Emperyalist-Siyonist İsrail yine kurşunlar yağdırıyor Filistinli-Lübnanlı çocukların üzerine.Ve daha da kötüsü dünya sanki hiç bir şey olmuyormuş gibi bu durumu izliyor.Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır,Filistin halkını yalnız bırakmamalı, İsrail i kınayan etkinliklere katılmalıyız.
Grup Yorum un Filistin Günlüğü ve Felluce şarkı sözlerini bu vesile ile paylaşmak istiyorum
Filistin Günlüğü:
bana ılık rüzgarları gönderin tel örgüler ardına sevgilinin gözlerinde benim olsun yağmur damlaları mavisi yeşile mahkum edin bozkırı boy atsın sevda
bana bir türkü söyleyin yarınlarıma uzansın tel örgüler ebem olsun doğursun hasretimi ağlamasın çocuklar çocuklar kanamasın
sözüm var beyrut sokaklarında öldürün beni her sabah saat beşte öldürün beni sözüm var beyrut sokaklarında yaşatın beni
Felluce:
sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini burası benim vatanım ölmek de yaşamak da benim hakkım ve en çok bundan dolayı sana burasını cehennem bana yine cennet vatan yapacağım
sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini yaşadığın her an mahşer menzilimdesin soluk aldığın her an mahşer menzilimdesin burası benim vatanım camiler kenti felluce ben bağımsız yaşarım ben anasız yaşarım ben babasız yaşarım ben oğulsuz yaşarım ben kızım olmadan yaşarım ama vatansız yaşayamam
unutma benim öldüğüm yer vatanım ya senin
ölmek ve öldürmek benim için onur senin için utanç senin için yüz karası
sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini sen uyut dünya uyusun sen uyut insanlık uyusun ama ben uyanığım ama ben direneceğim işte kefenim bedenim
felluce içinde redif sesi var bakın yüreğine acep nesi var beni duymayana dostlar hepten âhım var
sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini mahşer menzilindesin mahşer menzilindesin sana bir sır söyleyeceğim aç yüreğini bayram bağımsızlığımladır
namluya sürülmüş cesaret kınından çıkmış öfkeler çarpışıyor durmadan çarpışıyor bizimkiler
ne ebu garip zindanı ne guantanamo adası ne f tipi hücreler durduramaz bu savaşı
haykırıyor halkın onurlu sesi: ya özgür vatan ya ölüm yolu yok başka kurtuluşun ya özgür vatan ya ölüm
kanımdır, canımdır yiğit felluce baş eğmez işgalci emperyalizme selam olsun, selam direnenlere helal olsun, helal fedailere
Şimdi orada kaç insan ölümün kollarında, kalleş pusularda... Tankların namlularının ucunda. Kaç yüreği ezdi geçti bugün paletler... Kaç evi dümdüz etti? Kaç insan, kaç genç kız, kaç çocuk ölüm gibi buz kesti? Kaç evde ağıtlar yakılıyor şimdi orada? Filistin işgal altında... Gazze yakıcı topların kuşatmasında. Kalbimizin yarısı buradaysa eğer. Diğer yarısı...ama kanlı yarısı Filistin. Bir çocuk, zeytin dallarının ardına saklanmış, korku dolu gözlerle kanlı Şeria'ya bakıyor. Gazze'de top ateşine tutulmuş yürekler yanıyor. Ey insanlık! Ey, dünyanın ezilen insanları. Ey, yüreklerini henüz kaybetmemiş... Her şeyini paraya tahvil etmemişler. Orada Filistin'de insanlık yeni Nazilerin elinde ölümlerden geçiriliyor! Çocuklar ki... Oyuncak taşır en fazla. Filistin de ölü arkadaşlarını taşıyor minnacık omuzlarında. Gözlerinde korkulu nefret. Bilinmez ki, hangimiz ne zaman nerede nasıl ölecek? Bir yanım İsrail bombaları... Bir yanımı sarmış tank namluları İçim dışım hapishane. Bir tek yüreğim... Teslim alamadıkları öfke ve umut dolu yüreğim kaldı ölen kardeşlerimden geriye.