Şimdi Ara

KAT KALORİFER SİSTEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kat kaloriferi yaptırmayı planlıyoruz sizce kullanacağımız verim ne olmalı ben minimum %92 93 olması gorusundeyim ama babam bi makine mühendisi adayı olmama rağmen fikrimi pek takmıyorkullananlar eğer biliyorlarsa fiyat ile birlikte kombinin verimini de yazabilirlerse fiyatlarla ilgili az çok bir bilgi edinmiş olurum teşekkürler simdiden

• öncelikle ısıtılacak yerde izalasyon olup olmadığını ve kaç metre kare olduğunu yazmalısın.
  • bina dış cephesinde herhangi bir izolasyon yok kayıpları hesaplamayı planlıyorum ansys'de kat 100 m2 3+1 ...her odaya en az 1 petek koymayı düşünüyoruz belki annemlerin odası büyük olduğu için 2 olabilir onun dışında giriş kısmına bir adet ve salona da en az 3 petek lazım diye düşünüyorum
  • markaolarak alarko yu ama öncelikle yalıtım yaptırmanı tavsiye ederim yoksa hiç bir aman istediğin verimi alamazsın.
  • izolasyon için tüm binanın karar vermesi gerek onun da pek mümkün olacağını zannetmiyorum malesef...bi tanıdığımıza sorduk o da demirdokum iyidir bundan once baymak vardı ona harcadığımız servis parasıyla yeni kombi alırdık diyor
  • ansys mi? sen kaçıncı sınıfsın? ısıtma-havalandırma diye bi ders almadın sanırım?

zaten bugünkü en dandik kombinin verimi bile %92-93 tür. yoğuşmalı kombilerde verim yüksektir; fiyatıda yüksektir. eğer soğuk bir yerde yaşıyor ve fiyat farkı faturalarla birkaç yıl içinde kendini amorti edecekse yoğuşmalı model bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErEtE

ansys mi? sen kaçıncı sınıfsın? ısıtma-havalandırma diye bi ders almadın sanırım?

zaten bugünkü en dandik kombinin verimi bile %92-93 tür. yoğuşmalı kombilerde verim yüksektir; fiyatıda yüksektir. eğer soğuk bir yerde yaşıyor ve fiyat farkı faturalarla birkaç yıl içinde kendini amorti edecekse yoğuşmalı model bakın derim.

4.sınıfım ısıtma diye ders almadım çünkü konstrüksiyonum evet ansys kullanmayı biliyorum gerekli analizleri orada yapabilirim

yogusmalı kombiler daha cok yerden ısıtma gruplarında kullanılıyor diye biliyorum
  • TS 825 ve TS 2164 ü google dan araştırırsan bu konuda daha iyi fikrin olur. bende doğalgaz yetki belgeli mühendisim.

bu konu uzar sen forumun ev elektroniği -- ısıtma bölümüne bi bak derim.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_461/tt.htm

burda kombi başlığı falanda var. ama hesap yapmak istiyorsan üstteki standartlara bir göz at derim-her nekadar piyasada ezbere iş yapılsada-
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.