Şimdi Ara

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TANITIM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
23
Favori
12.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sınavla geçmek için ne yapabiliriz bu 2 aylık süreçte? nereden çalışalım? nasıl çalısalım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: domruk

sınavla geçmek için ne yapabiliriz bu 2 aylık süreçte? nereden çalışalım? nasıl çalısalım?

Ekrem Uzbay'ın Proficiency kitabını öneririm bunun haricinde bu forumda da essay yazım rehberi gibi güzel başlıklar vardı reading partını ordan halledebilirsiniz. Bol bol kelime çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 26 Temmuz 2016; 12:19:39 >
  • 26 27 28 temmuz tanıtım günleri

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben Mf3'te 2400. oldum , çapa, marmara ve ege tıp arasındayım.Çapa ve marmara daha baskın.Çapaya bizim okuldan giden arkadaşlar memnunlar ancak çapanın bu sene kontenjanının 70 kişi düşmesi ( 450 den 380'e ) nedeniyle biraz riskli derecedeyim.Babam da KBB Uzmanı, Çapa'nın kontenjanını gördüğünde '' Bu nasıl okul ahır gibi '' demesinden ve benim de bu düşünceyi doğru bulmamdan dolayı Marmara daha baskın şu anda.İngilizce olması da cezbedici bir şey, tabii ki bir yandan da acaba ingilizce tıp okuyabilir miyim, dersleri anlamakta zorlanır mıyım, ders anlatımı İngilizce ise sınavlar da İngilizce olacağından sınavlarda kendimi ifade edebilir miyim diye kafamda deli sorular.İngilizce seviyem ortalamanın üzerinde, ilkokul 4.sınıfta kursa gitmiştim, 9.sınıfta da dil eğitimi amacıyla İngiltere'ye gitmiştim.Buna karşılık son 1.5 senedir sınava çalışmaktan İngilizceyle bilgisayar oyunları ve 3-4 yabancı arkadaşla yazışmak dışında uzak kaldım, postu da okudum ve görünüşe göre hazırlık kolay kolay geçilmiyor gibi.Hazırlık okumaktan çekinmiyorum lakin hazırlıkla ve üniversiteyle ilgili bazı sorularım mevcut çevremde 1-2 Marmara Tıp mezunu tanıdık var ama eski mezunlar yani, babamın arkadaşları diyeyim.Marmara Tıp'ın ön planda olmasının diğer bir sebebi de İstanbul Anadolu yakasında Kadıköy taraflarında akrabaların olması ve benim onlarda kalabilecek olmam, Avrupa yakası tarafını annem-babam çok önermiyor.Gerek fiyatlar bakımından, gerek yaşayış bakımından Anadolu yakasının Avrupa'dan daha uygun olduğu kanaatindeler.Neyse, çok uzatmadan sorularıma geçeyim, postta mevcut olan soruları yinelemiş olacağım ancak sonuçta 1 sene geçmiş yorumlar yerine taze bir yorum almak daha iyi olacaktır.

Öncelikle Hazırlık senesi yoğunluk, program işleyişi nasıl ? Hazırlıktan sonra sizce ders anlatımlarında anlamama / sorun yaşama gibi bir durumla karşılaşır mıyım ?

Okulun İngilizce eğitimi konusunda iyi olduğunu duydum lakin yine de güncel öğrencilerinden duymayı da isterim.

Okul binasının yapısal imkanları konusunda ( Amfi'de yer sıkıntısı gibi konular ) sıkıntı yaşıyor musunuz ?

Kadavra, mikroskop vb. teknik imkanlar konusunda sıkıntı çekiyor musunuz ?

Okulun kendi yurdu var mı, varsa okulun yurdunu kullanmak için başlıca şartlar nelerdir ? Okulun yurdu yok ise yakın çevrede ortalamanın üzerinde erkek yurdu mevcut mudur ?

Haziran ayının başında taşındığımız ve maalesef 1.5-2 aydır internetim olmadığı için okulun hocalarını falan araştırma fırsatı bulamadım, hocalar hakkındaki düşünceleriniz neler ? Yeterli donanıma sahipler mi, hatrı sayılır miktarda yabancı hocanın bulunduğunu duydum doğru mudur ?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar, başka sorularım olursa ilerleyen günlerde konunuzu tekrardan ziyarette bulunabilirim :)

İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: S1L3NTH4CK3R

Hocam ben Mf3'te 2400. oldum , çapa, marmara ve ege tıp arasındayım.Çapa ve marmara daha baskın.Çapaya bizim okuldan giden arkadaşlar memnunlar ancak çapanın bu sene kontenjanının 70 kişi düşmesi ( 450 den 380'e ) nedeniyle biraz riskli derecedeyim.Babam da KBB Uzmanı, Çapa'nın kontenjanını gördüğünde '' Bu nasıl okul ahır gibi '' demesinden ve benim de bu düşünceyi doğru bulmamdan dolayı Marmara daha baskın şu anda.İngilizce olması da cezbedici bir şey, tabii ki bir yandan da acaba ingilizce tıp okuyabilir miyim, dersleri anlamakta zorlanır mıyım, ders anlatımı İngilizce ise sınavlar da İngilizce olacağından sınavlarda kendimi ifade edebilir miyim diye kafamda deli sorular.İngilizce seviyem ortalamanın üzerinde, ilkokul 4.sınıfta kursa gitmiştim, 9.sınıfta da dil eğitimi amacıyla İngiltere'ye gitmiştim.Buna karşılık son 1.5 senedir sınava çalışmaktan İngilizceyle bilgisayar oyunları ve 3-4 yabancı arkadaşla yazışmak dışında uzak kaldım, postu da okudum ve görünüşe göre hazırlık kolay kolay geçilmiyor gibi.Hazırlık okumaktan çekinmiyorum lakin hazırlıkla ve üniversiteyle ilgili bazı sorularım mevcut çevremde 1-2 Marmara Tıp mezunu tanıdık var ama eski mezunlar yani, babamın arkadaşları diyeyim.Marmara Tıp'ın ön planda olmasının diğer bir sebebi de İstanbul Anadolu yakasında Kadıköy taraflarında akrabaların olması ve benim onlarda kalabilecek olmam, Avrupa yakası tarafını annem-babam çok önermiyor.Gerek fiyatlar bakımından, gerek yaşayış bakımından Anadolu yakasının Avrupa'dan daha uygun olduğu kanaatindeler.Neyse, çok uzatmadan sorularıma geçeyim, postta mevcut olan soruları yinelemiş olacağım ancak sonuçta 1 sene geçmiş yorumlar yerine taze bir yorum almak daha iyi olacaktır.

Öncelikle Hazırlık senesi yoğunluk, program işleyişi nasıl ? Hazırlıktan sonra sizce ders anlatımlarında anlamama / sorun yaşama gibi bir durumla karşılaşır mıyım ?

Okulun İngilizce eğitimi konusunda iyi olduğunu duydum lakin yine de güncel öğrencilerinden duymayı da isterim.

Okul binasının yapısal imkanları konusunda ( Amfi'de yer sıkıntısı gibi konular ) sıkıntı yaşıyor musunuz ?

Kadavra, mikroskop vb. teknik imkanlar konusunda sıkıntı çekiyor musunuz ?

Okulun kendi yurdu var mı, varsa okulun yurdunu kullanmak için başlıca şartlar nelerdir ? Okulun yurdu yok ise yakın çevrede ortalamanın üzerinde erkek yurdu mevcut mudur ?

Haziran ayının başında taşındığımız ve maalesef 1.5-2 aydır internetim olmadığı için okulun hocalarını falan araştırma fırsatı bulamadım, hocalar hakkındaki düşünceleriniz neler ? Yeterli donanıma sahipler mi, hatrı sayılır miktarda yabancı hocanın bulunduğunu duydum doğru mudur ?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar, başka sorularım olursa ilerleyen günlerde konunuzu tekrardan ziyarette bulunabilirim :)

İyi günler.

Öncelikle sonucun hayırlı olsun. Anadolu yakası öğrenci açısından özellikle fiyatlar konusunda çok uygun. Okulun ve hastanenin çevresindeki ev kira fiyatları ucuzdur. Tabii bir eğlence, gezme, takılmaca için avrupa yakası daha iyidir, marmaray sağolsun 4dk'da avrupa asya arası geçiş yaptığımız için o konuda sıkıntı olmaz

Ben hazırlık okumadığım için hazırlık süreci nasıl bilmiyorum ancak hazırlık okuyan arkadaşlar var ben aralarında dersi anlamayan, ingilizce yüzünden dersleri kaçıran birini görmedim. Kaldı ki tıp kazanan biri ingilizceyi de zaten halleder. Bu gibi bir sorunla karşılaşmayacağına eminim. Hazırlık kolay kolay geçilmiyor ifadesini demek istememiştim aslında, hazırlık atlama sınavı kolay değil demek istedim. Yoksa hazırlık senesi çok zorlayıcı değil, derslere tam katılım ile halledildiğini söylüyor herkes.

Okulumuz kuruluşundan bugüne dek saf ingilizce eğitim yaptığı için oturmuş bir sistem vardır, hocalarda özellikle temel tıp hocaları ingilizce anlatma konusunda iyidir (konunun başında da demiştim maalesef ingilizce anlatmayı beceremeyen hocalarımız var ancak hiçbir fakülteden tüm hocalarının iyi olmasını bekleyemeyiz herhalde) bazen sıkıntıyı klinik hocalarla yaşıyoruz onlarda haklı olarak hastanede ingilizceyi kullanmadıkları için bir anda ingilizce konuşurken sıkıntı yaşadıkları noktalar oluyor. Ancak birkaç bu istisna dışında ingilizce eğitimi hakkıyla yaptığını düşünüyorum.

Okulun binası yeni yapıldığı için bir sıkıntısı yok baya teknolojik diyebilirim. 170-180 kontenjanımız var amfi 200 kişilik zaten herkes tam gelse bile yer artıyor amfide. Tabii derse sürekli gelen 40-50 kişi anca vardır.

Kadavra, anatomik maket, mikroskop vs. sayılarımız yeterdir. Ben sıkıntı yaşandığını hiç duymadım kendim de sıkıntı yaşamadım.

Hocalar hakkında düşüncem çok olumlu, anlamadığımız bir yer olduğunda odasının kapısını çalıp sorabiliyoruz bir kez bile aksilik yaşayanı duymadım (tabii ilk üç yılın hocalarını kastediyorum klinik hocalarını bilemiyorum) öğrenci dostu hocalarımızdır hepsi. Öğretme aşklarını zaten fakülteyi yazarsan göreceksin ve haklıymış diyeceksin Yabancı hocalarımızda vardır birinci sınıfta derse gelen bir psikiyatri hocamız var (sanırsam hollandalıydı ancak tam hatırlayamadım şimdi)

Yurt imkanları konusunda maalesef bir bilgim yok ben evden gidip geliyorum.

Eksik soru işareti kalmasın aklında başka soru varsa kesin sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 26 Temmuz 2016; 21:47:19 >

• Dr. Surgery kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, tekrardan iyi akşamlar :)
  • günlük upup
  • günlük up yapalım az kaldı
  • Merhaba.Bu tercih döneminde bu fakulteyi yazacam gibi duruyor.Oldukça yararlı bir içerik epey faydalandim.Bi kaç soru sormak için foruma üye bile oldum.Konu için teşekkürler .
    1)Maltepedeki yapilan hastanenin insaatinda durum nasil acaba?Bitiş tarihi belli mi?
    2)Sınavlar geç açıklanıyor(2 ay)bilgisi doğru mu?
    3)Sınıfta yabancı bir öğrenci olmasının ne gibi arti ve eksileri var?
    4)Komiteler nasıl? Hocalarin not verme çıkmış sorma gibi alışkanlıkları var mi?
    5)Hazırlık okumayı düşünüyorum .Hazırlıkda ingilizce öğrenilebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Mim

Merhaba.Bu tercih döneminde bu fakulteyi yazacam gibi duruyor.Oldukça yararlı bir içerik epey faydalandim.Bi kaç soru sormak için foruma üye bile oldum.Konu için teşekkürler .
    1)Maltepedeki yapilan hastanenin insaatinda durum nasil acaba?Bitiş tarihi belli mi?
    2)Sınavlar geç açıklanıyor(2 ay)bilgisi doğru mu?
    3)Sınıfta yabancı bir öğrenci olmasının ne gibi arti ve eksileri var?
    4)Komiteler nasıl? Hocalarin not verme çıkmış sorma gibi alışkanlıkları var mi?
    5)Hazırlık okumayı düşünüyorum .Hazırlıkda ingilizce öğrenilebilir mi?

Merhaba,
    1. maltepedeki hastanenin inşaatı en son bitmek üzereydi, eylül ekim gibi bitecek denmişti belki de bitmiştir şu an bilmiyorum. Ancak hastanın akıbeti daha belli olmadı. Yani burada staj eğitimi olacak mı ne zaman başlayacak daha belli değil bu sene belli olur diyorlar. Yüksek ihtimalle iki hastane entegre bir şekilde marmara üniversitesine bağlı olacak ve her iki hastanede staj yapacağız. Ancak bunlar kesin bilgi değil dediğim gibi daha belli olmadı.
    2. Sınavlar biraz geç açıklanıyor 2 hafta gibi bir sürede (2 ay mı daha neler! )
    3. Ben bir artısını eksisini görmedim. Türkçeleri çok iyi olmuyor. İngilizceleri de öyle. O yüzden pek iletişime geçemedim şu ana dek.
    4. Hocalar her ders sonunda slaytlarını bırakır. Zaten önceki senelerden kalma slaytların biriktirildiği drive hesabımızda var. Çıkmış sorma alışkanlıkları var her ana bilim dalı için olmasa da. Orta zorlukta geçiyor çoğu sınav. Çıkmış sorular ama hayat kurtarır. Birebir aynısını sormasalar da hocanın tarzını ve anlattığı konuda nerelere dikkat ettiğini anlamış olursun.
    5. Sıfırdan başlamış çok kişi var ve hazırlıkta hallediyorlar. Tıp kazanan birinin zaten bunu düşünmesine bence gerek yok

• Cevap için teşekkürler. 2 ay banada abarti geldi ama arkadaş tek ondan şikayetçiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Mim

Cevap için teşekkürler. 2 ay banada abarti geldi ama arkadaş tek ondan şikayetçiydi.

Bizden önce belki gerçekleşmiştir bu iki ay olayı bilemedim abartı geldi bana biraz
  • günlük up
  • Hocam naptın ya yaktın beni, 5k dayım bir türlü sevinemiyorum. Hedefim hep marmaraydı, yeni gördüm bu postu da. Daha yeni üzülmeyi bırakmıştım depreşti tüm duygular şimdi :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centurions -- 30 Temmuz 2016; 18:43:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centurions

Hocam naptın ya yaktın beni, 5k dayım bir türlü sevinemiyorum. Hedefim hep marmaraydı, yeni gördüm bu postu da. Daha yeni üzülmeyi bırakmıştım depreşti tüm duygular şimdi :((

5k çok iyi bir sıralama iyi bir okula gideceğinden emin ol
  • tercihlerde son saatler
  • son gün
  • Nancy Ajram kullanıcısına yanıt
    Hocam Çapa'daki bina yıkılırsa yine Çapa'da bir yere mi yapılacak, taşınacağı yer belli mi ?
  • kazananları tebrik ediyorum ek sorular için özel mesaj atabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.