Şimdi Ara

Katılımevim'den Araba Finansmanı almak Mantıklı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: keskin64 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
12.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Güncel olarak katılımevim den araba finansmanı alan oldu mu ?

• Ben de ağustos ayında eminevim e giriş yaptım. 850 bin tl lik pakete girdim. 5 aylık süre şubatta doluyor şubat sonundaki çekilişe katılacağım. Çekilişte çıktıktan sonra kendi arabamı acil satıp bir tane de araba bulmam lazım. Tabi bulduğum araba sahibinin de benim parayı alacağım tarihi beklemesi gerekecek, bunu kabul etse indirim yapmayacak.. kendi arabamı da hızlı satmak için çok uyguna vermem gerekecek falan biraz stresli olacak. Ama daha önce bu sistemden alışveriş yapan onlarca tanıdığım var mağdur olan yok. Hatta ev için giren sonra arabasını da aldı. Ben de yazın gaza geldim bi deneyelim dedik giriştik. Şubat ayından başlayarak çekilişe girip en geç de Aralık 2025 de paramı almış olacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılım evimde çalışıyorum şirket hattım 0 532 013 21 24

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu sistem ile istediğin arabayı almak çok zor.

herkes gidip tanıdığından araba almak zorunda kalıyor çünkü para satıcının hesabına hemen geçmiyor. biri bana gelse paran bir kaç saat sonra hesabına geçecek yürü git derim.

sırf bu yüzden sisteme girmem ben.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

Her adam güvenip vermez. Ben satıcı olsam , kardeş ben evin evim'den alacağım dese satmam. Çünki imza atıyorsun araba başkasına geçiyor ama para hemen hesabına geçmiyor ne olursa olsun riskli durum, hal böyle olunca araba bulacak kişide ya tanıdıktan bulacak yada sistemi bilen birisinden. Bu zamanda adam babasına güvenmiyor. Bu arada sistem aslında iyi.

600.000 tl pakete giriyorsun 20 ay. Aylık 30k ödüyorsun, yanlız dikkat edilmesi gereken şey kura sistemine kesinlikle girmemek. Ay anlaşmalı oluyor ona girilmesi lazım. Emin evim diyorki 1 şubat'tan itibaren ödemeye başla ağustos'ta 600.000 tl ben sana veriyorum. Ödemeni uzun vade yaparsan süre gecikiyor, gecikir ise bugün 600k olan araç 1 sene sonra 800 oluyor zarar yazar.5-6 ay ideal. 600k için önden 40-45k para istiyorlar. Yani 20 ay vadeli kredi çekiyormuş gibi düşünün 20 ay sonra 645k ödemeiş olacaksınız. bankadan çekerseniz 600k 20 ayda olacak 900k. Sistem mantıklı altın günü gibi herkes bir birinin ödediği taksit ile sırası ile aracını alıyor.ha şirket ağustos değil 2 ay sonra veririm derse güvencesi ne olur bilemem. Çevremde alanlar oldu.

• araba satıcı bu sistemi kabul etmiyor.

sistem sakat doğum malesef.

• İnsanlar heyecan arıyor
    Enflasyonda para da eriyor
    Bir de üstüne uykusuz geceler
    Ben olsam uzak dururum ...

• Bende yazıldım Ocak ayında. Temmuz teslim dediler bakalım.

Eminevim, ev için yazıldım.

• Onyargisiz kullanıcısına yanıt

Kuralı sistem evet öyle birazdan şans işi. Ama teslim tarihi söylenenler öyle değil. Örneğin şuan araba piyasası 1-2 sene önceki gibi değil, fiyatları artık çok artmıyor.

Örneğin diyorsun ki, kardeşim bana 750 bin tl lazım, ben bunu 20 ayda öderim.Yani 20 ay boyunca aylık 37.500 tl ödeyeceksin. Finansmanı Sağlayan şirket der ki bana katılım payı 55.000 tl vereceksin, yani 805.000 tl'ye gelecek ama 55'i nakit vereceksin sisteme girdiğin an. Sonra sen 20 ayda ödeyeceğin için diyor ki ben sana 750.000 tl'yi şubat ayında başlayacaksan ağustos ayında vereceğim. Sana Ağustos'ta arabanı bul paran hazır diyor. Sen dersen ki ben 20 ay değil 36 ayda ödemek istiyorum, o zaman oda diyorki sana bu ağustos'ta veremem seneye şubat'ta veririm. Borcunuda 1 ay olaki vermedin, bu sefer mart'a erteliyor. Burada en can alıcı nokta vade'yi kısa tutmak. Girdiğin sistemde parayı alacağın ay 6-8 ayı geçmeyecek buda kısa vade borç ödemeden geçiyor. Bir can alıcı nokta ise araç satıcıların bir çoğu sistemi bilmediği için yanaşmak istemiyor. Çünki noter'de aracının satışını veriyor ama henüz eline para geçmiyor ne kadar güvenilir denilsede malum dolandırıcı çok. 10 araç varken bu sebebten arayıştaki araç sayısı 2-3'e düşüyor. Ek olarak bu şirket araca zorunlu kasko yapıyor ve borç vadesi bitene kadar ipotek koyuyor araca haklı olarak kendini sağlama alıyor. Kurasız sistem yanlış bilmiyorsam bu şekilde çalışıyor, düzenli ödemesini yapıp alan çok, şikayet edende çok.

Şirketin mantık basit bildiğin gün usulü. 20 kişi bir araya geliyorsun her ay aynı tutarları ödeyebilecek olanları aynı gruba katıyor. Her 20 kişi 1 vade borcunu ödediğinde 1 kişi aracını alıyor. Aslında arabayı zaten şirket değil gruptaki insanlar bir birine almış gibi oluyor.Şirket ne yapıyor ? bu 20 kişiden 50-60k katılım payı alıyor. ortalama böyle bir grup'tan akarsız kokarsız 1 1.200m kadar civarı parayı kılçıksız cebe atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 11 Şubat 2025; 10:43:4 >

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Noterde araç alım satım işleri değişti. Sigortanın hemen yapılması gerekiyor ve paranın TakasBank denen yere gönderilmesi gerekiyor. Satış sonrasında ise para satıcıya aktarılıyor. Eminevim belasından bildiğim kadarıyla önce satış ve ruhsat aynı gün akşam ödeme yapılıyordu. O işi nasıl çözüyorlar ? Merak ettim.

• nk061 kullanıcısına yanıt

Ben e***ne*im için yazdım bu arada katılımev prosödürünü bilmiyorum sanırım halen öyle, o yüzden satıcıdan bilenler yanaşıyor. dediğim gibi 10 araba bakıyosan o 2 arabaya düşüyor bu yüzden.

• Galerilerin hemen hemen hepsi sıkıntı yaratmıyor biliyorlar sistemi fakat sahibinden almak zor oluyor. Faizler bu denli yüksek iken bankadan kimse kredi çekemez haliyle farklı finans türleri giriyor devreye.
    Aracınız zor satılıyor ise bence bu kişileri zorlamayın aracınıza talip olmuş ise. Bende bizzat yaşadım bu süreci. Eminevim den bir şubeye gidip ödeme teminatı alıyorsunuz resmi evraktır bazen geç gelir para ama yatar o para.

Yada parası elinde olan alıcı bekleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 12 Şubat 2025; 8:58:57 >
  • Merhaba,

Güncel durumu merak ettim, katıldınızmı?Katıldıysanız bir problem yaşadınız mı?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.