Şimdi Ara

RAW olmuş disklerin ÇÖZÜMÜ burda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
7
Favori
27.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar harici diski RAW olanlar için kesin çözüm veriyorum bir haftadır çok uğraşmama rağmen zor da olsa çözümü buldum mademki burası yardımlaşma formu emeğimin karşılığını sizinle paylaşayım. durup dururken 640 gb samsung harici hard diskim ntfs ken kendi kendine RAW oldu içinde çok önemli arşivlerim vardı çok araştırmama çok program denememe rağmen dosyalarımı kurtaramıyordum birçok program buluyor ama ya key istiyordu ya da satın almamı istiyordu yine araştırmalarım sonucu DİSKDİGGER diye bir program buldum ve indirdim tarattım bütün dosyalarımı eksiksiz buldu hem de türkçe program öyle bir sevindimki size anlatamam şimdi nasıl dosyaları kurtaracağınzı anlatacağım yalnız şöyle bir durum var bu programda ya satın al diyordu yada 5 saniyede bir dosya kurtarıyordu ben 5 saniyede bir tek tek bütün dosyalarımı kurtardım 80 gb verilerimi akşamları işten geldiğimde her gün 6 saatte çalışıp 7 günde kurtardım tabiki bana göre hepsi önemliydi siz sadece işaretleyerek seçerek önemli olanlarını kurtarın bedava olunca bu zamana sabredip katlanacaksınız şimdi nasıl yapacaksınız kısaca anlatayım programı türkçe indirip açacaksınız karşınıza c d e f sürücüler gelecek benimki f mantıksal sürücü idi harici diskim f yi seçip ileri dediğimde dosya türleri geliyor hepsini işaretlemeye gerek yok bütün tikleri kaldırdım ve bana lazım olan tikleri işaretledim mesela benim video arşivim vardı flv mp4 avi gibi dosya türlerini işaretledim ve ileri dedim başladı taramaya beklemenize gerek yok dosyaları bulup gösterdiğinde ya tek tek üstüne gelerek sağ tıklayarak seçilen dosyayı kurtar diyip kurtardığınız sürücüye değilde bilgisayardaki c veya d ye kopyalayacaksınız veya başka bir harici diske bu işlem 5 saniyede bir her bir dosya için geçerlidir ya da bekliyeceksiniz bütün tarama bitecek ki bu uzun sürer sonra dosyaların üzerine sağ tıklayıp hepsini kurtar deyip gene sürücü seçip 5 saniyede bir tıklayacaksınız lisans satın alı kesinlikle tıklamayacaksınız orada başka bir şey yazacak 5saniyede bir şimdi unuttum ona tıklayacaksınız zaten 5 saniyede bir yenileniyor ona basacaksınız ben ilk önceki şekli denedim elim yoruldu mausla ikinci yol da 30 30 yada 50 50 dosyayı kopyaladım sonra bir elli dosya daha hep kaldiğim yerden sağ tıklayıp aşağı sürükleyip 50 50 kurtardım program buldukça ben kopyalıyordum bu yol daha iyi sadece entere basıyordum yalnız dikkat edin lisans satın al la diger basacağınız yer bazen 5 dosyada bir bazen de 1 dosyada bir bazende 3 doyada bir aşagı yukarı yer değiştiriyorlar sizi şaşırtmak için siz kesinlikle lisans satın al ı tıklamayacaksınız diğer 5 saniyede bir yenilenen pencereyi işaretliyeceksiniz bu kadar dosyalarımı kurtardıktan sonrada raw olmuş harici diskinizi şimdi biçimlendir yap hızlı biçimlendir sonrada dosya sistemi ntfs yi seçip biçimlendirin sonrada tekrar c ye veya d ye kopyaladığınız bigilerinizi tekrar harici diskinize kopyalayıp kullanabilirsiniz bunları size anlatmayı bir insanlık vazifesi bilip anlattım dediklerimi aynen yapıp bilgilerinizi kurtarıp güle güle kullanın forum da o kadar çok bu konuda yalvaran insanlar varki inşallah burayı okuyup bana allah razı olsun desinler yeter o kadar çok araştırdım ki kimse tafsilatlı olarak anlatmamış kimse çözümünü bulup anlatmamış herkes bir şeyler demiş ama kimseye bir faydası olmamış ben öyle gördüm şimdi bu yazımı kopyalayıp ana başlık altında harici bellekler bölümünede koyacağım güle güle kullanın sormak istediğiniz bir şey de varsa seve seve cevaplarım saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecrübeli -- 14 Ocak 2012; 21:37:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

RAW Olmuş Disklerin Çözümü

RAW diskle karşılaştığında, verilerine erişim zorlaşabilir. Ancak, bu verileri kurtarmak için uygulayabileceğin adımlar mevcuttur.

İlk olarak, diskin fiziksel olarak hasar görmemiş olduğundan emin olmalısın. Disk sürücüsünü çıkarıp başka bir bilgisayara takmayı deneyebilirsin. Hala RAW olarak görünüyorsa, sorun sürücüde olabilir.

Disk fiziksel olarak hasar görmediyse, verileri kurtarmak için bir raw disk kurtarma yazılımı kullanabilirsin. Bu yazılımlar, RAW diskteki dosya sistemini onarmaya veya bozuk sektörleri atlayarak verileri kurtarmaya çalışır.

Raw disk kurtarma yazılımları kullanırken dikkatli olmalısın. Yanlışlıkla diski biçimlendirmek veya üzerine yazmak, verilerin kalıcı olarak kaybolmasına neden olabilir. Bu nedenle, kurtarma işlemine başlamadan önce verilerini başka bir sürücüye yedeklemen önerilir.

Verilerini kurtardıktan sonra, diskin neden RAW hale geldiğini belirlemelisin. Bu, bozuk sürücü, virüs bulaşması veya işletim sistemi hataları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için sürücüyü biçimlendirmek, virüs taraması yapmak veya işletim sistemini yeniden yüklemek gerekebilir.

RAW diskler, veri kaybına neden olabilecek ciddi bir sorun olabilir. Ancak, raw disk kurtarma yazılımları ve uygun önlemlerle verilerini kurtarabilir ve diskinin işlevini geri kazanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uzunca üşenmeden anlatmışsın emeğine sağlık hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

uzunca üşenmeden anlatmışsın emeğine sağlık hocam

rica ederim insanlık vazifesi
  • Konu başlığınız ile içerik farklı siz "RAW bir diskten nasıl veri kurtarılır"ı anlatmışsınız ki bu bölüm içinde ya da üst konularımda (ya da yazılım bölümünde) bununla ilgili bir çok iletiye ulaşabilirsiniz. RAW bir diski kurtarmak ise (ki sizin başlığı okyunca böyle bir konu zannettim) çok ayrı bir konu.

Bu arada tecrübenizi de paylaştığınız için teşekkürler..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • sayın dejaay ilk önce şunu söylemeliyim ki değerli yazılarınızın sıkı bir takipçisiyim ve de sizden çok değerli bilgiler öğrenmekteyim RAW olan bir diski kurtarmak kesinlikle mümkün değildir bunu sizde yazılarınızda söylüyorsunuz zaten çünkü RAW olan bir diski biçimlendir dediğin zaman içindeki bilgiler zaten silinecekki bu istenilen bir şey değildir (eğer içinde değerli bilgileriniz bulunmuyorsa) yoksa RAW olmuş diski biçimlendir de NTFS ye çevir sıfırla kullan ama istenilen bu değil. amaç RAW olmuş değerli. bilgileri silinmeden diskin içinden çekip almak sonra biçimlendir deyip diski tekrar kullanmaktır. bunun başka yolu yok. Ha bunu ücretli lisanslı programlarla yapmak daha kolaydır. Ben bunu ücretsiz yaptım ve bunu paylaştım millet yararlansın diye ben çok araştırdım benim kadar net anlatan bir yazı bulamadım. zaten bende araştıra araştıra tesadüfen buldum. bu arada bana da teşekkür etmissin rica ederim ben teşekkür ederim saygılar

• deniyorum.
  • tecrübeli'ye teşekkürler. Ben daha pratik olduğunu düşündüğüm kendi çözümümü yazayım:

Bu iş için gerekli olan program: EASEUS Partition Master Professional Edition
    Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4sha**d.kom’dan buldum. Portable olunca kuruluma gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Norton Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. Ardından sol alttaki "Apply"a tıklayarak onayladım. İşlem bu kadar. 1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).

Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Yazdığına göre, programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve problem halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor:
    http://www.ptdd.com/partition-table-doctor/help/fixboot.htm

Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen içi dolu bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte:
    www.easeus.com
    How to Convert RAW to NTFS Without Losing Data - EaseUS
    http://www.easeus.com/resource/convert-raw-ntfs.htm

Diskiniz boşsa "Partition Master"ı, disk doluysa ve dosyalar uçtuysa önce "Data Recovery Wizard"ı sonra "Partition Master"ı kullanırsınız...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdd değerleri çok mu kötü
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: franko

tecrübeli'ye teşekkürler. Ben daha pratik olduğunu düşündüğüm kendi çözümümü yazayım:

Ben bunun 6.1.1 versiyonunun Portable olanını 4sha**d.kom’dan buldum. Portable olunca kuruluma gerek yok malum. Tıkladım ve açıldı. Gelen pencere Norton Partition Magic’e çok benziyordu. RAW’a dönüşen disk soluk gri renkte idi ve “unallocated” yazıyordu. Disk’i temsil eden pencereye sağ tıkladım ve gelen menüden “create”e tıkladım. Ardından sol alttaki "Apply"a tıklayarak onayladım. İşlem bu kadar. 1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi. (Başına 7-8 mb.’lık minik bir kullanılmaz alan koydu ki onu Partition Magic’te Merge özelliği ile biraz uğraşarak halledersiniz).

Aynı şirketin bir de Partition Table Doctor adlı yazılımı var. Reklamını kendi sitelerinde gördüm ama onu indirmedim. Yazdığına göre, programı açınca diskin üzerine sağ tıklayıp “Fixboot”u seçiyormuşsunuz ve problem halloluyormuş. Boot sektör arızası varsa onu gideriyormuş. Aşağıdaki linkte anlatılıyor:

Yine aynı şirketin bir de Easeus Data Recovery Wizard adlı bir programı var. O program yardımıyla RAW’a dönüşen içi dolu bir diskteki bütün dosyalarınızı kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz. Ben daha önce kullanmıştım. Resimli anlatımı şu linkte:
    www.easeus.com

Diskiniz boşsa "Partition Master"ı, disk doluysa ve dosyalar uçtuysa önce "Data Recovery Wizard"ı sonra "Partition Master"ı kullanırsınız...

bende de aynı sıkıntı var programı buldum
    ama bellek takılıyken program açılmıyor

• Dediğim yerden mi buldunuz? Bugün bir başka diski RAW'dan NTFS'ye çevirmek için lazım oldu. Yine başarılı oldu. Hiçbir sorun çıkmadı.
  • quote:

tecrübeli'ye teşekkürler. Ben daha pratik olduğunu düşündüğüm kendi çözümümü yazayım:

www.easeus.com

franko benim de ntfs dosya sistemim raw oldu. üstelik 900 gb film arşivim içinde, onları 1 şekil kurtarmam lazım. EASEUS Partition Master Professional Edition yönteminde "1 dakika içinde tanımsız diski NTFS’ye çevirdi." demişşsin. Bu anlattığın şekilde yaparsam verileri kurtarırmıyım yoksa 0 dan format mı almış olurum ve verilerim uçar mı? teşekkürler..

• Format atmış olursun! Önce "Easeus Data Recovery Wizard" ile dosyalarını kurtarmalı, sonra Partition Master'ı kullanmalısın. Yukarıda yazdığım gibi...
  • quote:

www.easeus.com

konu yu hortlatıcam süpersin kardeşim 1 haftadır denmediğim program kalmadı hatta hdd anakartını bile söktüm temizledim kapasaite bilinmiyor 0 mb gösteriyor windows biçimlendirmiyor disk yönetimi hiç bi işe yaramadı senin dediğini aynen yaptım 250 gb hdd hayata döndü teşekkürler kardeşim

• Hadi hayırlı olsun. Bulduğum çözümün işinize yaramış olmasına çok sevindim.
  • RAW harddiskleri çevirmek için birçok yol var, ubuntu-linux tabanlı sistemler bu diskleri ve içeriklerini görür, ayrıca bu disklere format atmayı başarabilirseniz üzerine herhangi bir veri yazmadan kurtarma programları ile dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

asıl sorun RAW olan usb-flash diskleri çevirmek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

RAW harddiskleri çevirmek için birçok yol var, ubuntu-linux tabanlı sistemler bu diskleri ve içeriklerini görür, ayrıca bu disklere format atmayı başarabilirseniz üzerine herhangi bir veri yazmadan kurtarma programları ile dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

Merhaba
    1 hazirandaki yazınız olan

RAW harddiskleri çevirmek için birçok yol var, ubuntu-linux tabanlı sistemler bu diskleri ve içeriklerini görür, ayrıca bu disklere format atmayı başarabilirseniz üzerine herhangi bir veri yazmadan kurtarma programları ile dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

Paylaş

hiç bir kurtarma programıyla uğraşmadan sadece windowsun okuyabileceği hale getirmek raw ı iptal edip eskisi gibi çalışır hale NTFS e nasıl getirebiliriz. harici 640GB samsung disk için . teşekkürler.

çaldırabilir yada mail atabilirisin.
    mail aderseim ssahin912@gmail.com. burdaki adresimi pek açmıyorum. saygılar

chkdsk m: /f/r komutuyla şuan taramakta ne olur bilmiyorum. bilgisayarda sadece M olarak disk görünmekte. disk yönetimindede görünmekte. eski versiyon ubuntu ile denedim. orda diski okuyamıyorum. yeni sürüm ubuntuyu indiriyorum onuda deneyeceğim.

• diskdigger orginal yapımı burada beylerhttp://www.youtube.com/watch?v=bpVMT1RXIeg

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

aynen patron. usb hdd kutusu cortladı. bende yeni bir hdd kutusu aldım. daha önce de aynı sıkıntıyı yaşamıştım. tekrar yaşamamk için kaliteli bir şey aldım ama yine sıkıntı yaşadım. kafam kaynadı yahu
  • Merhaba arkadaşlar günlerdir çözüm için aramalar yapıyorum ama malesef sonuç olumsuz.

Problem şöyle 8gb micro sd kartım var raw disk oldu ve 30mb olarak görünüyor kurtarma programlarının hepsini denedim ama 30mblik bir alanda hiçbirşeye ulaşamıyor. Sd kart önemli değil benim için ama bilgileri kurtarmam gerekiyor. Önce hafızasını orjinale döndürmem gerek sanırım ama bi türlü başaramadım bu konuda sonuç alma şansım varmıdır.

8gb micro sd kart raw oldu ve 30mb olarak görünüyor. Kurtarma programlarıda işe yaramıyor.

Bu arada çin malı sahte sd kart değildir...
  • Güncel..
  • güncel hala yardım gerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.