Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim Techni ile ilgilenirmisin bu arada,fiyat 1 kağıttır,ancak satıp satmamakta hala net karar vermiş de değilim laf aramızda

913 de süper bir cihaz

Ancak piyasada bu cihazlar bulnmaz,sanırım HepsiDijital getirecekmiş ama ben onlara pek güvenmem,yinede getirlerse
    ilan ettikleri fiyat böyle bir cihaz için bana göre beleş valla,gerçi Almanya da ise € 220/240 kağıt gibi ve bu fiyata
    bu kalitede cihaz yok gibi desem yeridir!
  • Hepsidijitali telefonla aradım. Birkaç gün içinde K 913 stoklarına girecekmiş. Geldiğinde bizzat gidip satın alacağım.

Bildiğim kadarıyla bu firma Karaköy'deki Osmanlı Elektronik'in kuruluşu. Uydu konusunda uzun bir geçmişleri var. Yıllar önce (1996 gibi ...) ilk analog Pace receiverimi onlardan satın almıştım.

Tabi digitaller çıkınca tarih oldu bizim emektar Pace ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başkan2005

Hepsidijitali telefonla aradım. Birkaç gün içinde K 913 stoklarına girecekmiş. Geldiğinde bizzat gidip satın alacağım.

Bildiğim kadarıyla bu firma Karaköy'deki Osmanlı Elektronik'in kuruluşu. Uydu konusunda uzun bir geçmişleri var. Yıllar önce (1996 gibi ...) ilk analog Pace receiverimi onlardan satın almıştım.

Tabi digitaller çıkınca tarih oldu bizim emektar Pace ...

tekrar mı getiriyorlarmış yani? getirdiklerini yolladılar diye biliyorum, şu an stokta görünmüyor.
  • Hepsidijitale telefon ettiğimde bu cihaza talebin şu ara arzdan fazla olduğunu, siparişlere yetişmeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Yanlış anlamadıysam K 913 satışı devamı edecek ve receiver önümüzdeki günlerde tekrar stoklara girecekmiş. Telefonla takip yapmamı söyledi görevli eleman.

Talebin bu kadar yüksek olduğu bir cihazı ithal etmeye (veya satmaya) devam etmeleri bence normal.
  • yaw alsın vatandaşta Receiver görsün gözleri,piyasa cihaz çöplüğü gibi oldu neredeyse
    elini sallasan çakma-Markalara değiyor

Bu arada HD uyanıklarıda bizim verdiğimiz GAZ ile bu malın üstüne balıklama atladılar,iyide destek konusu da sorun
    onlara bakalım ne cevap verecekler(oscam dan bahsediyorum)!!

18/4 de yeni SW çıkardı Kati ve gördüğüm kadarıyla resim kalitesi biraz daha iyi hale geldi,zaten mükemmel
    bir resim kalitesi vardı,şuanda daha iyi hale geldi;912 ye göre ki ben bunuda yaklaşık 1 sene kadar kullandım
    ve o da süperdi ama 913 az-biraz daha iyi geldi bana

++

• Peki Can abi salt görüntü kalitesini baz alırsak kathrein 913 mü yoksa technisat mi ağır basar?
  • valla bizimde tek baz aldığımız "resim" kalitesidir;diğer tüm ıvır-zıvır tüm işlere kesinlikle ne bakarız nede ararız!

TechiSat çok kaliteli bir cihaz ve yaklaşık 3 ay kadardır kullanıyorum,Kati ile farkı yok gibi bir şey,zaten bu Marka cihazların
    arasında öyle aman aman ciddi bir fark olmaz,Humi/Techni/Kati/Topfield/Vantage v.s gibi cihazların hepside süperdir!

Techni de benim ilk gözüme çarpan SD kalitesinin biraz daha iyi olduğu yönündeydi,ama bu cihazın başka artıları var
    örneğin "CI+" Sertifikalıdır+ "Astra HD+"(Astra 19,2 UYdusundaki) paketinin 1 yıllık ücretsiz Card ı ile geliyor(sanırım 12 adet HD Alman kanalı var burada
    ama pek izlemedim açıkçası) + HbbTV diye bir şey Almanların meşhur bir uygulaması ve netten giriliyor ama inan bana bir kere bile izlemedim
    sadece denemek için baktım o kadar ve yüksek hızda internet istiyor ve o zaman HD stream yayınlarıda izliyorsun,MediaPlayer özelliği var bunuda
    bir kere bile denemedim,işim olmadığı için

Kısaca bir sürü yeni ve güzel özellikleri var,buda linki;

http://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S/352-64-1276764381891/

satayımmı-satmayayımmı diye bir kararda vermiş değilim

çünkü elimde diğer panelimde kullandığım Humi var,ondan da süper memnunum 3 tane cihaz fazla geliyor!
    zaten 6 ay veya 1 sene sonra 913 de gider benden ve yeni bir cihaza yazılırım

• Albani üstad merhaba,

philips 9705 de kullanmak üzere hd uydu cihazları arasında kararsızım. cs dt ds ile işim yok benim için en önemli husus kanal geçişleri hızlı olsun sd yayında mükemmel görüntü versin. aşağıdaki ürünlerin sizce + ve - nelerdir hangisini tavsiye edersiniz?

Katrhein 913 230€
    Technisat isio s1 300€
    Coolstream Neo 270€, oled display twin tuner 350€
  • Techni ISIO S 1 fiyatında sanırım yalnışın var! alet € 370 kağıthttp://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S1/352-64-1294737964601/

veya bendeki alet ise € 400http://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S/352-64-1276764381891/

Kati913 ler € 220-240 gibi

Cool farklı kulvarda,bunlarla aynı seviyede değildir!

++
    Techni SD de biraz daha iyi,ama Kati de iyi tabiki
    Kanal geçişleri çok hızlı değildir! bu cihazlarda kanal geçiş hızına bakılmaz!
    Senin için bu önemliyse piyasada dandik bir sürü cihaz var ama süper geçiş hızları vardır

Techni de benim 3 aydır hala kullanmadığım bir sürü özellikleri var,ama bilmiyorum bile
    HD+ 1 yıllık abonelik Card vardır(Astra 19,2 Uydusundan)
    Satmayı düşünüyorum ama hala kararsızım

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Techni ISIO S 1 fiyatında sanırım yalnışın var! alet € 370 kağıthttp://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S1/352-64-1294737964601/

veya bendeki alet ise € 400http://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S/352-64-1276764381891/

Kati913 ler € 220-240 gibi

Cool farklı kulvarda,bunlarla aynı seviyede değildir!

++
    Techni SD de biraz daha iyi,ama Kati de iyi tabiki
    Kanal geçişleri çok hızlı değildir! bu cihazlarda kanal geçiş hızına bakılmaz!
    Senin için bu önemliyse piyasada dandik bir sürü cihaz var ama süper geçiş hızları vardır

Techni de benim 3 aydır hala kullanmadığım bir sürü özellikleri var,ama bilmiyorum bile
    HD+ 1 yıllık abonelik Card vardır(Astra 19,2 Uydusundan)
    Satmayı düşünüyorum ama hala kararsızım

abi merhaba ben adana dan mahçup
    senin telefonun silinmiş hakanı da rahatsız etmek istemedim
    cihaza kaç para istiyorsun?
    5442375778

• Techni yi soruyorsan 1 kağıt istiyorum+
  • Almanyada şu an techni S bulmak biraz zor artık üretilmiyor sanki stok eritiyorlar gibime geldi ve fiyatı doğru 400€, bunda cihazın üzerinde de astra hd+ logosu ve içinde kartı da çıkıyor. Ama S1' de cihazın üzerinde bu logo ve kart yok resmi yani tavsiye edilen satış fiyatı misali 369€ ama 300€ ya da satan var (almanya için sözüm) aynı cihazı sıfır kullanılmamış olanı siyah ve gümüş kasa aynı fiyat. S ve S1 in tek farkı hd+ kart farkı bu kart ve modülü ayrıca satın almak isterseniz birlikte 80€ ya satılmaktadır. Sadece kart (modülsüz) 50€, sadece kart S1 de modülsüz çalışırmı bilmiyorum.
  • http://www.youtube.com/watch?v=vL6c-23dt5Q videosunu izledim yanlız hatun çok fena yok yok makina çok deli bişey birden almanyaya atraksiyon yapasım geldi Napolyon nedemiş para para para olmayışı yara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem.kolu -- 28 Nisan 2012; 11:45:51 >
  • Beyler selamlar

S bildiğim kadarıyla 2010 veya 2011 Modeldir,bu herifler bizdeki gibi zırt-pırt model no.sunu değiştiripte her sene cihaz çıkarmazlar
    dolayısıyla bir model bazen 2/3/4 sene gider!!(Humi ler böyledir örneğin!)Kati de böyledir v.s

-Astra 19,2 deki "HD+" paketi için çalışması gereken bir protokol vardır buda CI+ Sertifikasıdır +Card gerekiyor
    S modelinde Card üzerinde geliyor

-S ile S1 ise birebir aynı cihazdır!! sadece Card farkı vardır!

-Ancak S deki gömülü modül Conax&Nagravision dur,S1 deki ise sadece Conax tır ve HD+ Card ise Nagravision şifrelidir!
    okunması için uygun CI+ sertifikalı CAM alınması gerekiyor!

-Astra HD+ paketinin Almanyada Sitesi vardır ve orada uyumlu Receiver listesi vardır! örneğin bizim eski Kati-912 CAM+Card
    alınması halinde kartı okuyordu ama şuanda kullandığımız Kati-913 CI+ sertifikalı/uyumlu olmadığı için(zaten HD+ Sitesinde
    uyumlu cihaz olarakta görülmemektedir ve bende kendilerine ayrıca sormuştum ve olumsuz cevap gelmiştir! ancak illa kartı okutmak
    isteyen sanırım Diablo nun bir çeşit CAM ı var ve onu alırlarsa okuyor diye biliyorum!

Astra HD+ platformunun linki aşağıda veriyorum,merak eden buradan uyumlu Receiver lar ve diğer yaptığı işlere bakabilir;

http://www.hd-plus.de/#/startseite

++
    Techni ve diğer bahsettiğim Markalar on numara cihazlardır hangisini alsanız sizi üzmez bizim piyasa işi çakma-Marka lar
    ile bunları karıştırmayın
    Ancak bu cihazların Techni dahil çoğu "FTA" dır;sadece Kati nin bazı modelleri OsCAM üzerinde CS işi yapar ama diğerlerinde
    böyle atraksiyonlar yoktur vede hiç olmamıştır,bu cihazları herifler alıyor ve sonrada gidip beğendiği bir platformun veya kanalların
    v.s kartını alarak izliyor!

++
    Ekrem Beyin de bahsettiği gibi cihazda bir sürü özellik/güzellik var ama inanın ben hiç birisine bakamadım bile,yaklaşık 3 ay kaldı cihaz takılı
    bende ama hiç merak edipte bakmadım ben sadece SD&HDTV izledim o kadar,şuanda cihazı kaldırdım,Kati-913 kurdum
    Techni içinde satıp-satmamak arasında gidip-geliyorum açıkçası

Biz bir cihazı böyle 3-5 ay veya 1 sene kullanıp değiştiririz,kafamda Vantage ve Humi den iCord var,belki bunlardan birine yazılabilirim
    diye düşündüğüm için Techni yi elden çıkarırım şeklinde düşündüm,bir tek Humi2000 bende kalır diğerleri aynen gelir-gider

CAN

• arkadaslar

topfield 7750 hd pvr 500gb hdd gomulu 600tl 12 ay taksıtle

http://www.sanalpazar.com/Topfield-7750-Hd-Pvr-+-500gb-Hdd-2-.el__isp3176298

cıhaz cok temızdır ,,500 gb hdd gomulu ,lınux enıgma 2 yazılım yuklu
    2 tunerlı ,2 modul gırıslıdır ,gomulu fan vardır ,kutusu bulunmuyor,

http://www.topfield-europe.com/de/01_produkte/01_01_24_tf7750hdpvr.php

Key-Features

HDTV PVR mit zwei HD-Tuner für zwei zeitgleiche HD-Aufnahmen
    Ausgabe in 576i, 576p, 720p, 1080i
    Front USB für den Anschluss eines externen Speichermediums
    Alphanumerisches Display
    2 Common Interface-Schächte zum Nachrüsten von allen gängigen PayTV Modulen
    Speicher für 5000 TV- und Radioprogramme

Die Neuauflage des TF 7700 HDPVR. Nun auch in hochglanz schwarz und mit zusätzlichem Lüfter zur Kühlung. Wie schon der TF 7700 HDPVR, versteht es auch der neue TF 7750 HDPVR, HDTV Sender in hervorragender Qualität auf Ihren Fernseher zu bringen und auch SDTV-Sendungen in HDTV-Auflösung zu skalieren, um Ihnen stets dAs bestmögliche Bild zu präsentieren.

Technische Daten:

Twin-Receiver (2 HD-Tuner)
    Empfang nach DVB-S/DVB-S2 Standard in MPEG-2, MPEG-4 und H.264
    Ausgabe in 576i, 576p, 720p, 1080i
    Zeitversetztes Fernsehen (Timeshift)
    2 Programme gleichzeitig aufnehmen während Sie ein Drittes ansehen oder eine der Aufnahmen timeshiften (Voraussetzung: 1 Programm auf einem der Aufnahmetransponder)
    Schneller Vor- und Rücklauf
    Abspielgeschwindigkeit stufenweise regulierbar
    2 Common Interface-Schächte zum Nachrüsten von allen gängigen PayTV Modulen
    Kompatibel zu DiSEqC 1.0/1.1/1.2/1.3 (USALS) (DiSEqC ist eine eingetragene Marke von Eutelsat / *DiSEqC 1.2 nicht in allen Ländervarianten enthalten)
    SCPC und MCPC empfangbar von C/Ku-Band
    Frequenzen für SMATV einstellbar
    Speicher für 5000 TV- und Radioprogramme
    Schnelle Umschaltzeiten (< 1 Sek.)
    Unterstützung von mehreren Sprachen
    Kanallistenbearbeitung
    Bis zu 30 Favoritenlisten zu je 100 Programmen erstellbar
    bild in Grafik Funktion (PIG Picture in Graphic)
    Echtfarbenmenü (OSD On Screen Display)
    Elektronischer Programmführer (EPG Electronic Program Guide)
    Einfache Aufnahmeprogrammierung mit Hilfe des EPG
    Vi

• @Demir

Bahsettiğim yeri ararsan sana o arkadaş bilgi verir.
    Techni için açık söyliyeyim hala "kararsızım"

Aslında şöyle düşünüyorum,bir cihaz bulsam net olarak karar verdiğim,o zaman Techni yi satarım
    diye yedekte tutmak istiyor gibi bir düşüncem var,ayrıca cihazdan da çok memnunum,yarın Humi2000
    tık dese,neticede 2006 Model bu meret ama süper olduğu için kullanmaya aynen devam,nerede trak
    orada bırak diyeceğim gari 2 Receiver kullandığım için de elimde bir cihaz olması gerekiyor+

++

@Levent

Kardeş dosyalar ve teknik anlatımlar v.s v.s hepsi yeniforumda var veya TF yede bak,Hakan Bey orayada
    veriyor

Selamlar

CAN++

• Panasonic ET5 tamam şimdi sıra uydu alıcısında:-)
    Kati 913 ü hepsidijitalden mi almalı yoksa Almanya dan HM sat. shop tan mı sipariş geçmeli ?
    Mevcut digiturk kutusundaki kartı alıp bu yeni receiver e takacağım değil mi? Başka bişey gerekiyor mu?
    Kati 913 ü SD görüntü kalitesini arttırmak için alacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosicoz

Panasonic ET5 tamam şimdi sıra uydu alıcısında:-)
    Kati 913 ü hepsidijitalden mi almalı yoksa Almanya dan HM sat. shop tan mı sipariş geçmeli ?
    Mevcut digiturk kutusundaki kartı alıp bu yeni receiver e takacağım değil mi? Başka bişey gerekiyor mu?
    Kati 913 ü SD görüntü kalitesini arttırmak için alacağım..

dıgıturk kartını takamazsın bloke olur o kart sadece eslestıgı cıhazda calısır
  • teşekkürler.
    çözüm nedir peki ? Digiturk ü arayıp ben uydu alıcımı değiştirdim ne yapmam lazım mı diyeceğim.
  • Kardeş DT nin çalışma protokolu(şuanda) sadece "kendi" Receiver ları ile mümkündür!!!

O DT nin Kartını alıpta nereye takacaksın ki

Aynen DT ye elindeki Receiver ile devam edeceksin veya çıkacaksın v.s

++

Senin bahsettiğin durum,sadece DS ile mümkündür! onu da "Modüllü Abonelik" sistemi
    alarak aşabilirsin(1 adet Modül 1 Adet Kart verilecektir sana) bunuda "uyumlu" bir Receiver a
    takarak izleyebilirsin!

Avrupadan gelen bazı veya çoğu özellikle MARKA Receiver lar DS yi çalıştırmıyor!!
    Örneğin bizim eski Receiver Kati-912 de çalışmıyor ama 913 OK
    Veya bendeki diğer TechniSat Receiver da ise son 1 veya 2 yazılımla yine çalışmıyor ve bende 2 eski
    yazılımla kartı çalıştırıyorum!! veya bazı cihazlar yine hiç tanımıyor ve çalışmıyor
    Örneğin bendeki diğer Humi2000 de ise yine eski yazılımla çalışırken yeni yazılımla yine çalışamıyor!

Gibi değişik örnekleri vardır ve bunları bilmeden ve ezbere Avrupadan cihaz almayın,gidin piyasa işi
    uyumlu bir cihaz alın örneğin DS nin Modüllü aboneliğini kullanacaksanız!

DT için zaten eliniz mahkum bu uyanıkların sistemine tabi olacaksınız

Veya tamamen bir "FTA" ve çok kalite cihaz istiyorsanız o zaman yine Avrupadan çeşitli Marka
    cihazlar da getirtebilirsiniz!

Ancak "Garantiniz" olmayacaktır!! yarın tık derse cihaz aynen elinizde kalır!! biz bu riski bilerek kullanıyoruz
    ama herkese gidip alın diyemeyiz!! işine gelmeyen veya kafasına yatmayan böyle maceralara kalkışmasın!

++

Bakın DT için bir diğer alternatif çözüm ise şudur;

Örneğin Arçelik ve Vestel de bazı Seri LCD ler vardır(bunlar bir kaç ay oldu piyasaya çıkalı)
    Bu panellerde dahili(gümülü CI+ CAM vardır)böyle bir panel aldığınız zaman size panelle birlikte süreli
    DT üyeliği de gelmektedir! size 1 det DT Kart veriliyor ve bu kartı panele takıp DT yi izliyorsunuz
    Benzer sistemler Avrupa da bazı ülkelerde bazı platformlar içinde vardır!bizim uyanıklarda oradan aldılar zaten bu uygulamayı

Aslında seçenek bence güzel ve böyle bir Marka(uyumlu olan Seri tabiki!)panel alan için,DT nin Receiver ını almadan sadece kendi
    panelinde o DT nin Kartını kullanabiliyorsun

Veya bir diğer seçenek ise şuanda Avrupada çok az Markanın çok az Serisinde olan "CI+" Sertifikalı dahili CAM li Receiver larında
    örneğin DT nin o Kartı çalışabiliyor!
    Bendeki Techni Receiver CI+ uyumlu olup,bu kartı okur* veya şuanda Astra HD+ kartı var bende onuda okuyor,bu da Avrupada
    yeni başlayan ve CI+ Sertifikası için ücret ödenerek alınan bu cihazlarda yakında çıkacak olan "CI+ kartlı abonelikler" sistemleride
    olacaktır!

*okur;ben "okur" derken,benim cihazdaki gömülü sistemin net olarak okuyup-okumadığını henüz bilemiyorum!
    çünkü Techni deki gömülü ve HD+ sistemi "Nagravision" şifrelidir,ancak DT nin Irdeto olduğunu tahmin ediyorum(HD leri böyle diye biliyorum!)
    ve bu durumda kartı okuyamaz! o zaman Modül gerekecek ve hangi tip Modül gerekli onu bilemiyorum,ancak Receiver ın gerek gömülü
    gereksede CI slotları CI+ sertifikalı/uyumlu olduğu için;Kart için gerekli/uyumlu Modül takıldığı zaman Kart çalışacaktır!

+

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.