Şimdi Ara

KATİL HARDDİSK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar geçen gün arkadaşımın pc si bozuldu. normal açılmıyor ve format atarkende mavi ekran hatası veriyordu. arkadaşım bilgisayarını servise gönderecekti.. bu nedenle hardiskindeki ikiye bölünmüş kısımdan format atmadığımız kısımdaki bilgileri almak için kendi harddisk i bilgisayarıma taktım. benim bilgisayarım MSI K9A2 CF anakart HD 3850 ekran kartı 2 GB ocz ram 4200+ amd işlemci 480 watt güç kaynağından oluşmaktaydı ve harddiskim ide hardiskti. hem dvd rw yi hemde hardiski aynı kablo üzerinden ide ye bağlamıştım. arkadaşın hardiski sataydı ve ben bu sata harddiski kendi harddiskimi çıkarmadan bilgisayarımdaki sata girişine taktım ve pc yi açtım. ancak daha önce görmediğim bir şekilde bios ekranında kirmizi renkte bir paragraf çıktı ve o paragrafta "overclocking,boot" gibi kelimeler çıkıyordu. F2 DEL F11 tuşları vardı altta. bende bios belki düzelir diye anakartın bios bilini çıkardım ve geri taktım , arkadaşın hardiskinide çıkardım kendi hardiskimi taktım ve pc yi açtım ancak ne bios hata bipi geliyordu ne de ekrana görüntü geliyordu. yani pc mi eski haline getirdim ve çalışmadı ekrana görüntü gelmedi. arkadaşın harddiski benim pc me ne pamış olabilir?? bu sorunu nasıl düzeltebilirim. ilgilenenler için şimdiden teşekkürler...

• usta sen hiç geregi olmadan biosu resetlemiş gibi gzöüküyorsunuz buna gerek yok orda yönergelere göre bir tusa basabilridin iyismi ilşini iyi yapan bir teknik servise götür pcni
  • Arkadaşının PC'sine Hdd'sini geri tak. Kendi bilgisayarından Hiren's Boot Cd veya benzeri Cd/Dvd üzerinden çalışarak veri kurtaran bir yazılım indir. Sonra arkadaşının bilgisayarını bu Cd/Dvd'den başlatıp verileri Flash belleğe at. Sorun çözülmüş oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.