Şimdi Ara

Katılımevim'den Araba Finansmanı almak Mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha dün aynı rakamları hesaplattım bir girsem mi dedim.

400 bin

aylık ödeme 16.600

34 bin org ücret

kuralı sistem mayıs 2025 kesin teslim

Benim sorum şu parayı alacağın zaman arabayı buluyorsun satıcı ile nasıl anlaşıyorsun adamın hesabına yatırıyorlarmış bunu idrak edemedim gidip adamla noterde mi bekliyecez 1-2 gün. Adam bana satışı vermeden para ona önce yatarsa bu nasıl ayarlanacak sırf bu yüzden girmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLgaTe -- 16 Temmuz 2024; 19:40:32 >
  • HeLLgaTe kullanıcısına yanıt

adam satısı verecek para sonra mı yatacak o da ayrı sorun değil mi? s

Önce satışı alıcaksınız sonra katılım firması parayı araç sahibine yatıracak sistem böyle işliyor. Eğer almak istediginiz araçlarda satıcı bunu kabul etmezse bir tanıdıktan araç alabilir ve paranızı nakite çevirebilirsiniz.

• nightblueist kullanıcısına yanıt

Satıcılar bunu kolay kolay kabul etmez, bende satsam bende etmem.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Eden oluyor arada ozellikle esnaflar bu isi biliyor ama onlarda böyle talep gelince indirim yapmıyor, geçen sene bir tanıdığım kamyonet aldı bu şekilde. Ben olsam bende satmam o ayrı. Sonucta banka degil, teminat gibi birsey yok.

• nightblueist kullanıcısına yanıt

Yani güya BDDK garantisi varda bir şey olsa riski var. Parayı daha pahalıya alıyorsun bu sistemde üstüne birde pazarlık şansını kaybediyorsun, mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Temmuz 2024; 12:7:7 >
  • vavacars da para imzayı attıktan yarım saat sonra geliyor. orda bile uyuz oldum ben, para hesaba gelmeden satış vermemeli.

• Heyecan arayan bulaşsın.zaten karar vermişsiniz bizden onay isteyerek vicdan rahatlatıyorsunuz galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 17 Temmuz 2024; 16:18:53 >

Ne alaka kardeşim. Eminevim işi yok senin 500 600 bin TL nemi çökecek. Önemli olan alan kişinin gerçekten paranın bir kısmını eminevim gibi yerden tahsil edecegidir. Kaldı ki araca satılamaz şerhi koyduruyor eminevim borcu bitene kadar.

Bunu satış esnasında yaptırdığı için oradan anlaşılır güven olup olmayacağı.

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Hocam beni öldürsen o ise girmem satıcı olarak insanları yüzde 90'ı da benim gibi düşünür,

Peki sana zararı nedir? Güvenmediğini veya riske girmek istemediğini anlıyorum fakat bundan dolayı dili yanan tek bir örnek gösterebilirmisin.

Meraktan soruyorum basima gelmedi çünkü hiç. Bir kaç kere de satış için bu şekilde araç satışı oldu etrafımda problem yaşayanı duymadım hiç.

Kaldı ki aracınızı bu devirde satabilmek ayrı bir zorlukken faizler uçmuş halde bu şekilde almaya çalışan bir çok kişi vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kikiemre61

Peki sana zararı nedir? Güvenmediğini veya riske girmek istemediğini anlıyorum fakat bundan dolayı dili yanan tek bir örnek gösterebilirmisin.

Meraktan soruyorum basima gelmedi çünkü hiç. Bir kaç kere de satış için bu şekilde araç satışı oldu etrafımda problem yaşayanı duymadım hiç.

Kaldı ki aracınızı bu devirde satabilmek ayrı bir zorlukken faizler uçmuş halde bu şekilde almaya çalışan bir çok kişi vardır.

Çok basit paramı almadan satış vermem ben, buyurun iki saniyelik arama sonucu, karşımda bir muhatap yok. Geçelim ben girmem giren olursa buyursun,

www.sikayetvar.com
    Eminevim Satıcıya Ödeme Yapmıyor
    https://www.sikayetvar.com/eminotomotiv/eminevim-saticiya-odeme-yapmiyor-1

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Çok basit paramı almadan satış vermem ben, buyurun iki saniyelik arama sonucu, karşımda bir muhatap yok. Geçelim ben girmem giren olursa buyursun,

www.sikayetvar.com
    Eminevim Satıcıya Ödeme Yapmıyor
    https://www.sikayetvar.com/eminotomotiv/eminevim-saticiya-odeme-yapmiyor-1

Alıntıları Göster

Güvenli ödeme olayı burada olmuyormu peki?

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Yakışıklı mala ipotek yada rehin konması şirketi koruyor.malı satanın güvencesi yok.bu ve benzeri evimci dayıların alayı aynı.personelleride genelde athırsızı tiplerden seçiyorlar.

• Millet kendine iş arıyor!
  • Şikayetvar da bir sürü başlık var.
    Ev araba farketmeksizin, enflasyonda ezilen paranın değersizleşmesi ile araç ev alamayanlar mı dersin,
    Arabayı para vermeden ruhsatı üstüne al bize bildir biz satıcıya parayı göndereceğiz diyen mi dersin
    Sürekli kuralarda ötelenen mi dersin
    Eriyen parayı dahi nakit olarak geri alamayan mı dersin
    Hatta eriyen parada gel yeniden taksit yapıp anaparanı güncelleyelim mi dersin

Tonla sıkınlı bir iş ve bunlar özel limited anonim şirketler. Banka gibi değiller. Patron ben gidiyorum dese ortada para yok kaldı ki koca bankalar zamanında batarak müşterilerini mağdur ettiler bunlar ne ki.

Ben olsam kendi emeğimle kazandığım parayı başkasının eline asla vermez, yine aynı taksit ödüyor gibi altın döviz vs ile biriktip o günün şartlarına göre bir araba alırdım. Param yetmezsede kredi çeker alırdım. En azından iş net.
  • Siz kendinize macera arıyorsunuz ama sonu kötü bitebilir. Ayrıca böyle bir ülkede kimseye güvenmem paramı biriktiririm gidip alırım. Ya da bir kısmını kredi çekerim olur biter böyle şeylerle uğraşmak zaman kaybı
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt

Çevrem de.alan çok var. Enflasyon olan bir ülkede bu sistem tamamen saçmalık fakat sabit enflasyon olsa uzun vadede daha karlı bir sistem.

hocam şu şekilde cevap verdiler noter öncesi eminevim satıcının iban bilgilerini alıyor satış yapıldıktan sonra 1 saat içerisinde hesaba geçtiğini belirtiyorlar bu süreci iki tarafı da şubede ağırlayarak hallediyorlarmış. eğer alıcının talebi olursa satış öncesi teminat yazısı da yazıyorlarmış.satış öncesi para aktarma olayı yok noter işlemi sonrası gönderim yapılıyor ertesi güne sarkma olayı hiç olmadığını söylediler.

• Hocam bu tür organizasyonu yapan firmalarda çok şikayet görüyoruz. Ben zamanında eminevim'den aldım. Bende biraz sıkıntı çektim ama halletmiştim. Söylenen günde para verilmemesi vs gibi. Otosor var. Banka size kredi vermiyorsa bile bunlar veriyor. Ama e-devletinize girip bakıyorlar, haciz vs var mı diye değerlendirme yapıyorlar. Tabi kredi diğerlerine nazaran bir tık pahalı olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.