Şimdi Ara

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TANITIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
23
Favori
12.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

sonuçlar açıklandığına göre soruları alabiliriz

Marmara dişten tıpa geçilebilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Surgery kullanıcısına yanıt
    3355 sıralamayla gelir mi sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: domruk

3355 sıralamayla gelir mi sence?

Gelir yüksek ihtimalle

• quote:

Orijinalden alıntı: LaMariposa

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

sonuçlar açıklandığına göre soruları alabiliriz

Marmara dişten tıpa geçilebilir mi?

Evet yüksek not ortalaması ile bölümler arası geçiş oluyor ve dişten tıpa geçen var(en son böyleydi okulun öğrenci işlerinden bir daha teyit etmek en doğrusu olur)

• başıbüyük kampüsü tamamlandı mı dostum? saglık bilimlerinin bu seneye oraya geçeceğini duydum, doğru mu bilmem

• quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

başıbüyük kampüsü tamamlandı mı dostum? saglık bilimlerinin bu seneye oraya geçeceğini duydum, doğru mu bilmem

Başıbüyük kampüsünün projesinin tamamen tamamlanması baya uzun sürecek adım adım fakülteler açılıyor sağlık bilimlerinin binası çoktan tamamlandı bu sene eğitim başıbüyükte olacak diye biliyorum ama emin değilim.

• 3100 ile Marmara tıp gelir mi dersiniz? Yüksek ortalama yapmak zor mu, ingilizceye alışmak zor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Falx cerebri

3100 ile Marmara tıp gelir mi dersiniz? Yüksek ortalama yapmak zor mu, ingilizceye alışmak zor mu?

O sıralamaya bir terslik olmazsa rahat gelir. İngilizceye ilk komitenin yarısında alışıyorsun yüksek ortalama yapmakta zor değil baraj sistemi olduğu için önemli olan sınıfın ortalaması ve senin sınıfta kaçıncı olduğun bu sayede ortalama kasmak isteyen birine büyük yarar sağlanmış oluyor.

• Dr. Surgery kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam pdö ler de ingilizce mi oluyor? Ortalama ingilizcesi olan biri sınava kadar çalışarak hazırlık geçme sınavını geçebilir mi? Çok üst düzey zor hazırlanıyor mu sınav?

• 3600 e gelirmi bu sene sıralama yükselir mi düşer mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falx cerebri

Teşekkürler hocam pdö ler de ingilizce mi oluyor? Ortalama ingilizcesi olan biri sınava kadar çalışarak hazırlık geçme sınavını geçebilir mi? Çok üst düzey zor hazırlanıyor mu sınav?

Proficiency kolay bir sınav değil ortalama bir ingilizce ile geçmek zor. PDOlar türkçe oluyor ama ingilizce sınıflarda var o sınıflara yabancı öğrenciler gidiyor ama illa ingilizce istiyorum diyorsan kaydolabiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alcoholicmedstudent

3600 e gelirmi bu sene sıralama yükselir mi düşer mi

Biraz arada kalmış sıralamanız inşallah gelir

• Hocam ing olması çok zorluyor mu ? hazırlık okuduktan sonra sınavı rahat geçebilir miyiz ? intörnlükte yeteri kadar hasta görüyor muyuz ? Medeniyetle marmara arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? Son olarakta hocam halinizden memnun musunuz iyiki marmara tıpı seçmişim falan diyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AudiVideTace

Hocam ing olması çok zorluyor mu ? hazırlık okuduktan sonra sınavı rahat geçebilir miyiz ? intörnlükte yeteri kadar hasta görüyor muyuz ? Medeniyetle marmara arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz ? Son olarakta hocam halinizden memnun musunuz iyiki marmara tıpı seçmişim falan diyor musunuz ?

Hazırlık okuyup ta sınavı geçemeyen tıpta yoktur herhalde varsa da derslere devam etmeyen kişilerdir çünkü arkadaşlardan bildiğim kadarıyla hazırlık lise 5 gibi her gün yoklama zorunlu, ödevli, bol uygulamalı geçiyormuş. Sınav zamanı sadece ekstra bir çalışmayla hazırlık senesi rahat geçiyormuş. İngilizceyede ilk komitede alışıyorsun zaten tüm ders dokümanları, slaytlar, hocanın anlatımları ingilizce olduğu için mecbur alışılıyor. Hastanemiz Marmara eğitim araştırma hastanesi, Pendik ilçesinde baya yoğun bir hastane intörnlük okulumuzda ağır olup istemediğin kadar hasta görülmekte.

• Hocam marmaranın avrupa ülkeleri için denkliği var mı ? sınıf geçmek diğer tıplara göre nasıl bir zorlıkta ? bir de yurtdışı imkanımız nasıldır çıkılabilir mi ?
  • quote:

Hocam marmaranın avrupa ülkeleri için denkliği var mı ? sınıf geçmek diğer tıplara göre nasıl bir zorlıkta ? bir de yurtdışı imkanımız nasıldır çıkılabilir mi ?

Türkiye'de hiçbir fakültenin avrupada denkliği yok diye biliyorum ama daha detaylı bilen varsa onlar yazarsa iyi olur çünkü ben Amerika düşündüğüm için hep araştırmalarım Amerika üzerinde oldu. Yani gidip avrupada bir ülkeye yerleşip selam ben geldim doktorluk yapacağım diyemiyorsun (diye biliyorum) o ülkenin denklik sınavlarına gireceksin, mesela Norveç için norveççe iyi bilme şartı var bunları sağlayacaksın. Akreditasyon belgesini sorarsan evet var ama pekte bir işe yaramıyor sadece belirli standartları üniversitenin yerine getirdiğinin kanıtı (mesela her öğrencinin bir rehber hocası olması gibi maddeleri var) Üniversitemiz %100 ingilizce olduğu için yurtdışına çıkmayı düşünüyorsan önündeki en büyük engellerden biri olan dil mevzusunu okurken halletmiş oluyorsun ayrıca hocalarımızın da yurtdışı bağlantıları kuvvetli. Üniversitede yurt dışı staj ayarlama, gözlemcilik yapma, araştırmaya katılma gibi imkanlara ulaşabileceksin.

• Peki hocam sınıf geçme şartlarını kısaca anlatabilir misiniz ? bende amerika düşünüyordum ama usm'yi geçmek hiç de kolay değil galiba o kadar para verip birde o kadar çalışıp girip girmemen muamma
  • quote:

Peki hocam sınıf geçme şartlarını kısaca anlatabilir misiniz ? bende amerika düşünüyordum ama usm'yi geçmek hiç de kolay değil galiba o kadar para verip birde o kadar çalışıp girip girmemen muamma

Sistem biraz karışık ancak kaba taslak şöyle: Komite geçme notu 45. 45'i geçtin mi kafan rahat o komite bitmiştir senin için (final sistemi yok bu çok büyük bir avantaj) Komiteden kaldın diyelim, yazın bütünlemeye girersin. Ondan da kaldın diyelim bu sefer not ortalaman 2 üstüyse o komiteyi alttan alırsın. Birden fazla komiteyi de alttan alabilirsin.
  • Hocam sanırım WHO marmarayı tanımıyormuş bu usmle'ye girmeyi engeller mi ?
  • quote:

Hocam sanırım WHO marmarayı tanımıyormuş bu usmle'ye girmeyi engeller mi ?

Böyle bir bilgiyi nerden buldunuz bilmiyorum ama USMLE'ye giren birçok kişi var
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.