Şimdi Ara

TOKİ'den konut devralmak istiyorum riski var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Emlak sitelerinde satılık ilanlarını görüyorum 1+1 ler 15 bin 2+1 ler 25-30 bin peşinle devrediliyor 3. şahıslara. Daha önce kuralarda denedim konut çıkmadı ama hak sahibi birçok kişi emlakçılar vasıtasıyla evini devrediyor belli peşinat karşılığında. Sanırım noterde anlaşma yapılıyormuş satan kişi alan kişiye sınırsız süreli verkalet veriyormuş evin geri ödemesi bittiğinde tokiden tapu alınıyormuş.Yaşım 25 olursa ilk evim olacak hayırlısıyla kredi çekip peşinini vermeyi düşünüyorum aylık ödemeleri zaten 200-250 tl civarında aile desteği yok o yüzden tokiye yönelmek zorundayım.
    Sizce bu işlemin riski varmıdır yada daha önceden tokiden ev dereden devralan var mı aramızda yardım ederseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Emlak sitelerinde satılık ilanlarını görüyorum 1+1 ler 15 bin 2+1 ler 25-30 bin peşinle devrediliyor 3. şahıslara. Daha önce kuralarda denedim konut çıkmadı ama hak sahibi birçok kişi emlakçılar vasıtasıyla evini devrediyor belli peşinat karşılığında. Sanırım noterde anlaşma yapılıyormuş satan kişi alan kişiye sınırsız süreli verkalet veriyormuş evin geri ödemesi bittiğinde tokiden tapu alınıyormuş.Yaşım 25 olursa ilk evim olacak hayırlısıyla kredi çekip peşinini vermeyi düşünüyorum aylık ödemeleri zaten 200-250 tl civarında aile desteği yok o yüzden tokiye yönelmek zorundayım.
    Sizce bu işlemin riski varmıdır yada daha önceden tokiden ev dereden devralan var mı aramızda yardım ederseniz sevinirim.

Şimdi kredi işi biraz sakat, bir de madem kredi çekeceksin; niçin doğrudan ev almıyorsun sorabilir miyim? bir de gelirin ne kadar, ne kadarlık bir ev almayı düşünüyorsun ve ne kadar kredi çekmek istiyorsun? Teknik olarak toki den devralacağın evlerde tapuda ipotek vs yoksa bir sorun çıkmaz ama geri ödemeleri var onların da, satacak olan kişi de zarar etmek istemeyecektir ve birçoğu geri ödemesiyle filan birlikte normal fiyatından daha pahalıya geliyor hesaplama neticesinde..

• Keşke şu tokinin dandik evleri istanbulda ucuz olsa. İstanbulda aylık taksitleri 1500 TL. Adam hakkını devretmek içinse 100.000 TL para istiyor. Bu nasıl iş arkadaş.
  • Adamların yaptığı binalar çatladı. Çatlakları sıvayla kapattılar.

İnsanlar içinde oturmaya devam ediyor.

Riski sana kalmış. Üflesen yıkılacak kadar zayıf binalar.
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Arabamı sattım 15 bin hazırda var 10 bin kredi cekmeyi dusunuyorum pesinat icin. Tek seferde 60 bin lira borcun altina girmeyi gozum kesmiyor faiziyle yuksek odemeleriyle bas edemem. Maasım 1400 lira bu yuzden tokiye yoneliyorum. Riskten kastım evin saglam olup olmamasi degil borc bittikten sonra satisinda problem yasarmiyim onu merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maceraya girme bence para biriktir mümkün olduğunca para harcama normal bir peşinat ile sıradan bi daire icin 20-30 bin ödeniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Adamların yaptığı binalar çatladı. Çatlakları sıvayla kapattılar.

Van Erciş depreminde oradaydım. Bir çok bina yıkılıp, çatlayıp hasar görürken tokilerde bir çatlak bile yoktu. Bunu ben kendim gördüm.
    Bir de şimdi google ye bakayım dedim, bir haber bulabilir miyim diye;
    http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2011/10/25/toki-evleri-dimdik-ayakta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0204

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Adamların yaptığı binalar çatladı. Çatlakları sıvayla kapattılar.

Van Erciş depreminde oradaydım. Bir çok bina yıkılıp, çatlayıp hasar görürken tokilerde bir çatlak bile yoktu. Bunu ben kendim gördüm.
    Bir de şimdi google ye bakayım dedim, bir haber bulabilir miyim diye;
    http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2011/10/25/toki-evleri-dimdik-ayakta

Samsun Atakent Kamalı Toki evleri etap 2 ye beklerim. Gel gözünle gör binaları.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.