Öncelikle herkese selamlar. Sizlerden üzerinde çalıştığım bir proje için hem fikir almak hemde danışmak için bu başlığı açıyorum.
Piyasada satılan katlanır mangallarda değişiklik yaparak kendim üretmeyi düşünüyorum. Kafamdaki tip piyasada satılan mangallar 0.2 mm gibi ince saclardan yapılmaktalar. En fazla 4-5 yakımdan sonra eğilip büzülmekteler. Buda harcanan paranın sokağa atılması demek oluyor. internette bu tip mangallar 20 ile 45 TL arasında satılmaktalar.
Benim projeme gelince bu mangalları modifiye edip hem sac kalitesi artırmak hemde daha kullanışlı hale getirmek. Piyasada satılan mangallardan farkını maddeler halinde sıralamaya çalışayım.
1- Mangal sacı kalınlığı 1,2 mm olacak ki buda en az 2-3 sene sağlamlık demek oluyor.
2- Projesini düşündüğüm mangallarda mangal kömürü direk mangal içine konacakken ben araya alttan hava alabilmesi için 2 mm delikli ızgara sacı yapmayı düşünüyorum. 2 mm demek közürün yandığı yüzeyde eğilmenin aza inmesi demektir.
3- Hava alabilmesi için yan kapakta sürgülü hava kapağı olacak.
4- Mangalın açıkken ölçüleri 35x23x17,5 cm iken kapalı hali 35x23x2,5 cm olacak. Yani anlayacağınız nerdeyse bir laptoptan daha ince olacak. (Piyasada satılan diğer mangallarla açık haldeyke nerdeyse aynı ebatlarda. Kapalı halinde ise yaklaşık 3-4 cm daha küçük yüksekliğe sahip olacak.
5- Mangal parçaları lazer kesimi, yapım el emeği göz nuru üretim olacak. :) (Ustalıktan kaynaklanan bir kaç ufak pürüz demek ki buda eksi tarafı.)
Bu mangal için girişimde bulundum ama tek ürün için maliyet bayağı artıyor. Bu yüzdende 20 adet yaptırmayı planlıyorum . Şimdi ben bu mangalı cuzi bir miktarda kar koyarak üzerine 55 + Kargo olarak satışa sunsam satabilirmiyim. Ne dersiniz?