Şimdi Ara

katalitik konvertör TEMİZLENİRMİ_? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
67.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: viper001

katalitik konvertör dizel arabalarda varmıdır, aynı işlem dizeller için uygulanabilirmi teşekkür eder yarışmacılara başarılar dilerim.

katalitik konvertör DİZEL BENZİNLİ YENİ NESİL ARAÇLARIN TÜMÜNDE VAR SELAMLAR
  • bu katalitik filtrenin içi neden bu kadar pahalıdır aklım almıyor , yokmu bunun bir yan sanayisi falan.İçini değiştirip devam edebiliriz.Motor hakkında herşeyi biliyorum ama bu kataliltik filtre konusunu atlamışım şimdi bana da gerekiyor , ses yapıyor takır tukur , ilginç mesele
  • 1999 mazda 323 1,8 in katalitik konvektörü ne kadardır acaba
  • bu temizleme işlemi iptal etmek olmuyor mu?temizlendiğindede alt devirlerde çekişi düşecek ve aracın sesi artacak
  • 2003 vectra c 1.6 aracımdan performans alamıyordum.İlk gunden butarafa öle idi.Malum arac ağır ve bizim memlekette dik rampalar çok. Artık canıma tak etti ve katalik konvertoru boşalttım.Araç nefes almaya başladı sanki.Aracın gücü bariz şekilde arttı. Tek endişem aracın cok yakacağını düşünmemdi ve bu konuda yanıldıgımı cok gecmeden anladım. Rahatlayan araç daha aynı oranda yakmaya başladı.Artık daha az gaza basıyorum çünkü.Ses konusunda ise gaza yüklenince cok az bir cızırtı cıkıyor ses farkı yok denecek kadar az.Ayrıca arıza lambasıda yakmadı 1 yıldır(50.000km) bu şekilde biniyorum. Katalizorun fiyatı 600civarı imiş şuan bana 1000YTL verseler takmam.Benim soylediklerim vectra 1.6 için geçerli diğer araclarda ne gibi sonuçlar verir bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkkt -- 25 Şubat 2008; 23:16:01 >
  • Benim araçta 2005 astra dizel,bu sıralar çekişten çok düştü ve egzoscu bi ustaya gösterdim,sorun konventörün tıkanmasından dolayı imiş.burdaki yazı çok yararlı gerçekten herkese teşekkürler.
  • Çetin usta, kullandığınız Türkçe'ye bayıldım doğrusu.İmla kuralı,noktalama işareti hak getire.Size gelen insanların derdini bu Türkçe'yle nasıl anlıyorsunuz da cevap veriyosunuz merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

Çetin usta, kullandığınız Türkçe'ye bayıldım doğrusu.İmla kuralı,noktalama işareti hak getire.Size gelen insanların derdini bu Türkçe'yle nasıl anlıyorsunuz da cevap veriyosunuz merak ettim.

Gayet güzel anlatıyor meramını. Sonuçta o bir egzos ustası, gazete muharriri veya edebiyatçı değil. Gerçekten katalitik konvertör hakkında net ve bu kadar basit bir açıklama okumamıştım. Çok teşekkürler.
  • Antep nire ankara nire...

şu işi burada da yapsnızda müşteriniz olsak ustacım...

yoksa şaşmazda ortak bi tükkan mı açsak ne dersin...
  • Çetin usta enjeksiyonlu araçta akü bittiği için vurdurma yöntemi ile araç çalıştırılırsa, katalitik konvektör niçin ısınır ve yangın tehlikesine yol açar.

Kısacası katalizöre etkisi nedir?
  • Merhaba, 2005 otomatik 65000 km de lancer plus sahibiyim, arac bana bi alacagima mahsuben geldi. Cok buyuk bir problemi yok, kullanmasi rahat, sessiz bir arac, bir ay kadar once katalitik konvektor arizasi verdi, servise goturdum, ondeki katalitik konvektorde ariza varmis, degismesi gerekiyormus, servis parxa icin 2100, iscilik icin 65 tl fiyat cikardi, sanayide yan sanayi konvektor icin 750 tl fitat verdiler, yerli konvektor taktirsam yine de ariza isigi yanar mi? Konvektoru cikartip boru takmak veya spor susturucu takmak da istemiyorum, bu problemle karsilasan var mi? Varsa bana ne onerirsiniz, yan sanayi konvektoru istanbulda nerede ve ne marka taktirabilirim, tavsiyesi olan arkadas var mi? Yada orijinale parayi bayilmak mi daha uygun olur? Bilgisi veya yorumu olan varsa bekliyorum, saygilar,
  • herkese slm cetin ustan size bişey sormak isityom bende 2004 hundai getz aracım var aracın yaklaşık 1 senedir arıza lam bası yanıyodu bi kac kez gtik gösterdik dediler oksijen sesnsörü arızalı sesörü degiştik aradan 15 gecti yine yandi bi süre kuladım sonra bidaha gösterdim dediler bu sever aracın katalitik konvektiri birmiş yenilemesi lazım dediler sizce katalitik konvektörü arıza lam basını yakarmı kat iptali yapsam bu lanet olası ışıgı söndüre bilirmiyim yardımcı olursanız cok memlun olurum şimidedn tşkr cetin usta
  • Çetin sta
    Bildiğimiz kadarıyla konvertörün içerisinde bir kaç çeşit kimyasal varçıkan duman o kimyasalların içerisinden geçerek zararsız hale geliyor.
    Şimdi siz konvertörü temizlediğinizde bu kimyasallar yerinde baki kalıyor mu yoksa onlarda beraber gidiyor mu?
    Yani temizledikten sonra eski görevine devam edebiliyor mu yoksa susturucudan farkı kalmıyor mu?
    (kimyasalları temizleyebilmek pek mümkün gözükmüyor bana)
    Sizde demişssiniz birçok kişi denemiş ama başarılı olamamış diye.
    Yaptığınız işlemi kısaca anlatır mısınız?
  • slm çetin usta bende 2004 astra H YENİ KASA ELEGANCE ARABA VAR VE KATALİTİK KONVEKTÖR ARIZASI VERİYOR SANIRIM İLK BOĞAZI ARIZALIYMIŞ.2000 L KADAR HESAP CIKTI SİZE TEMİZLETMEK İSTİYORUM MAİL ADRESİNİZİ EKLEDİM MESAJ ATTIM UMARIM ULASABİLİRİM.TELEFON NUMARASI VEYA İNTERNET ADRESİNİZ VARMI.BİRDE BİR SORUM OLACAK BENİM ARABA İLK KALKISTAN SONRA GENELLİKLE BOSA ALINCA İSTOP EDİYOR VE HIZ 140 A GELİNCE ARABA BOGULUYOR VE DAHA HIZLANMIYOR BOSA ALINCA İSTOP EDİYOR SEBEBİ KATALİTİK KONVEKTÖR DEDİLER AMA BİRDE SİZE SORMAK İSTEDİMM..İLGİNİZ İÇİN TESEKKÜR EDERİM..
  • mrb arkadaşlar.
    Cemal ustaya bir sorum olacak.İlk önce bize verdiği bilgiler için teşekkürler.
    Octavia 2007 model Fsi 1.6 aracımda katalik konventör arıza verdi.Araç 27000 km.de.Ustaya götürdüm değişmesi gerektiğini söyledi.Orjinali 2000 tl civarında.yerli üretimi ise 200 tl civarında olduğunu söyledi.Benim sorum yerli ile orjinali arasında ne gibi bir fark vardır.O kadar para verip orjinal taktırmaktansa yerli taktırsak bir mahsuru olurmu.Aracın çekişinde,yakıtında vs.gibi.Ne önerirsiniz.Birde katalik konvertör arızalanmasının sebebleri nelerdir.Kullanılan yakıt,Şürüş şekli vs. Şimdiden teşk.
  • benim 320d e46 2003 model 150ch aracim var.motoru ilk calistirdigimda on taraftan eksozdan bir zangirti geliyor.motor isininca kesiliyor ve gaza basip cekince yine ayni ses geliyor.muhtemelen katalizor olmeye baslamis ( ici dagilmaya baslamis ) orjinal fiyatini herkes tahmin eder.
    sizden ogrenmek istedigim icini bosalttirsam araba hata verir mi ?
    en onemlisi icinin tamiri mumkun mu ?
  • 24 eylül 2007 tarihinden bu yana çetin usta cevap yazmadığı halde arkadaşlar soru sormuşlar. Biraz araştırınca ustanın izini bulduk galiba! Affına sığınarak meraklı arkadaşlar için iletişim bilgilerini veriyorum.

ÇETİN USTA_0532 -2179467

http://egzoz1964.spaces.live.com/default.aspx?sa=450150901

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 16 Eylül 2010; 0:14:18 >
  • antepteyken haberim olsaydı keşke
  • Arkadaşlar boşaltılmış katalizör artık muayeneden geçmiyor bilginiz olsun :)
  • Nasıl tespit ediyorlar?
    Tavsiyem küçük ilçelerde gezici istasyonlarda yaptırmanız..

quote:

Orijinalden alıntı: kursathanunal

Arkadaşlar boşaltılmış katalizör artık muayeneden geçmiyor bilginiz olsun :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.