Şimdi Ara

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TANITIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
23
Favori
12.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://forum.donanimhaber.com/m_108022668/f_//tm.htm#108067861

DIŞ GÖRÜNÜŞ

DIŞ GÖRÜNÜŞ

LABORATUVARLAR

BİLGİSAYAR ODASI

AMFİ

KÜÇÜK AMFİLER

KÜTÜPHANE

ANATOMİ LABORATUVARI

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Okul ingilizce mi?
    evet %100 ingilizce, hazırlık atlama sınavını geçemeyenler 1 yıl süreyle hazırlık programına dahil olurlar. Seviyenize göre yarım dönemde hazırlığı bitirip erkenden tatile çıkabilirsiniz. Hazırlık atlama sınavı son 3 yıldır değişti, sınav sırasıyla reading, listening, writing ve speaking olmak üzere dört kısımdan oluşuyor. Grammer soruları yer almıyor. Sınav zorlaştırıldı, geçme notu 60. Ortalama üstü bir ingilizceniz varsa 2 ay çalışıp geçebilirsiniz diye düşünüyorum. Lisede hazırlık okuyanlarda bu sınavı rahat geçebilirler.

-Okulun yeri nerede?
    Hazırlık marmara üniversitesinin göztepe kampüsündedir, tıp fakültesi ilk üç yıl temel tıp bilimlerini başıbüyük kampüsünde yapmaktadır. Hastane ise pendiktedir (marmara üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi). Başıbüyük'e ulaşım metro-minibüs veya otobüs yoluyla yapılabilmektedir. Metro ile kadıköy'den maltepe (yaklaşık 20dk) ardından minibüs ile 3-5dk da okula ulaşılabilinir. Otobüs ile kadıköyden okulun önü yaklaşık 20-40dk arası sürmektedir (trafiğe göre değişkenlik gösterir ancak sabahları yol boş oluyor yaklaşık 20-25dk da okulda oluyorsunuz) Metrobüs ile gelecekler ise uzunçayır-otobüs yapmalıdır. Marmarayla gelecekler ise marmaray-metro yapmalıdır.

-Ders işleyişi nasıl olmaktadır?
    Dersler amfide işleniyor, yer sıkıntısı olmuyor. Amfi rahat ve yeterince büyük. (Tek sıkıntısı ses yalıtımının kötü olması, bazen dersler çakışınca yandan sesler gelebiliyor kötü ses yalıtımlı sinema etkisi yapıyor ) Dersler tamamen ingilizce anlatılıyor. Bu yönden şu sıkıntı olabiliyor, bazı hocalar türkçe anlatsa çok daha iyi anlatacak konuya hakim bunu anlıyorsun ama ingilizce anlatımında kötü oldukları için basit kelimeler kullanıyorlar ya da olayı tam kavratamıyorlar size. Ama çoğu hocada gerçekten iyi, zaten kötü hocalar türkçe olsada her okulda olur Başlangıçta takip etmekte zorlanabilirsiniz ama ilk iki komite sonrası ingilizce ders dinleme olayı oturuyor.

Slaytlar hoca tarafından ders sonunda verilir, slaytını vermeyen hoca yoktur. Hattahttp://mutf2018.weebly.com/google-drive.html bu siteden ders slaytlarına da erişebilirsiniz. Ders çalışmaları genelde slaytlar ve çıkmış sorular üzerinden olur, anlaşılmayan konuları da textbooklardan okursunuz.

-Sınav sistemi nasıldır?
    Komite sistemi uygulanmaktadır. Yani her komite sonunda o komitede gördüğünüz tüm dersler tek bir sınav kitapçığında size verilir. Marmara üniversitesinde geçme notu 45'dir. Evet aynen lise gibi Komite sonunda gelecek 100 puanın %80 i komite sınav sorularından gelir %10 u pratikten %10 u ise modüllerden gelir. Komitenin yanında modüller vardır (pdo) 10-15 kişilik gruplar halinde her komitede 4-5 gün olmak üzere toplanılıp o komiteyle alakalı bir vakayı çözümlersiniz (vakalar karmaşık-komplike olmaz basit ve o komiteyi tekrar maksatlı olur zaten amaç araştırma yapmaktır). Başınızda bir hoca sizi yönlendirir. Açıkçası bu sistemin olması büyük bir avantaj çünkü gelecek 10 puandan 6-7'sini kesin alırsınız. 3 puanını hoca veriyor 7 puanı ise komite içerisinde ayrıcana o modülle alakalı soru olarak size soruluyor.

Komite derslerinin yanında icp dersleri vardır (introduction to clinical practice) birinci sınıf için konuşmak gerekirse bu dersin içeriğinde, ilk yardım - iletişim becelerileri ve bilimsel araştırma yapma vardır. Birinci sınıftan itibaren bilimsel araştırma yapma yöntemlerini öğrenirsiniz.

Marmara tıp fakültesinde final yoktur! Komitede geçtiniz mi tamamdır o komite bitmiştir artık sene sonunda bir final sınavına girmezsiniz.

Bazı anabilim dalları çıkmış soruları yoğun bir şekilde sorar bazıları sormaz. Geçme notu 45 olduğu için derslerin üstüne biraz düştünüz mü zaten sınıfta kalmazsınız. Komiteden kalsanız bile:

Alttan komite alma vardır! Bu da çok büyük bir nimet. Birinci sınıfta ortalamayı tutturdun ama 2 komiteden 45 in altında kaldın diyelim büttede geçemedin, seneye bu komiteleri alttan alabilirsin. Ayrıca not ortalaman tutuyorsa üstten bile komite alabilirsin ama sanırım yapan yok

Teorik derslerde yoklama yoktur, pratik ve modüllerde %80 katılım zorunluluğu vardır.

Ayrıca pratik açısından maketler, mikroskoplar vs. öğrenciler için yeterlidir pratik anlamda eksiklik yaşamazsınız.

-Erkenden staj yapma olanağı?
    Vardır, birinci sınıf bile olsanız isterseniz kadın doğumdan staj yapabilirsiniz (örnek olarak verdim daha birçok alandan staj yapma imkanınız vardır) staj sonunda size bir sertifika verilir.

-akreditasyon belgesi?
    vardır

-----------------------------------------------------------------

OKULUN YERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 31 Temmuz 2018; 10:40:7 >

• galiba bu sene çapa ya birde marmara çakacak çapa ele ayağa düştü iyice
  • Marmara bu sene capayi gecicek heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çapa'ya çamur atmaya meraklı tıp troll'leri buraya da gelmiş anlaşılan.
    Şu güzel konuyu bile kendi çıkarlarınıza alet ediyorsunuz ya bravo.
  • Bu da öğrencilerin anlattığı tanıtım filmi:

• 4.8 den mezuna kalıp marmarayı kazanasım geldi yemin ederim

• Çapa gg wp.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TANITIM

• upup
  • Bu ne lan? 8800den mezuna kalasım geldi. Off çok güzel ya...

• hayalimdeki okul lanet olsun bu hayat lanet olsun bu sevgi
  • Okul iyi guzel de yeti kotu..bizim cerrahpasayi capayi da tasisalar boyle binalarimiz olurdu ama yerinde yeniden yapilacak bizim okul yakinda

• Mezuna kalıp sayısaldan hazırlanasım geldi

Şaka bir yana epey iyi olmuş yeni fakülte ama yeri tersmiş biraz galiba. Bir de tıpa verdiklerin önemin yarısını hukuk fakültesine verselermiş iyimiş. Haydarpaşa'daki binayı yeni açılacak başka bir üniversiteye bırakmışlar, hukuk fakültesinin nereye taşınacağı daha belli değil. Böyle bir iş olabilir mi ya?
  • Ulaşım okulun belki de tek dezavantajı ancak abartılacak kadar ters bir yerde olduğunu düşünmüyorum metro+minibüs ile kadıköyden 25-30dk bir sürede okula ulaşılabiliniyor.
  • Marmara tıp bu kadar güzel miydi olm o_O
    tıp okuyasım geldi

• tercihlerde son gün

• çapalıyım geçiş yapasım geldi

okul çok güzel lakin her şey süsten ibaret değildir. tıp eğitimi alıyorsun, bu eğitimin kalitesi de hastane yeri ve görülen hasta sayısı ile yakından ilgili.
    bugün çapaya gelen günlük hasta sayısı 7 bini geçiyor.

yine de marmara harikulade olmuş darısı yıkılıp yeniden yapılacak olan çapa ve cerrahpaşanın başına
  • Hocam Google Maps'ten yerini paylaşır mısınız okulun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rochie Roch

Hocam Google Maps'ten yerini paylaşır mısınız okulun?

İlk üç yıl başıbüyük kampüsünde eğitim verilmektedir:

• upup
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.