Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vestel, Arçelik gibi panel den DT çalıştıran sistemlerde Modül + Kart şeklinde veriyor yani avrupadaki DT Modül gibi yakında buradada bu sisteme geçebilirler..Tabiki CI+ Lisansı olan receverlarda kullanılmak üzere.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @AMCA -- 2 Mayıs 2012; 16:46:34 >
  • Albani çok teşekkürler,
    Ben bu işlerden hiç anlamam. OKudukça bazı konuları öğreniyorum yavaş yavaş. Sadece SD görüntü kalitem güzel olsun onu istiyorum. Mesajlarını okuyorum, CI, CI+ nedir biraz olsun bilgi sahibi oldum sayılır. FTA nedir hala bilmiyorum örneğin:-).
    Çıkarımım şudur: DT yi kati913 te izleyemeyeceğim onların verdiği vereceği receiver lara muhtacım modüllü üyelik çıkarana kadar en azından. Cihazın CI+ özelliği olursa DS belki çalışır belki çalışmaz receviverine göre değişiyor sanırım. Kati913 te DS modüllü üyelik alırsam çalışır diye anlıyorum.
    DS ve DT den vazgeçip, Apartmanın ortak çanak anteninden faydalansam bu Kati913 ile düzgün olur mu SD yayınlarım ? Balkona ayrı çanak kurmak mümkün değil bizde.
    selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosicoz

Albani çok teşekkürler,
    Ben bu işlerden hiç anlamam. OKudukça bazı konuları öğreniyorum yavaş yavaş. Sadece SD görüntü kalitem güzel olsun onu istiyorum. Mesajlarını okuyorum, CI, CI+ nedir biraz olsun bilgi sahibi oldum sayılır. FTA nedir hala bilmiyorum örneğin:-).
    Çıkarımım şudur: DT yi kati913 te izleyemeyeceğim onların verdiği vereceği receiver lara muhtacım modüllü üyelik çıkarana kadar en azından. Cihazın CI+ özelliği olursa DS belki çalışır belki çalışmaz receviverine göre değişiyor sanırım. Kati913 te DS modüllü üyelik alırsam çalışır diye anlıyorum.
    DS ve DT den vazgeçip, Apartmanın ortak çanak anteninden faydalansam bu Kati913 ile düzgün olur mu SD yayınlarım ? Balkona ayrı çanak kurmak mümkün değil bizde.
    selamlar

Bugüne kadar kulladığım HD receverlardan en iyi SD görüntüyü Kati913 de gördüm Oscam sayesinde (orjinal yazılımda yok sonrada monte ediliyor )CS denilen paylaşım olayı çok stabil ve hızlı..DS modül sorunsuz çalışmaktadır... Apartmanızdaki ortak uydu sisteminden faydalanabilirsiniz .

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @AMCA -- 2 Mayıs 2012; 21:48:51 >

• quote:

Albani çok teşekkürler,
    selamlar

-DT için,evet kendi cihazlarını kullanacaksın!

-TR de CI+ Sertifikalı henüz bir Receiver yoktur! bunu almak için para ödeniyor!(Lisanslı bir üründür CI+)

-Avrupada ise şimdilik az sayıda Markada CI+ lı cihaz vardır;örneğin çoğu Üreticide bir çok Seri/Model
    v.s oluyor ama CI+ Lisanslı bir kaç modeli oluyor!

-Kati de ise 913 CI+ sertifikalı değildir(Kati nin Sitesine bakarsanız orada diğer bazı Serilerinde olduğunu göreceksiniz!
    aynı şekilde Humax/Vantage/TechniSat gibi Markalarda yine bazı Serilerinde CI+ vardır)

-Veya şuraya bakarsınız>> "Astra 19,2 HD+" Paltformunun çalıştığı CI+ lı cihazlar ve Gömülü(Kart okuyuculu)cihazlar
    listesini görebilirsiniz;http://www.hd-plus.de/#/startseite

-Benim bildiğim(yalnışım varsa düzeltin ltf)DT nin HD leri IRDETO şifreleme sisteminde;SD leri ise Cryptoworks şifreleme
    sisteminde,dolayısıyla CI+ lı bir cihaz olsa bile gömülüsünde bunu açan protokol olmalıdır ve böylece sadece DT nin Kartını
    taktığınız zaman çalışsın!
    Veya bir Modül alınması icap ediyor ki buda Irdeto&Cryptoworks sistemini çalıştırsın ve Kartı açsın!

Aslında bu CI+ gibi sistemler ve buna ait protokoller,Ticari ürünler olduğu için,genelde bir alıcı Firma ve bunun bazı özel
    yazılımlı ve lisanslı cihazlarını gerektiriyor!

Sistem sadece Avrupa içindir(USA/Canada da böyle değildir!)neticede cihaz firmaları ile platform sahipleri bir şekilde ortak
    bir noktada anlaşarak böyle ürünleri çıkarıyorlar ve bunlar tabiki "LEGAL" işlerdir

Ancak Avrupada henüz çok yeni! ilerleyen zamanda giderek fazlalaşacak tabiki,aynı şekilde Receiver üreticileride CI+ Lisanslı
    daha fazla Seri/model v.s çıkaracaklar

++
    Kati için Apt.müşterek sistemini tabiki kullanabilirsin ama oradaki Çanaklar limitlidir! belirli Uydular vardır,denersin ve baktın sinyal
    olarak işine gelmiyor(Apt.Santral ve datığım şebekesi hangi kalitede ve hangi güçte çalılıyor bilemem çünkü bazen böyle
    Müşterek sistemde sinyal zayıflaması v.s sorunlar çıkıyor!)

Münferit olarak Çanak kullanmak her zaman için iyidir Ben hem Apt.sistemini kullanıyorum hemde kendime ait Çatıda bir kaç Antenim vardır!

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama Multi-feed(örneğin tek çanaktan 4/5/6/7 tane LNB takarak bir çok uyduyu görebilirsin!)uygulaması yaparsan
    hem yerden hemde bir sürü çank kurmaktan kurtulursun!

Ben böyle yaptım ve 3lü Multi-feed ile HBird 13+Astra 19,2+Astra 23,5 Uydularını izliyorum;120 veya 130luk gibi bir çanak alırsın ve belirlediğin
    uydulara göre taktırırsın

-Kati913 de SD ler 912 ye göre biraz daha iyi hale geldi! HD lerde ben fark göremedim,Tuner 912 ye göre biraz daha hassas ve güçlü,çünkü
    912 de bazı Astra daki kanalları alamıyordum ama şimdi almaya başladım!
    Cihaz fiyatına göre süper,adı yeter yaw,TechniSat ise yine SD lerde çok iyi ve çok özellikli ama pahalı keza Topfield/Vantage/Humax ta üst seriler
    yine çok pahalı! Kati F/P cihaz oldu valla

-"FTA" şifresiz kanalların olduğu ücretsiz açık kanallar için kullanılan ortak bir terim

-Kati913 alırsan en büyük avantajın DSmart Modüllü Üyelik alabilirsin ve bunu kullanırsın(912 de HD ler çalışmıyor 10970 Frekansı sorunu vardır
    ama 913 de böyle sorun kalmadı!)

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

-Benim bildiğim(yalnışım varsa düzeltin ltf)DT nin HD leri IRDETO şifreleme sisteminde;SD leri ise Cryptoworks şifreleme
    sisteminde,dolayısıyla CI+ lı bir cihaz olsa bile gömülüsünde bunu açan protokol olmalıdır ve böylece sadece DT nin Kartını
    taktığınız zaman çalışsın!
    Veya bir Modül alınması icap ediyor ki buda Irdeto&Cryptoworks sistemini çalıştırsın ve Kartı açsın!

DT nin HD leri IRDETO2, SD leri ise IRDETO2 ve CRYPTOWORKS ama şimdilik SD ler CRYPTOWORKS devam ediyor ilerde ne olur bilinmez...

CI+ lı IRDETO2 MODÜL İLE TÜM PAKET SEYREDİLEBİLİNİR...DT zaten DS gibi Modül ve Kartı eşleştirip verir...Dışardan modül le kartı çalıştırttırmaz...

Kaynak :http://www.lyngsat.com/packages/digiturk.html

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @AMCA -- 2 Mayıs 2012; 22:57:37 >

• Amca, Albani çok teşekkür edyorum açıklamalarınız için. Ben İzmir deyim.
    Son iki sorum daha olacak.
    -DT veya DS HD receiver alsam SD yayında Kati 913 gibi performans alırmıyım ? Yoksa sadece HD kanallarda mı işe yarar ?
    -Kati 913 almak için Hepsi dijitalden mi sipariş vereyim yoksa HM sat. shop tan mı
    Sabrınız ve yardımınız için tekrar teşekkürler:-)
  • quote:

Amca, Albani çok teşekkür edyorum açıklamalarınız için. Ben İzmir deyim.
    Son iki sorum daha olacak.
    -DT veya DS HD receiver alsam SD yayında Kati 913 gibi performans alırmıyım ? Yoksa sadece HD kanallarda mı işe yarar ?
    -Kati 913 almak için Hepsi dijitalden mi sipariş vereyim yoksa HM sat. shop tan mı
    Sabrınız ve yardımınız için tekrar teşekkürler:-)

Bende DT nin SD cihazı var DT ve DS nin HD cihazlarından yayın seyretmedim.. Ama HD Enigma2 li cihaz kullandım ve Normal HD cihazda kullandım. Kati913 SD si HD ye yakın yayın veriyor ve hızlı bir cihaz D-Smart Modül uyumlu nerden alacağınıza ben karar veremem benim Kati913 yurtdışından getirmiş bir arkadaşdan aldım.

Ama bu aralar Vantage VT-100 S taktım kafayı MatrixCam Air hakkında araştırma yapıyorum tatmin olursam bu cihaza yazılacam veya farklı şeyler düşünüyorum görüntü kalitesi kati gibi olursa Kati yi satabilirim...

• Şimdi 913 e bu modülü taksak, üzerine şu an kullandığımız dt reciverindeki kartı taksak izleyemezmiyiz acaba? veya 913 dışında herhangibir uydu alıcıya?

http://www.comtech.de/SMiT-DigiTuerk-CI-Modul-Smartcard_detail_34361.html
  • CS geçiyor bir de. Açılımı nedir ve ne işe yarar. Technisat ın SD daha iyi verdiğini diğer forumdan okudum ama o da CS yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Şimdi 913 e bu modülü taksak, üzerine şu an kullandığımız dt reciverindeki kartı taksak izleyemezmiyiz acaba? veya 913 dışında herhangibir uydu alıcıya?

Kati913 HD yayınları izleyemezsiniz şimlidik SD yayınları izleyebilirsiniz. CI+ lisanslı uydu alıcısı ile izleyebilirsiniz TR de CI+ lisansı uydu alacısı bulunmamaktadır..

• quote:

CS geçiyor bir de. Açılımı nedir ve ne işe yarar. Technisat ın SD daha iyi verdiğini diğer forumdan okudum ama o da CS yokmuş.

CS (card sharing)kartpaylasımı hordbirt , astra veya başka uydulardaki yayınları bu işi yapan yerden 6 aylık 1 yıllık gibi satın alıyorsunuz seyrediyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Şimdi 913 e bu modülü taksak, üzerine şu an kullandığımız dt reciverindeki kartı taksak izleyemezmiyiz acaba? veya 913 dışında herhangibir uydu alıcıya?

Kardeş yazdığımı iyi okumamışsın sanırım

913 de CI+ Lisansı yoktur ve dolayısıyla CI+ protokollü bir yayın izleyemezsin!!!

DT nin ise CI+ Lisanslı bir Modülü var ama sanırım sadece Avrupada satıyor>>>>Modül+Kart sistemi şeklinde
    (tıpkı TR deki DS nin Modüllü abonelik sistemi gibi)

Bu durumda örneğin Techni de,şu Avrupada satılan DT nin Modül+Kart sistemi kesin çalışır,çünkü hem 2 adet CI slotları
    CI+Lisanslıdır hemde gömülüsü CI+ lisanslıdır(ama uygun şifreleme sistemi olursa!)örneğin bendeki Astra HD+ kartının
    şifrelemesi Nagravision ve bunu çalıştırmaktadır!

++
    DT/DS nin SD leri bana göre kötü/vasat/idare eder veya dandik!!
    DT/DS nin HD leride bana göre aman aman değil!! özellikle tek bir frekanstan(10970)12/15 tane HD kanal
    vermekte dünyada sadece bizde herhalde bit-rate düşük oluyor haliyle ve buda çakma-HD gibi oluyor o zaman

ülen malum Dizilere bakıyorum arada HD ve SD olarak,SD ler neredeyse HD gibi ama HD lerde SD gibi

HD lerin teknik olarak bir yapısı vardır, "yayın HD" demekle HD olmuyor! olursa da bizdeki gibi çakma-HD oluyor

Kati,HumiTechniSat şuanda kullandığım elimdeki cihazlar Humi bana göre tartışmasız en iyisi,zaten satmayacağım tek cihaz da budur
    Techni gidebilir,isteyen varsa alabilir,Kati şimdilik kalıcı,ama o da çok durmaz,gidici sayılır Humi direk oyuncu o hep sahada!

Kati/Techni olarak bakarsam SD&HD ler süper sanırım Techni de SD ler biraz daha iyi gibi geliyor bana,HD lerde fark yok

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 3 Mayıs 2012; 23:58:42 >

• quote:

CS geçiyor bir de. Açılımı nedir ve ne işe yarar. Technisat ın SD daha iyi verdiğini diğer forumdan okudum ama o da CS yokmuş.

Arkadaş CS işi,şu malum paylaşım işidir!

TechniSat SD lerde süperdir

CS işi bu Markaların çoğunda zaten olmaz veya olan bazı Markalarında bir kaç modelinde olur(örneğin Kati deki durum gibi)

TR de CI+Lisanslı Receiver yoktur ama Avrupada da çok az cihazda bu Lisans vardır!

Her Markanın ayrıca her Seriside CI+Lisanlı olamıyor ve bazıları oluyor,örneğin bendeki Techni de CI+ lisansı vardır
  • quote:

quote:

CS işi bu Markaların çoğunda zaten olmaz veya olan bazı Markalarında bir kaç modelinde olur(örneğin Kati deki durum gibi)

TR de CI+Lisanslı Receiver yoktur ama Avrupada da çok az cihazda bu Lisans vardır!

Her Markanın ayrıca her Seriside CI+Lisanlı olamıyor ve bazıları oluyor,örneğin bendeki Techni de CI+ lisansı vardır

Albani selam,
    Muhtemelen son sorum olacak DRF de bahsettiğin ve deneyip SD görüntülerini beğendiğin cihaz Technisat isio S mi yoksa S1 mi?.
    profilinde S yazıyor ama konu başlığı S1 ve arada 200 € fiyat farkı var.

• quote:

Albani selam,
    Muhtemelen son sorum olacak DRF de bahsettiğin ve deneyip SD görüntülerini beğendiğin cihaz Technisat isio S mi yoksa S1 mi?.

Soruyu Albani hocama sormuşsun Albani hocamın affına sığınarak Konu Başlığını açan arkadaş başkası TechniSat S1 modeli ile Kati913 hakkında konu açmış..

Albani deki Cihaz:
    quote:

www.technisat.de

buda benim kullandığım cihazın linki;http://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S/352-64-1276764381891/

Buda S1 Modeli :
    http://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S1/352-64-1294737964601/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @AMCA -- 4 Mayıs 2012; 15:48:38 >

• Bu Kathrein 913te Biss key var mı? ntv spor ve trt hd de maçları CS olmadan seyredebilir miyiz?
  • Bir de D-Smart hd mpdülü kullanacağim,Bu amaçla düşünülürse Vuo Uno ile karşılaştırılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvadordali03

Bu Kathrein 913te Biss key var mı? ntv spor ve trt hd de maçları CS olmadan seyredebilir miyiz?

Evet

quote:

Bir de D-Smart hd mpdülü kullanacağim,Bu amaçla düşünülürse Vuo Uno ile karşılaştırılabilir mi?

Kathrein görüntü olarak daha iyi.
  • quote:

quote:

quote:

Albani selam,

Kardeş Techni deki S ile S1 cihaz tamamen aynıdır!!

Bendeki "S" dir ve üzerinde HD+ Kartı ile birlikte gelmektedir ve S1 de ise bu Kart yoktur!

Sitesinden de göreceğin üzere aradaki fiyat farkı da işte bu HD+ Kart farkından dolayıdır

Zaten TechniSat Sitesine girip bakarsan,bunları fiyatlarıyla birlikte görebilirsin;

www.technisat.de

buda benim cihazın linki;http://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S/352-64-1276764381891/

10 numara MARKA ve kalite bir cihazdır bir sürü ıvır-zıvır özellikleri olan MediaPlayer v.s v.s dahil
    ama benim bir kere bile bakmadığım bir cihazdır

++

SD ler süper

Ancak bahsettiğin aradaki € 200 fark hangi cihazda onu anlamadım yaw S ile S1 farkı Kart tan dolayıdır
    ancak o da € 30/40 gibi bir şeydir,yoksa sen Techni ile Kati arasındaki fiyat farkındanmı bahsediyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Mayıs 2012; 20:53:40 >

• quote:

Bu Kathrein 913te Biss key var mı? ntv spor ve trt hd de maçları CS olmadan seyredebilir miyiz?

VAR+

Ancak cihaza OSCAM kurulduktan sonra BISS ler OK dir,CS olmadan izleniyor tabiki

++

913 cihazı D-Smart Modül ile uyumludur(912 ler sorunludur!)
    Bende DS Modüllü üyelik kullanıyorum+

VU+ ile bu cihazlar farklı kulvarda arkadaşım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Mayıs 2012; 20:56:56 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.