Şimdi Ara

Katip Çelebi Tıp Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba tıp fakültesi tercihi yapacak yoldaşlar Katip Çelebi Tıp Fakültesi 

Sonuçlar hazır açıklanmışken benim de aklıma, kendi tercih dönemimde acaba ne yapsam ne etsem diye düşündüğüm dönem geldi.

İKÇÜ Tıp Fakültesi hakkında elimden geldiğince çok kısa bir bilgilendirme geçmek istedim belki tercih dönemindeki kardeşlerimizin işine yarar.

Şimdi. Öncelikle Katip Çelebi Tıp Fakültesi'nin güncel olarak YÖK Atlas'taki verilere dayanarak akademik kadrosunu paylaşmak istiyorum.

Profesör:97; Doçent:57; Doktor Öğretim Üyesi:52; Totalde öğretim üyesi sayımız: 206.

Kendi puan aralığındaki diğer tıp fakültelerine kıyasla daha yeni bir okul olmasına karşın akademik kadrosu eski okullardan geri kalmayacak hatta pek çoğundan daha bile iyi olacak kadar zengin. Hocalarımızın birçoğu öğrenci dostu ve birçoğu da Ege Üniversitesi çıkışlı, alanında uzman kişiler.

Okulun imkanları oldukça yeterli. Kadavra sayımız oldukça fazla. Kaç farklı kadavra gördüm hatırlamıyorum bile. Lablarda Her öğrenciye bir mikroskop kesin düşüyor. Araç gereç ekipman konusunda sıkıntı yaşamadık biz hiç. Bu konuda soru işaretiniz bile olmasın.

Tıp fakültesi tercihi yapacak arkadaşlar belki biraz araştırdıysa tıp fakültesi eğitimi veren okulların kimisinin PDÖ, kimisinin hibrit kimisinin ise komite sistemi uyguladığını duymuşlardır.

Katip Çelebi, klasik komite sistemini kullanan okullardan. (Türkiye'deki çoğu tıp fakültesinde olduğu gibi)

Bu ne demek?

Atıyorum konu sindirim sistemi. Anatomici gelip sindirim anatomisini, Fizyolojici sindirim fizyolojisini, Biyokimyacı sindirim kimyasını, Histolojici sindirim organ histolojisini anlatıyor ve yaklaşık 1,5 aylık bir eğitim sürecinin ardından 100 soruluk çoktan seçmeli, kadavra ve mikroskop sınavlarına tabi tutuluyorsunuz. Bazı okullarda olduğu gibi pdö oturumları ve bunların puanları vs yok.

Her komite sonunda 1 tane tüm dersleri içeren bir test sınavı, kadavra sınavı ve mikroskop sınavına giriyorsunuz bu kadar. Bunun dışında finalde ortalamanız ne olursa olsun almak zorunda olduğunuz 60 ve sınavlarda ders-ders uygulanan baraj sistemi işlerimizi biraz zorlaştırıyor.

100 soruluk komite sınavlarımız içinde aşağı yukarı 6-7 tane daha önceden çıkmış soru soruluyor. Genel olarak fakültenin zorluk seviyesi 10 üzerinden 6,5-7 diyebilirim. Daha kolay fakülteler var mı? Var. Daha zoru var mı? Var. Tam olarak orta seviyeyiz diyebilirim 'belki bir tık üstü'

Bu bizim işimize de yarıyor tabi. TUS başarımız oldukça iyi.

Biliyorsunuzdur diğer tıp fakülteleri eğitim dönemlerinin ilk 3 yılını sınıf ortamında son 3 yılında ise hastane ortamında geçiriyor.

Katip Çelebi'de durum biraz farklı. Katip Çelebi, ilk 2 yıl Çiğli'deki Ana Kampüs'te eğitim veriyor. 3.sınıftan itibaren ise sizi Karabağlar-Yeşilyurt tarafındaki İKÇÜ Atatürk Hastanesi'ne alıyor. Yani 3.sınıftan itibaren hastanedesiniz ve Cuma günleri hastane içinde 3.sınıflara özel poliklinik ziyaretleri yapılıyor. Bu okulun güzel yanlarından bence çünkü okulun hastanesi İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden. Tüm Ege Bölgesi'nden ve İzmir'in her yanından hasta alıyor. Hasta profili çok geniş. Çok ilginç vakalar görüyorsunuz. 3.sınıftan itibaren böyle bir hastanede eğitim görüyor olmanız size her türlü iyi şekilde geri dönecektir. Çok güzel bir staj dönemi geçireceksiniz ve devamında internlük.

Dediğim gibi okul eğitimi ilk 2 yıl Çiğli'deki kampüste veriyor. Okuldan İzmir'in diğer bölgelerine ulaşım oldukça kolay. Kampüsün 3 kapısı bulunuyor. Ön Kapı-Arka Kapı-Yeni Kapı

Ön Kapı'dan çıktığınız anda okulun tam önünde sizi yapımı halen devam etmekte olan (bu yıl açılıyor) ve İzmir'in her yerine ulaşım sağlayabileceğiniz İzmir içi banliyö hattı olan İZBAN karşılıyor. Katip Çelebi durağından binip Karşıyaka'ya Alsancak'a Konak'a Bostanlı'ya gidebilirsiniz bu trenle. Trene binmeyeceğim dediniz. Yine ön kapıdan 4 otobüs geçiyor. Minibüsler geçiyor. Orası size kalmış.

Arka kapıdan çıktığınızda sizi yine bu tren ve otobüsler karşılıyor. Yeni Kapı'dan çıktığınızdaysa sizi hizmete yaklaşık 1 yıl önce girmiş olan Katip Çelebi Tramvayı karşılıyor.

Yani okulun 3 kapısı var. 3 kapıdan da İzmir'in her noktasına dağılabiliyorsunuz ulaşım sorunu eskidendi artık yok. Çiğlideki kampüs çevresinde de pek çok yurt / apart var.

Hastaneye geçtiğinizdeyse ulaşım derdiniz zaten olmuyor çünkü hastane İzmir'in merkez ilçesinde. Bir ton otobüs geçiyor hastanenin önünden. Onu açıklamayacağım bile. Yine hastane çevresinde de öğrencilere özel yurtlar apartlar mevcut.

Kafanıza takılan başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hepinizin hakkında hayırlısı olsun.

Katip Çelebi Tıp Fakültesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akropolis_kai_pelapones -- 20 Temmuz 2024; 22:6:1 >

• Öncelikle merhaba Katip Çelebi Tıp Fakültesi Ben de Katip Çelebi için aday öğrenciyim. Bu yorumu görünce çok sevindim.Katip Çelebi Tıp Fakültesi  Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Birkaç sorum olacak. Şu 2 yıl mevzusunu pek anlamadım. Hastanede eğitim kısmını biraz daha anlatabilir misin? Bir de derslerde not almak için hangi araç gereçler (Tablet vs.) kullanıyorsunuz? Ve bir de Bakırçay'la kapıştırsak hangisi alır? Biraz da Dokuz Eylül, Ege'ye falan gidemeyeceğim için üzgünüm. Sizce Katip Çelebi'nin bu ikisine üstün yönleri de var mı? Vereceğin cevaplar için şimdiden sağ ol. Katip Çelebi Tıp Fakültesi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• robizomcuk kullanıcısına yanıt

2 yıl Çiğlideyiz (amfide ve laboratuvarlarda)

4 yıl Karabağlardayız (hastanemizde)

Tıp eğitimi ilk 3 yıl temel bilimler; son 3 yıl klinik bilimler olarak ayrılır kendi içinde. Diğer tıp fakülteleri bu son 3 yıllık klinik bilimler safhasını hastanelerinde geçirirlerken

Katip Çelebide 1 ve 2 amfide; 3 istisnai olarak hastanede geçiriliyor. Stajlar başlamıyor tabii ki ama iyi hekimlik uygulamaları dersinin çatısı altında hastanede ameliyatlara girebiliyoruz, polikliniklere ziyaretlerde bulunabiliyoruz.

Derslerde de sınıfın %90'ı -ben de dahil tablet kullanıyoruz. Az bir kesim öğrenci işini fotokopi ve laptoptan da halledebiliyor tabi ama tablet bence en mantıklısı.

Ege ve Dokuz Eylül evet çok başarılı çok güzel okullar ve Katip Çelebi'nin bir segment yukarısında kalıyorlar.

Bölgedeki okulları sıralayayım ben sana

Ege > Dokuz Eylül > Katip Çelebi = Celal Bayar > Bakırçay > Demokrasi. Bu grupta Bakırçay ve Demokrasi akredite değiller. Ege Deü İkçü Mcbü akredite.

Bakırçay ve Demokrasinin akademik kadrosu da bu grubun arkasında.

Yani Katip tutarken Bakırçay yazmak Ege tutarken Katip Çelebi yazmak gibi aslında biraz.

• Akropolis_kai_pelapones kullanıcısına yanıt

Tamam çok sağ olun Katip Çelebi Tıp Fakültesi Katip Çelebi Tıp Fakültesi Katip Çelebi Tıp Fakültesi 

• Çok teşekkürler,yurt olanakları nasıl ben de ikçu düşünüyorum?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konunun üstünden zaman geçmiş ama merak ettiğim şey öğrenciler her gün taa ciglideki yurtlarından tepecik hastanesine gelirken zorlanmıyorlar mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.