Arkadaşlar selam, 500 bin lira param var, 500 bin de kredi çekebilirim. Max 1, 1.1m ile bir ev alsam, bu ne kadar mantıklı olur? Normalde elbette mantıklı olur ama alabileceğim evlerin şöyle dezavantajları var: - Çoğu eski binalar, evin içi fena durmasa da dışı adeta birer harabe, - Konum olarak sıkıntılı konumlardalar, mesela konum olarak suç oranı yüksek hapcısı çingenesi dolu bölgelerde gayet güzel toki evleri var 1+1 falan ama bu bölgelerde alsam ne kadar zorlanırım? sonuçta Türkiyede yaşıyoruz her ne kadar suç oranı yüksek olsa da bir amerikadaki gangster semti kadar değil sonuçta gene yaşayan bizim vatandaşımız ama gene de korkuyorum. Sizce bu kadar düşük paralarla ev almak mantıklı mı? |
500 bin ile gayrimenkul yatırımı olur mu?

-
-
Evi alacağın muhit önemli. Kendin otursan zaten sıkıntı, kiracıya versen de sıkıntı. Çünkü oradaki portföy belli, hapçısı, çingeni falan diyorsun. O evlerin yanında hastane, okul yok ise kiraya veremezsin, versen de kiracıyla problem yaşarsın, hapcı senin kiranı mı ödeyecek, hap mı alacak? gibi...
Hastane, okul, çarşı yakınında bütçene göre bulabildiğin 1+0,1+1 alınır. Bina yaşı önemli değil, dışı da önemli değil, evde tadilat gerektirecek iş olmasın yeter.
Toki evleri ilk yapıldığında şehir içine, çarşıya uzak olur genelde ama 10-20 yıl sonra neredeyse çarşının merkezi olur. O kadar uzun vadeli düşünüyorsan alınır, borcu devam eden tokilerde, borç devir işlemleri falan oluyor, onu bi araştırırsın.
-
Hocam maximum 550 bin tl nakdim çıkar üzeri komple kredi olacak şekilde 500 de kredi çeksem 80 ay ödemeli ayda 16-17 bin yapıyor. Benim maaşım zaten 25 bin ve kendi ödemelerim de oluyor. Dolayısıyla kiracıya veremezsem ve kiracı kirayı ödemezse bu döngü patlar.
Ama kiracının ödeyip ödemeyeceği durumu şehir içinde de risk açıkcası, nezih yerde alsan gene itine kopuğuna denk gelme şansı var gibi.
Hastane okul çarşı hiçbir şey yok bölgede, sağlık ocağı a101 bim falan var işte bildiğiniz TOKİ bölgesi. Ama dediğiniz gibi şehre 30dk, 30dk gidince şehir merkezi büyükşehir.
Ya açıkcası 550 bin tl ile bir şekilde 1.5m'a çıkabilsem ve geri ödeme şansım olsa alabileceğim daha güzel evler var bölgemde ama ödemem mümkün değil :/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X