ibaresi var.

Öğrenmek istediğim şu; tapuya gidip herhangi bir işlem yapmama gerek var mı ? Yada mevcut tapu belgesini değiştirmelimiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt

O konu hakkında bilgim yok malesef

• Hocam dun tapuya gittim tapudaki gorevli bana yaptirmana gerek yok belediyeye gitmen lazim apartmandaki herkes basvurmasi lazim diye evin degerini arttirmaz yaptirsanda bi onemi yok gibi basindan salmaya calisti musait bi zamanda belediyeye gidecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nako8 -- 8 Ocak 2025; 13:35:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nako8 kullanıcısına yanıt

hocam tapu kadastronun sitesini gösterin konuda var açıkça yazıyor tek başınıza yapabileceğiniz sizi başından savmış daha bilgili biriyle görüşmek istiyorum deyin.

• Arkadaşlarım merhaba, umarım sorum çok alakasız olmaz ancak yardımınıza çok ihtiyacım var.

7.5 yıllık bir binada daire beğendim almak istiyorum fakat tapu kat irtifaki.. neden kat mulkiyeti alinmadi diye sordum emlakciya.. emlakci usenmislerdir gitmemislerdir vs diyor.. bana cok mantikli bir aciklama gibi gelmedi. Apartmanda yasam var ve daireler dolu. Benim bu evi almam ileride bana sıkıntı çıkarıp başımı ağrıtır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternalsun -- 25 Ocak 2025; 19:6:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eternalsun kullanıcısına yanıt

Belediyeye gidin ada parsel numarasıyla iskan olup olmadığını sorgulatabilirsiniz. İskanı varsa daire alınabilir başınız pek ağrımaz yine de tercih sizin.

• Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak.

Kat irtifakı kurmak için başvuru yaptık.

Belediyede kontrolü ayrı, kadastro kontrolü ayrı, derken tapuya ancak attık kendimizi.

Lakin Tapudan 2. seferdir dönüyor kuramıyoruz irtifak'ı.

Tapuda arsa 2 ortaklı gözüküyor.

97/45 bir malik

97/52 diğer malik

Toplam dört daire bir tane dükkan var.

İlk seferde, rayiç değerler üzerinden hisse oranlarına göre hesaplama yapıldı, her daire ve ofis maliklerin hissesine göre dağıtıldı, tapu onaylamadı geri döndü.

ikinci seferde bu sefer daireler ve ofis eşit oranda yani 1/2 olarak dağıtıldı, bu seferde bizim hatamız sonucu ofisi de 1/2 yaptığımız için yine onay almadı.

3. seferde ise, rayiç değerleri dikkate almayarak, direk arsa toplam hissesi olan 97 üzerinden hesaplama yapıldı, daireler eşit oranda dağıtıldı, ofiste ise hisse oranı fazla olan ortak fazla pay aldı. Görünürde bu sefer sıkıntı çıkmayacak ve geçecek diye umut ediyoruz.

Sizce son hesap doğrumudur?

1 ay oldu kat irtifakını kuramadık, kuramadığımız için iskana başvuramadık.

3 boyutlu bir sistem çıkmış kat irtifakı kurmak için yeni, haritacılar hazırlıyor. Sistem yeni olduğu için herkes acemi uzun sürdü.

Hadi o bitti, belediye bu sefer kadastroya bir türlü dosyayı gönderemedi, taaa ankaradan işin başındaki adam gönderdi.

Yıldım bıktım yeminle..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.