750 Bin TL araba finansmanı için bana çıkarılan ödeme planı şu şekilde ; Katılım bedeli 56.250 TL Peşinat 200.000 TL Temmuz ayı ilk taksit 15.000 TL Finansmanı teslim edecekleri tarih Nisan 2025 ve Nisan ayına kadar 15 bin taksit ödeceyeğim. 2025 Nisan'dan sonraki iki ay 19500 TL ödeme. 2025 Temmuz ayında ise 23400 TL ödemeye başlayacağım. Borç bitimine 3 ay kala taksit 28000 TL olacak. Son Taksit ise 24000 TL. Özet geçecek olursam, -Temmuz ödeme 271.250 TL ( İlk taksit dahil) -9 ay ödeme 15000 TL ( 2025 Nisan ödemesi dahil ve parayı teslim aldığım tarih) -2 ay 19500 ödeme ( 2025 Mayıs ve Haziran) -12 ay 23400 TL ( 2026 Haziran'a kadar) -2 ay 28000 TL ( 2026 Temmuz ve Agustos) -Eylül 2026 24000 Bin TL ( Son taksit) 2025 Nisan ayında bana 750 Bin TL ödeme yapılması için belirttiğim süre boyunca toplamda 806.250 TL ödeme yapacağım. Bu sizce mantıklı mı? Bana mantıklı geldi fakat kafamda sorular var. Örnek sözleşme aldım ilk olarak onu bir okuyacağım. 1) Katılımevim'e güven olur mu? 2) Sözleşmede dikkat etmem gereken hususlar nedir? 3) 2025 de ikinci el araba piyasası ne olur? Aklımda böyle sorular var. Konuya aşina olan veya düşünceleri olanlar yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar. |
Katılımevim'den Araba Finansmanı almak Mantıklı mı?
-
-
Bunların zamanında para verdiğini görmedim.Nisan 25 demişler size bunu ellerinden gelinceye erteleyecekler.İtiraz edeceksiniz bağırıp çağıracaksınız size mart 25 diyecekler.Mart 25 gelecek size ücreti dahilinde mayıs 25 teklif edecekler takribi taksidinizden 1000-1500 lira indirim.Böyle olmaz mahkemeye vereceğim diyeceksiniz size tabi diyecekler, sözleşmeyi gecikmeden dolayı bitirmek istiyorum diyeceksiniz paramı verin tamam paranızı gelecek ay verelim gibisinden verdiğiniz parayı da uzatıp uzatacaklar.
Şimdi bunu nereden biliyorsunuz diyeceksiniz kuzenim de dahil 3 arkadaşımda gördüm durumu. -
Bunlar bana aşırı mantıksız geliyor millet nasıl gidiyor bunların kapısına anlamıyorum,
Faiz ödemiyorum diye kendinizi de kandırıyorsunuz adamlar faiz e katılım bedeli diyor banka faiz diyor ne değişti? Paradan para kazanıyorlar ikiside?!!?
Birde şimdiden ödemeye başlıyorsun malı 1 sene sonra alıyorsun bana aşırı saçma geliyor bu enflasyonist ülkede.
Bunlara güvenip ev alma işine girenleri gerçekten de anlamıyorum 150-200 bin olan evler oldu sana 2-2.5m şimdi 3-4 senedir ödeme yapanlar ne oldu?
-
Türkiye'de en sevdiğim şey insanların 1000 liralık malzemeyi 600 liraya alacağım diye isrra edip mağdur olmaları.O kadar komik ki. -
Bahsettiğiniz durumlara benzer durumlar bende duydum lakin sorunsuz ödemelerede şahit oldum. Benim çevremde iki kişi ev sahibi oldu. Ben sadece araba finansmanına katılıcam. Bahsettiğiniz 3 arkadaş katılımevinden mi sorun yaşadı yoksa başka şirket mi? Ben dün fuzulev ile görüştüm onlar bana tam dolandırıcı geldi lakin ondan sonra katılımevim ile görüştüm katılımevim daha gerçekçi konuşuyordu.
-
Öncelikle beni ilgilendiren faiz olayı değil. Ben parama bakıyorum. Bahsettiğim husus bu kuruluşların uygulamış olduğu çekilişle hak kazanış değil. Benim bu oluşumda katılmak istediğim olay farklı, son söylediğinize katılıyorum. Sizin bahsettiğiniz çekiliş yolu ile ev sahibi olma hususu ve bencede saçma.
Benim ögrenmek istediklerim katılımevinden mağdur olan var mı? Ödemelerinde sorun olur mu? vb. konular.
-
Paranla rezil olmak istiyorsan neden olmasın…
Paranız içerde kalmaz bir şekilde alırsınız. Ben bu tip sistemlere asla bulaşmam sizden faiz yerine adına her ne koyarlarsa onu alıyorlar.
Aynı birikimi kendiniz birine para ödemeyende yapabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 6 Temmuz 2024; 11:55:34 > -
Asla tavsiye etmiyorum kapısından bile geçmem böyle yapıların keriz avına çıkmışlar uyanıklar kimini faiz muhabbetine dudukluyorlar kimini de gün sistemi bilmem ne ayağına yoluyorlar
Devlet bunları acilen kapatmalı göz yummamalı... -
Hocam siz daha önce soru yaşadınız mı? Yaşadıysanız ne oldu, anlatabilir misiniz?
-
tanıdığım araya tanıdık koyup kurada 1. çıktı eylül ekim gibi parasını alacak diğerleri de ödeyip duracak boş yere .
-
Kuzenim ve bir arkadaşım fuzul diğer ikisi katılım katılımdan biri iki ay diğeri bir ay geç aldı.Fuzudekilerden bahsetmiyorum bile evi kaçırdığımız için. -
Arabamı satıyorum. Satın alan kişi katılımevimden araba finansmanı çıkmış, onunla alacak. 1 haftadır bekliyoruz. Bakalım ne zaman verecekler parayı.
-
Hocam ben de eminevim den araç için yeni girdim sisteme..Daha önce ev için girmiştim teslim aldım ve günlü anlaşmalarım olduğu için paranın zamanında hesabıma yatması gerekiyordu sağolsunlar ne konuştuysak 1 gün önceden hesabımdaydı para..sıkıntı yaşayan vardır belki bilemem benim işimi zamanında gördükleri için güvendim araç için girdim..
Peşinat yok
400.000 bin
34 bin lira org ücreti
16.500 taksit
kuralı sistem en geç mayıs 2025 teslim
kendi aracım var 500k seviyesinde onu satıp birleştirip alma niyetindeyim piyasa yönünden ben de sizin gibi düşüncedeyim ama nasip şu an fiyatlar iyi biz de isteriz bunlara gerek kalmadan parayı basıp alalım lakin herkesin şartları kendine göre..bu firmalar da eskisi gibi değil hocam bddkya bağlandıktan sonra ağır denetimlerden geçiyorlar güven konusunda canınızı sıkmayın bence hayırlı olsun
-
Arkadaşım gününden 4 ay sonra zar zor aldı parayı.
-
araba ve gayrimekule taksitler bitene kadar ipotek konuyor anladığım kadarıyla. toplu ödeme yapıldığında eğer ortada alınacak ev veya araba yoksa bu hakkı misal 1 ay erteleme opsiyonu veriyorlar mı merak ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 10 Temmuz 2024; 17:55:11 > -
Arkadaşım Araba aldı ama bir hafta beklettiler.
Piyasa o sıralar durgun olduğu için araç bekledi ve satın aldı. O arada başkası nakit verse alırdı arabayı.
Şimdi tekrar yazıldı arkadaş Araba için, öncekini satıp Ev almıştı. -
arkadaşım fuzul'den 2 ev, 1 araba aldı. bütün sülalesine de ev/araba aldırdı. çok memnun. yeterli şartları sağlamayan firmaların hepsini kapattı devlet. geriye sağlam şirketler kaldı. bana güvenilir gibi görünüyor. ben böyle bir işe girer miyim, girmem. girmeme sebebim güvenilir olup olmaması değil. bekleme olayları bana göre değil.
-
Hocam en geç mayıs 2025 demişsiniz ya, en erken ne zaman? 5 aydan önce kura çekilmiyor diye araştırdım. Bilgi verildi mi?
-
Verildi hocam durum dediğiniz gibi ilk kura bu ay çekiliyor ama teslimatı aralık ayında olacak. aralık itibari ile de her ay kura çekilip takip eden ay teslimatı yapılacak
-
Hocam selamlar. Ben 750b₺ grubuna dahil oldum. Cebimde 0₺ vardı. 72b₺ lık peşinatın yarısını Haziran'ın son haftası(girdiğim hafta) ve Temmuz'un ilk haftası olarak yatırdım. Bana bu ay çekilişe katılacağımı ve 5 ay çekiliş olmayacağını söyledi. Ben bu hafta çekilişe katılacak mıyım? App a baktığımda "çekilişler" kısmında birşey göremiyorum. Adamlara da güvenim yok açıkcası.
Birde bana peşinatın yarısı olan 35b₺ yi 10-10-15 şeklinde ödettirdi. bu ay hem 10 hem de diğer ayın 15 binini kredi kartından öde diğer ay bize ödeme yapmazsın kredi kartını ödersin dedi. Bu şekilde pas geçme durumunda 3 erteleme hakkımdan biri eksilmez değil mi?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bunların zamanında para verdiğini görmedim.Nisan 25 demişler size bunu ellerinden gelinceye erteleyecekler.İtiraz edeceksiniz bağırıp çağıracaksınız size mart 25 diyecekler.Mart 25 gelecek size ücreti dahilinde mayıs 25 teklif edecekler takribi taksidinizden 1000-1500 lira indirim.Böyle olmaz mahkemeye vereceğim diyeceksiniz size tabi diyecekler, sözleşmeyi gecikmeden dolayı bitirmek istiyorum diyeceksiniz paramı verin tamam paranızı gelecek ay verelim gibisinden verdiğiniz parayı da uzatıp uzatacaklar.
Şimdi bunu nereden biliyorsunuz diyeceksiniz kuzenim de dahil 3 arkadaşımda gördüm durumu. |
Bunlar bana aşırı mantıksız geliyor millet nasıl gidiyor bunların kapısına anlamıyorum, Faiz ödemiyorum diye kendinizi de kandırıyorsunuz adamlar faiz e katılım bedeli diyor banka faiz diyor ne değişti? Paradan para kazanıyorlar ikiside?!!? Birde şimdiden ödemeye başlıyorsun malı 1 sene sonra alıyorsun bana aşırı saçma geliyor bu enflasyonist ülkede. Bunlara güvenip ev alma işine girenleri gerçekten de anlamıyorum 150-200 bin olan evler oldu sana 2-2.5m şimdi 3-4 senedir ödeme yapanlar ne oldu? |
Türkiye'de en sevdiğim şey insanların 1000 liralık malzemeyi 600 liraya alacağım diye isrra edip mağdur olmaları.O kadar komik ki.
|
Benzer içerikler
- sunroof fitili değiştirme
- subap yanması
- peugeot mu citroen mi
- golf 1.5 tsi comfortline yorum
- avis kredi kartsız araç kiralama
- en hızlı araba
- renault zoe pil değişimi fiyatı
- taliant bagaj hacmi
- mg hs phev 2024
- hyundai santa fe, 7 kişilik 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X