Şimdi Ara

RAW olmuş SATA Harddiski hayata nasıl döndürürüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıl önce adaptörlü external hdd almıştım 1.5 TB Western Digitalin. Bikaç ay önce bozuldu aşağıda anlatacağım sıkıntı oldu ben de şimdi kasasını ve SATAyı USB porta çeviren aparatlarını söküp SATA olarak masaüstü bilgisayarıma bağladım.

1.5 TB harddiskim Raw olmadan önce ağzına kadar doluydu. chkdsk olayını denedim ama RAW olduğu için yapamıyor. Şuan testdiski indirdim yaklaşık 4-5 saatte analyse cylinder %10 ancak geldi. İçindeki veriler okadar önemli değil yani film ve oyun tekrar indiririm.

Ben harddiskimi sağlıklı bi şekilde tekrar nası kullanabilirim? Şu bad sectorleri temizleyip temiz bi hdd istiyorum yani.

• R studio programi ile icindekileri alip formatla gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarım dan harddiske girince 5 dakka mouse imleci kum saatine dönüyo sonra kullanmak için biçimlendirmeniz gerekiyor diyo. Biçimlendirince bad sectoleri falan düzeltiyor mu? Yoksa biçimlendirmeden önce bad sectoreler için bişey yapıp sonra biçimlendirsem daha mı sağlıklı olur?

İçindeki verileri önemsemiyorum artık. Yeterki olabildiğince sorunsuz bi şekilde kullanayım istiyorum.

Bu arada harddiski SATA ile bilgisayarıma bağlayınca her sistem başlangıcında 'Pri Master Hard Disk:S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace' uyarısını veriyo. F1 yapmadan PC başlamıyo. Bunu araştırdım; içinde önemli olan şeylerini al çünkü yakında ölecek hdd diyolar. Dediğim gibi içindekileri önemsemiyorum. Zaten şuan kullanamıyorum.
  • smart hatası veriyorsa düzelmez yapacak bir şey yok.
  • Gerçekten hiç bi yolu yok mu? Hani bazen son bi çare kalır ama o da kumar gibidir olur veya olmaz? Bu tarz bişey de mi yok? Çöp mü yani artık?
  • Yok mu başka yolu?
  • Durum bu testdiskle bişeyler yapıyorum ama hayırlısı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şanslıysanız eğer bir yolu var.Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet deyin.Disk yönetimine gelin.Raw olmuş diske sağ tıklayıp yabancı diskleri içeri al seçeneğini seçip bekleyip.Fiziksel bir arıza yoksa bu şekilde alınabiliyor bazen.
  • öyle bi seçenek yok? işletim sistemin Win XP Pro
  • Selam
    Yapamamışsanız, aşağıdaki programlarla deneyin.
    Veriler önemli değilse veya daha sonra tarama yaparak içindeki veriler kurtarma şansınız var diyebileceğim 2 program var.
    Diskinizi Acronis Disk Director veya Paragon Partition Manager programları ile RAW durumundan kurtarabilirsiniz.
    RAW birimi Sil(Delete) dedikten sonra Apply tuşuna basın ve yeni birim oluşturmak için de yandaki menülerden veya sağ tıklayarak New Partition gibi bir seçenek olması gerekir(tam aklımda değil komut), buna tıklayarak veya sağ tıklayarak menüden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında da mutlaka Apply tuşuna basarak yeni birim oluşana kadar bekleyin.

2. bir yöntem ise; Bilgisayarı herhangi bir Windows Vista, Win7 veya Win8 DVD'si yada Flash belleğe oluşturulmuş bu sistemlerle başlatarak, Diskpart yöntemi ile bunu gerçekleştire birilsiniz.
    Yardım için Google amcaya Diskpart yazarsanız onlarca anlatım sayfasını görmüş olursunuz..
    Kolay gelsin..

• SElam
    Resmi görünce fikrimi değiştirdim ama olmuyorsa siz yukarıda yazdığımı deneyin.
    Diskiniz şu anda aktif ve sürücü harfi atanmış durumda. Siz sadece Disk üzerine sağ tıklayıp Biçimlendir seçeneği ile diski biçimlendirip kullanıma başlayacaksınız.

Biçimlendirme işlemi gerçekleşmiyor ise, ömce sil ve sonra biçimlendir yapın. Dahasında gerekiyorsa Disk Harfi atayın.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Yapamamışsanız, aşağıdaki programlarla deneyin.
    Veriler önemli değilse veya daha sonra tarama yaparak içindeki veriler kurtarma şansınız var diyebileceğim 2 program var.
    Diskinizi Acronis Disk Director veya Paragon Partition Manager programları ile RAW durumundan kurtarabilirsiniz.
    RAW birimi Sil(Delete) dedikten sonra Apply tuşuna basın ve yeni birim oluşturmak için de yandaki menülerden veya sağ tıklayarak New Partition gibi bir seçenek olması gerekir(tam aklımda değil komut), buna tıklayarak veya sağ tıklayarak menüden bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında da mutlaka Apply tuşuna basarak yeni birim oluşana kadar bekleyin.

2. bir yöntem ise; Bilgisayarı herhangi bir Windows Vista, Win7 veya Win8 DVD'si yada Flash belleğe oluşturulmuş bu sistemlerle başlatarak, Diskpart yöntemi ile bunu gerçekleştire birilsiniz.
    Yardım için Google amcaya Diskpart yazarsanız onlarca anlatım sayfasını görmüş olursunuz..
    Kolay gelsin..

Şuan testdisk in sonuç vermesini bekliyorum. Sonuca göre dediklerinizi deneyeceğim.

Bi de ilk paragrafta anlattığınız şeyleri bilgisayarım>sağ tık>yönet>disk yönetimi>ilgili yerel diski seçip sağ tık yaptıktan sonra bölümü sil veya biçimlendir dediğimizde de yapmış olmuyor muyuz? Yani aynı şeyler midir? Yani sizin anlatttığınız ile benim anlattığımı yapınca hdd siliniyor sonra tekrar oluşturuluyor?

2. yöntemle sadece bazı şeyleri görüntüleyebiliyoruz diye biliyorum? Yani herhangi bir işlem yok?

• testdisk nihayet bitti. Şimdi ne yapacağım :S
  • smart hatasını hdd verir pc bulmaz.
    https://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
    diskte bir hata oluşmuş smart bunu görmüş ve pc ye bildirmiş.
    dönüşü yok yani pc den ne kadar temizlesenizde hdd smart bildirmeye devam eder.
  • Son durum bu. Sağ üstte görebiliyosunuz geçen zamanı.
  • 1260 bad sector var gösteriyo. Bayaa bi bas sector düzelmiş gözüküyo şuan. Tabi program bana fake atmıyosa. Siz ne düşünüyosunuz?
  • Tâkâtim kalmadı beklemeye.. Bişey olucağı yok gibi duruyo.
  • ben pc servisiyim ve bu durumda önce hdd tune pro ile 1-2 sefer low level format atarım sonra hdd regenator ile tararım hala bad sector cıkıyorsa temizlenmez o disk.
    ama sanal bad sector ise genelde 1-2 sefer renerator ile geçmek yeterlidir.

senin durumunda ilk turu tamir etme ile uğraşmak yerine direk hdd tune pro ile erase seç sil diski sonra regenerator ile kontrol et ama smart çıktığı için pek düzeltme ihtimali yok.

smart nadiren motor kilitlenmelerinde falanda çıkabiliyor bad çıkmadığı zaman hdd kullanılabilir oluyor .
  • Peki HD Tune Pro yu kullanarak yaptığımız 'Erase' Low Level Format mı oluyor?

Biyerlerden Harddiskin markasının sitesinden kendi programlarını indir öyle Low Level Format at diyolardı.
  • Bu kurtarma programlarının içinden en iyisi R-Studio'dur. Ondan şaşmayın. İkincisi RAW dosyaları, görüntü codeciyse açabilirsiniz. Windows fotoğraf görüntüleyicisinin, fotoğraf temelli RAW dosyalarını açması lazım. Ayrıca .RAW uzantılı dosyalarındaki RAW ekini silip, .JPG yazarak açmayı deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.