Şimdi Ara

***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
6
Favori
15.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi yazmayı düşünen arkadaşlara ve genel olarak Tıp Fakültesi düşünen arkadaşlara bilgi verebilmek amacıyla açtık bu sayfayı sorularınızı elimizden geldiğince yanıtlamaya çalışacağız arkadaşlar.

Üniversitenin genel görüntüsü

Tıp Fakültesi Hastanesi

Tıp Fakültesi 1992 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş ve ilk öğrencisini 1996 yılında almıştır.
    Tıp Fakültesi ilk mezunlarını 2001–2002 eğitim öğretim yılında vermiştir.

Kişisel Fikir olarak ise okulumuzu coğrafi konumundan dolayı büyük şehirlere yakın, sakin bir şehirde bulunan, gelişmekte olan üniversitemizde fakültemizin 20 yıllık geçmişi ve yeterince tecrübe sahibi hocalarımızla iyi bir tıp eğitimi alabileceğiniz daha iyi yerleri hak eden bir okul olarak görüyoruz

URAP 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında üniversitemiz 3.sırada yer almaktadır
    tr.urapcenter.org
    URAP - University Ranking by Academic Performance
    http://tr.urapcenter.org/2016/2016_t2.php

• öncelikle bu konu için teşekkür ediyorum sene geçiş zorluğu olarak diğer tıplara nazaran nasıldır okulun durumu ?
  • cavsohio kullanıcısına yanıt
    Geçme zorluğu olarak kendi fikrim ortalama olduğu yönünde.Geçiş Notu 60'tır Komitelerinin ortalaması 80 üstü ve hiçbir komiten 60'ın aşağısında değilse finalsiz geçiş bulunmakta zor olan kısım bence bu.finalsiz geçişi hedeflersen biraz zorlanabilirsin yoksa sınıf geçme için tekrar söylersek ortalama.
  • Yeterli sayıda kadavra ve maket var mı?
    Bir de eğitim kadrosunu yorumlayabilir misiniz?
  • morkartal kullanıcısına yanıt
    Ben yeterli olduğunu düşünüyorum anatomi laboratuvar derslerinde 2 grup şeklinde yer alıyoruz ve herhangi bir materyal sıkıntısı çekmedim şu ana kadar.

Eğitim kadrosu 47 profesör 27 doçent 53 yardımcı doçent olarak gözüküyor benim en son indirdiğim ösym kılavuzunda, nitelik olarak ise tıp eğitimi almaya başladığında göreceksin zaten bütün mesela teorik tıp eğitiminde notları ve ilgili kitapları hatim etmekten ve anlamaktan geçiyor dersler hocaların ders esnasında sana öğretebileceğinden ağır olduğu için genelde kendi çalışman çok daha ön planda.kendin çalıştın ve kafanda soru işaretleri vs. kaldı veya hocanın sana ders açısından ön ayak olması konusunda durum nedir diye sorarsan 20 yılı bulmuş bir fakültede hocaların konulara hakimiyetleri iyi durumdadır takdir edersin diğer iletişim olayına gelirsek orada da nispeten tıplara göre güzel olan kontenjan avantajımız ile hocalar daha ulaşılabilir konumdalar.

• Teşekkürler, Bolu'dan geleceğim inşallah bu yıl.
  • morkartal kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, inşallah gönlünüzce olur her şey.
  • Düzce tıp ile sakarya tıpı karşılaştırsanız hangisi daha baskın gelir hocam
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Sakarya tıp baskın gelir.kendi fakültemi söylemek isterdim tabi ki ama buraları okuyup tercihini ona göre yapacak arkadaşlar vardır objektif olmaya çalışmakta yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp95

Sakarya tıp baskın gelir.kendi fakültemi söylemek isterdim tabi ki ama buraları okuyup tercihini ona göre yapacak arkadaşlar vardır objektif olmaya çalışmakta yarar var.

İstanbula yakınlık üniversite ortamı açısından mı eğitim açısından mı
    Çünkü forumda akademik kadrosu iyi değil gelişmemiş yeni üni vs yazıyorlar
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Sakarya Tıp'ın tarihi konusunda bilgim yok,ben cevap verirken daha çok senin de dediğin gibi istanbul'a yakınlık ve şehrin gelişmişliği açısından baktım ki söylemem lazım sakarya'ya hiç gitmedim duyduklarımdan yola çıkarak düzce'den daha oturmuş bir şehir olacağını düşünüyorum.

Eğitim konusuna gelirsek A sınıf tıp fakültelerini hepimiz biliyoruz onları ayrı tutarsak geri kalan fakülteleri elemek açısından elimizde ayırt edici en önemli kriter şehir veya büyük şehirlere yakınlık kalıyor.Eğitimleri arasından farkların o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum tıp eğitiminin büyük bölümünün kendi emeğin, çaban ve ezber gücünden oluştuğunu herkes kabul eder sanırım.
  • Sakarya şehir olarak daha büyük bi yer ancak fakülteleri düzceye kıyasla yeni kalıyo ve öğretim kadrosu olarak düzcenin daha oturmuş bi düzeni var ve sınav sisteminde finale kalıp kalmama durumu açısından düzce daha rahat.Kampüs olarak sakarya kampüsü biraz daha büyük ama iki üniversitenin de kampüsü bi çok üniversiteye göre iyi durumda
  • Hocam dumlupınar tıp sızce nasıl bır sevıyede
  • OkanGörkem111 O kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm herhangi bir fikrim yok, ama tahmini bir cevap vermek gerekirse tıp fakültelerinin büyük şehirlere yakın olanları iyidir.eğitim ve tus konusunun kişinin kendisinde sonuçlandığını düşünüyorum.
    Dumlupınar da çok yeni bi okul değil ama bizzat gitmiştim okul şehre çok uzak ve yurt sıkıntısı var diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dioonysoos

Dumlupınar da çok yeni bi okul değil ama bizzat gitmiştim okul şehre çok uzak ve yurt sıkıntısı var diyebilirim
    Up!
    Geçen sene, iki üniversitenin öğrencileriyle konuştum gerek tıp fakültesinden gerekse diğer fakültelerden, konuştuğum öğrencilerin geneli, şehir olarak Düzce ve Kütahya'yı kıyasladığımızda sosyal imkanların benzer seviyede olduğunu, üniversite imkanlarını kıyasladığımızda, maket sayısı kadavra durumu hocaların ilgisi, Düzce Üniversitesi'nin daha elverişli olduğunu söylediler, tabi yine de yaşadığın şehrin uzaklığına yakınlığına ve kendi araştırmalarına göre karar vermeni öneririm
  • tipta hayat nasil gecer donem donem bi inceler misin misal 1.sinif en kek donem 2.sinif soyle 3 boyle vs
  • Up
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    genel fikir olarak evet 1'in en kolayı olduğunda herkes hem fikirdir.2-3 ağırlaşarak gider.4-5 teorik eğitimden sonra klinik tıbbın başladığı dönemdir en azından bir şeyler yapıyorum hissi yaşattığı için bu döneme katlanıldığı söylenir.6 ise en kabus yıldır herhangi bir hastanedeki en kıdemsiz kişi olduğun bütün ayak işlerinin zorunlu yüklenicisi olduğun ve aynı zamanda çok zor bir sınava hazırlandığın senedir.ileri sınıflar hakkında yazdıklarım duyuma dayalıdır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.