Şimdi Ara

katolizör taktırtım arza ışığı yanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 aydır arza ışığı yanıyor katolizör dağılmıştı bende değiştim ama fordun değildi servise gittiğimde baya iyi bi fiyat söylediler eksoj sistemini tümden değiştiririrz dediler bende ucuzz yollu bişi taktırdım arza ışığı yanar dedi bişey olmazmış hatta taktırmamada gerek yokmuş ara boru bile yetermiş doğrumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erme07 -- 24 Nisan 2008; 21:59:45 >

• Konu biraz dağınık...
    Katalitik konvertörü değiştiğinizi söylüyorsunuz...
    Ama devamında tekrar söktürmekten bahsediyorsunuz...
    Değiştiyse arıza ışığı niye yanıyor..
    Arıza kodu hakkında bilginiz var mı ?
  • anladığım kadarıyla sizin arabada kat. konvertör yerine sıradan bir susturucu takmışlar. ayrıca piyasa işi kat. konvertörlerin de susturucudan pek farkı yoktur, çoğu esas görevini yapmaz, sadece sesi keser ve arıza ışığı yanmaya devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 25 Nisan 2008; 14:51:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

anladığım kadarıyla sizin arabada kat. konvertör yerine sıradan bir susturucu takmışlar. ayrıca piyasa işi kat. konvertörlerin de susturucudan pek farkı yoktur, çoğu esas görevini yapmaz, sadece sesi keser ve arıza ışığı yanmaya devam eder.

evt öyle oldu bunun fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ışık canımı sıkıyor nsıl bulabilirim serviste çok pahalı
  • Pahalıdır...
    400-500 vardır...
    Ama ışık katalitiği takmadan da söndürülebilir.. O ışığı yakan sensör cheeter denen bir aparatla aldatılabilir...
    İyi bir egzozcuya yada elektrikçiye gidin...

Edit..
    Ancak, maddi imkanınız varsa Katalitik konvertörü taktırmanızı tavsiye ederim.. Çünkü o yokken aracınız alt devirlerde belirgin güçsüzdür, tork değerleri yüksek devirlere doğru itelenmiştir...
    Kalkarken veya hızlanırken eskisinden daha çok gaza basmanız gerektiğinden yakıt tüketiminiz artmıştır..
    Yan sanayi yada başka bir ürün uydurma imkanı da olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 25 Nisan 2008; 23:50:07 >
  • özyürek doğru söylemiş mümkünse takın orjinalini, pahalı birşey ama servisler taksit yapıyor zaten, sonuçta bu uzun ömürlü kaliteli bir üründür, bir kere takın uzun süre götürecektir.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Pahalıdır...
    400-500 vardır...
    Ama ışık katalitiği takmadan da söndürülebilir.. O ışığı yakan sensör cheeter denen bir aparatla aldatılabilir...
    İyi bir egzozcuya yada elektrikçiye gidin...

Edit..
    Ancak, maddi imkanınız varsa Katalitik konvertörü taktırmanızı tavsiye ederim.. Çünkü o yokken aracınız alt devirlerde belirgin güçsüzdür, tork değerleri yüksek devirlere doğru itelenmiştir...
    Kalkarken veya hızlanırken eskisinden daha çok gaza basmanız gerektiğinden yakıt tüketiminiz artmıştır..
    Yan sanayi yada başka bir ürün uydurma imkanı da olabilir...

• Bana yetkili serviste orjinal katalitik konvertör değişiminin yaklaşık 1500 ytl olduğunu söylemişlerdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyibe
    Bana yetkili serviste orjinal katalitik konvertör değişiminin yaklaşık 1500 ytl olduğunu söylemişlerdi

Bu rakam çin keşfedilmeden önceydi... :)

Artık biraz insafa geldiler... 400-500 liraya hallolur bu iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 29 Nisan 2008; 0:53:12 >
  • MERHABA SAYIN FORD SEVENLER ;
    FORDMARKALI ARAÇLARINIZ İÇİN GEREKLİ CIKMA VE YENİ PARÇALARIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.