Şimdi Ara

WD HDD Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD Element 3.5" 1TB USB 2.0 Harici HDD masadan aşağı düştü ve çalışmaz oldu bilgisayar hiçbir şekilde görmüyor. Kurtarma yapan bir firmaya sorduğumuzda kartının değişmesi gerektiğini söyledi(doğruysa tabi) ve çokça para istedi.Acaba içindeki diskten ikinciel alıp kartı değiştirsem çalışırmı.

İçindeki disk bu 1TB WD Caviar Green WD10EARS

WD HDD Bozuldu  WD HDD Bozuldu  WD HDD Bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsrtsnlx -- 23 Temmuz 2013; 12:12:10 >

• Up
  • Aynı üründen bende de vardı ben düşürmedim üstelik kendi kendine bozuldu şu an çöp artık WD almam asla
  • xsrtsnlx kullanıcısına yanıt
    Kartın degısmesı gerekıyor dedılerse kart darbe almıs olabılır.Degıstırınce calısabılırde calısmayabılırde bu dıskın nekadar darbe aldıgına baglı.Ama o dıskı artık tamır ettırsenızde kullanmanızı tavsıye etmem.Verilerinizi kurtarın baska bır dısk alın.Bir kac kısıye daha goturup gostermenızı tavsıye edıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 23 Temmuz 2013; 15:47:11 >
  • O zaman kart değiştirip şansımı deniycem içindekiler önemli.
    Teşekkürler.
  • aynı ürün bende de var dahili depo amaçlı 1 veya 2 mb aktarma hızına kadar düşüyor film oynatırken takılmalarda oluyor açıkçası wd mileti bu ürünlerle dolandırdı ilk defa wd aldım oda çöpe gitti işin tuhaf yan 2 senelik garantisi bitince sorunlar başladı ve birçok sitede bu sorunu yaşayanlar var
  • 6 Ay once pc topladim. ilk takilan wd caviar blue bozuk cikti. garantiye verdim degistirdiler. keske seagate alsaydim diye pisman olmustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı ürün bendede var 1.5 tb harici bozuk sektor oluştu 2 sene kulandım o kadar filimlerim heba oldu 1.5 tb allahdan b sector başlangıcda ve bitişde onları atıp hdd 900 gb olarak kulancam.ama asla wd almam .ya samsung veya segate 2 side cok saglam
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixx

aynı ürün bendede var 1.5 tb harici bozuk sektor oluştu 2 sene kulandım o kadar filimlerim heba oldu 1.5 tb allahdan b sector başlangıcda ve bitişde onları atıp hdd 900 gb olarak kulancam.ama asla wd almam .ya samsung veya segate 2 side cok saglam

Merhaba dostum sana ve konu sahibine sevindirici bir haberim var ama öncelikle bütün hard diskler aynıdır seagatede... samsungu hiç anmıyorum zaten bendede şuan pcde takılı seagate 1 tb barracuda 64 mb cache hard disk var bimeksten yeni alındı garantisi ve yurtdışı garantisi devam ediyor cızır cızır ötüyor bir program yükleyince pc acayip derecede kasar oldu yeni oluyor bu olay 1 ay öncesine sapa sağlamdı sana bozuk hard disk gelmiştir demeyin stoktan sıfırını çıkarttırdım neyse konuya gelecek olursak şuan kullandığım seagate'nin içerisinde 250 gb bi veri bulunuyor 500 gb'lık wd 2010 yılında alınma hard diskim vardı elimde ne fatura ne garanti belgesi distrübütör firmayı aradım yolladım yurtiçi kargo zarar vermiş taşıma sırasında onu bekliyorum aptallık ettim haberim olmadı keşke direk yurtdışına yollasaydım diyorum neyse sizin yapacağınız şeyhttps://westerndigital.secure.force.com/WarrantyCheck?lang=tr bu siteden hard diskin seri numarasını yazıp bakın bakalım devam etmesi lazım benim 2010'da aldığım 500 gb'lık 2015'te bitiyor wd direk değişim işlemi uyguluyor ancak rma kayıt ettirmeniz gerek diski oda 2 dakikalık birşey wd'ye üye olun isterseniz yardımcı olurum saygılar :)

http://forum.donanimhaber.com/m_88920449/f_//tm.htm#88920449 bu konuda arkadaş yurtdışına 1 tb badsectör'lü hdd'yi yolluyor 2 tb sıfır hard disk göndermiş adamlar :)

@xsrtsnlx
    @unixx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptical -- 12 Mart 2014; 22:30:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xhenderon

6 Ay once pc topladim. ilk takilan wd caviar blue bozuk cikti. garantiye verdim degistirdiler. keske seagate alsaydim diye pisman olmustum

sanki seagate tüm modelelri çok matah.
  • Alınan 1 yada 2 ürünle başa gelen kazaları firmanın genel kalitesizliği olarak mâl etmek bence büyük haksızlık. Heleki söz konusu cihazlar HDD gibi aşırı hassas elemanlar, ve bu elemanların satışını yapan insanların gözünde ise basit parçalar olarak görünürken.

HDD ler üretimden sonra her an deforme olmaya hazır elemanlardır. Kutuları kolilerle arabalara taşıyan çalışanların kolileri sert bırakması, itmesi, arabanın yolda kasise düşüp HDDleri sarsması, uçağa yüklendiğinde türbilans(umarım doğru yazmışımdır)tan ötürü sarsıntılar,
    hepsini geçtim satın aldıgınız yerdeki elemanın HDDyi tezgaha sert bırakması dahi cihazda hasara sebep olabilir. Nem, sıcaklık şok gibi etmenleri saymıyorum bile.

Durum böyleyken yapılması gereken ilk iş HDD'nin alındıgı anda testlere tabi tutulup sıkıntısı olup olmadıgını öğrenmek. ikinci olarakta hassas cihazları nasıl kullanmak gerekiyorsa HDDleride öyle kullanmak.

Top-tier firmalar arasında sağlamlık açısından pekte bir fark olduğunu düşünmüyorum şahsen. Performans açısından farklar olabilir ancak söz konusu HDD oldugunda hepsi hasara müsait.

Senin durumuna gelicek olursak Cryptical ın verdiği linke ek olarak

http://forum.donanimhaber.com/m_66955049/tm.htm

bu linkide incelemeni tavsiye ederim.

Umarım verilerini kurtarabilirsin ancak ne olursa olsun Headbanger_Kerry nin tavsiyesine katılıyorum. Verilerini kurtardıktan sonra o HDDyi unutup yeni cihazlar ile devam et.

• konuşan arkadaşlar zamanında seagate de 500gb ve üstü diskleri kafa atıyordu
    boşuna laf kalabalığı oluyor yok wd almam yok seagate almam. fiyatına göre bütçene göre ne gerekirse alırsın bu kadar basit arkadaş. wd elements serisi almışın 1.5 yıllık disk düşmeyle bozulmuş olabilir dengesiz düşmüş hasar almıştır seagate veya samsung da mümkün değil mi bu diğer arkadaşlar da wd kötülüyorsunuz ?

elimde imzamdaki disk var senelerdir taş gibi gürültülü çalışıyor ama gayet iyi performansı var

• Seageta de WD harddsikleride müşteri memnuniyeti adına hepsi iyidir disklerde bir problem olması durumunda hepsi yenisinin gönderimini sağlıyorlar bu türkiyede de böyledir yurt dışında da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

quote:

Orijinalden alıntı: unixx

aynı ürün bendede var 1.5 tb harici bozuk sektor oluştu 2 sene kulandım o kadar filimlerim heba oldu 1.5 tb allahdan b sector başlangıcda ve bitişde onları atıp hdd 900 gb olarak kulancam.ama asla wd almam .ya samsung veya segate 2 side cok saglam

Merhaba dostum sana ve konu sahibine sevindirici bir haberim var ama öncelikle bütün hard diskler aynıdır seagatede... samsungu hiç anmıyorum zaten bendede şuan pcde takılı seagate 1 tb barracuda 64 mb cache hard disk var bimeksten yeni alındı garantisi ve yurtdışı garantisi devam ediyor cızır cızır ötüyor bir program yükleyince pc acayip derecede kasar oldu yeni oluyor bu olay 1 ay öncesine sapa sağlamdı sana bozuk hard disk gelmiştir demeyin stoktan sıfırını çıkarttırdım neyse konuya gelecek olursak şuan kullandığım seagate'nin içerisinde 250 gb bi veri bulunuyor 500 gb'lık wd 2010 yılında alınma hard diskim vardı elimde ne fatura ne garanti belgesi distrübütör firmayı aradım yolladım yurtiçi kargo zarar vermiş taşıma sırasında onu bekliyorum aptallık ettim haberim olmadı keşke direk yurtdışına yollasaydım diyorum neyse sizin yapacağınız şeyhttps://westerndigital.secure.force.com/WarrantyCheck?lang=tr bu siteden hard diskin seri numarasını yazıp bakın bakalım devam etmesi lazım benim 2010'da aldığım 500 gb'lık 2015'te bitiyor wd direk değişim işlemi uyguluyor ancak rma kayıt ettirmeniz gerek diski oda 2 dakikalık birşey wd'ye üye olun isterseniz yardımcı olurum saygılar :)

http://forum.donanimhaber.com/m_88920449/f_//tm.htm#88920449 bu konuda arkadaş yurtdışına 1 tb badsectör'lü hdd'yi yolluyor 2 tb sıfır hard disk göndermiş adamlar :)

@xsrtsnlx
    @unixx

Teşekkürler.

• WMAVU0985176 benim wd seri numarası bu ama garantisi bitmiş.benim wd düşürmedim zaten harici filimleri atıyordum asla düşürmedim kafayada takmıyorum segate alıcam zaten 2 tb wd nide 800 gb olarak kulanıcam artık b sectou atınca 800 900 gibi kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 17 Mart 2014; 17:17:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.