Şimdi Ara

katsayı farkı kalkmasi sıralamaları düşürmez mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 binle alan bir mf bölümü 65,70 e çıkarmı bu yüzden.çünkü önümüzdekiler den geçen seneye göre daha fazlası mf dışı olacak.yanlış mi düşünüyorum yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet yanlış düşünüyorsun çünkü tmciler fen yapamıyor. Ha olsa olsa önündeki sayısalcılardan tmden bölüm seçenler çok olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: tiffanysQueen

evet yanlış düşünüyorsun çünkü tmciler fen yapamıyor. Ha olsa olsa önündeki sayısalcılardan tmden bölüm seçenler çok olabilir

fen den tm tercihi yapacakların yüzde 99u hukuk ve psikoloji seçer..
  • E bu durumda düşmez mi sıralama (60 in 70 olması gibi)

• tm için düşer bence.

38 bindeyim ben mesela önümde birsürü fenci vardır. bu sıralamada olup da adamın gireceği hukuk psikoloji yok olsa bile özel. bu sıralamada olup da iibf bölümü seçeceğine gider mis gibi mühedislik okur adam ki zaten büyük ihtimal mf sıralaması da o civardadır. ben tm için 3 - 50 bin civarında sıralamalar düşer diye düşünüyorum.
  • Sıraların hepsi zaten değişecek. Geçen seneki sıralamalar sadece alan içi öğrencileri kapsıyordu. Bu seneden sonra tek sıralama olacağı için bütün üniversite bölümlerinin sıralamaları değişecek. Özellikle Dil puanlı bölümlerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustBeCooL

Sıraların hepsi zaten değişecek. Geçen seneki sıralamalar sadece alan içi öğrencileri kapsıyordu. Bu seneden sonra tek sıralama olacağı için bütün üniversite bölümlerinin sıralamaları değişecek. Özellikle Dil puanlı bölümlerde.

Nasil degiscek? Bi tam olarak anlatir misin yani 20 binle alan bölüm 10 bine mi cikicak yoksa 30 bine mi dusucek?

• 5400 lü almış yerin bu sene 6023'e gelme ihtimali var mı? bölüm TS.
    Katsayı kalktığı için önümde daha çok fenci ve tm ci vardır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

5400 lü almış yerin bu sene 6023'e gelme ihtimali var mı? bölüm TS.

Bölüm ve universite nedir? Bence olma ihtimali var cunku benim cevremde de burdan gordugume gore de cok fazla tmci var ilk 20 binde ve cogu tercih yapmicaklar. O yuzden ben siralamalarin kaycagini dusunuyorum olabilir kisaca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ardi10

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

5400 lü almış yerin bu sene 6023'e gelme ihtimali var mı? bölüm TS.

Bölüm ve universite nedir? Bence olma ihtimali var cunku benim cevremde de burdan gordugume gore de cok fazla tmci var ilk 20 binde ve cogu tercih yapmicaklar. O yuzden ben siralamalarin kaycagini dusunuyorum olabilir kisaca.

Bilgi Üniversitesi -Kültür ve Sanat Yönetimi tam burslu hocam.
    umarım gelir.500-600 kişi fark var.ama katsayı olayı belki kurtarır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 15 Ağustos 2012; 5:25:03 >

• TM ve DİL'de düşüş olacağını söyleyebilirim. Sayısal hakkında ise bir fikrim yok.
  • quote:

quote:

Sıraların hepsi zaten değişecek. Geçen seneki sıralamalar sadece alan içi öğrencileri kapsıyordu. Bu seneden sonra tek sıralama olacağı için bütün üniversite bölümlerinin sıralamaları değişecek. Özellikle Dil puanlı bölümlerde.

Nasil degiscek? Bi tam olarak anlatir misin yani 20 binle alan bölüm 10 bine mi cikicak yoksa 30 bine mi dusucek?

O şekilde sayı veremem ama şöyle:

Geçen senelerde iki sıralama hesaplanıyordu:
    1- 0.15 sıralaması
    Bu sıralamada sadece alan içi öğrencileri oluyordu ve okul puanları 0.15 katsayısından hesaplanıyordu.
    2- 0.12 sıralaması
    Bu sıralamada ise hem alan içi hem alan dışı öğrenciler oluyordu ama hepsinin okul puanı 0.12 katsayısından hesaplanıyordu ve bunun yüzünden alan içilerin okul puanları kırpılmış oluyordu. Bu bir nevi eğer herkes eşit katsayıdan hesaplansaydı nolurdu sorusuna cevaptı. Bunu da 2012'de kullanıma soktualr zaten. Galiba önceden düşünmüşler bu olayı??

Klavuza da şöyle yansıyordu:
    Bir bölüme en düşük puanla giren öğrencinin puanına bakıyorlardı. Bu puanı 0.15 ve 0.12 sıralamalarında yığılmaya bakarak puanın sıralmasını bulup bölüme yazıyorlardı.

Şimdi ise bütün öğrenciler tek bir sıradan ve okul puanları tek bir katsayıdan hesaplanıyor. O yüzden sıralamalar rakamsal olarak değişcek. Ama bölümlerin "değerleri" değişmeyecek.

Evet bir çok bölümde sıralamalar düşecek. Ama 10k dan 30k olmaz belki 10k dan 12k? Bilemiyorum bu tamamen alandışıdan tercih yapacaklara bağlı bir şey.

Anlamayan anlayana kadar okusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: frkndgr

TM ve DİL'de düşüş olacağını söyleyebilirim. Sayısal hakkında ise bir fikrim yok.

Peki sözel hakkinda ne dusunuyosun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frkndgr

TM ve DİL'de düşüş olacağını söyleyebilirim. Sayısal hakkında ise bir fikrim yok.

Peki sözel hakkinda ne dusunuyosun?

Yani aslında TM'de de sadece tahminde bulunuyorum ancak DİL'den %100 eminim. Sözelde de düşüş olacaktır bana sorarsanız.
  • quote:

quote:

quote:

O şekilde sayı veremem ama şöyle:

Geçen senelerde iki sıralama hesaplanıyordu:
    1- 0.15 sıralaması
    Bu sıralamada sadece alan içi öğrencileri oluyordu ve okul puanları 0.15 katsayısından hesaplanıyordu.
    2- 0.12 sıralaması
    Bu sıralamada ise hem alan içi hem alan dışı öğrenciler oluyordu ama hepsinin okul puanı 0.12 katsayısından hesaplanıyordu ve bunun yüzünden alan içilerin okul puanları kırpılmış oluyordu. Bu bir nevi eğer herkes eşit katsayıdan hesaplansaydı nolurdu sorusuna cevaptı. Bunu da 2012'de kullanıma soktualr zaten. Galiba önceden düşünmüşler bu olayı??

Klavuza da şöyle yansıyordu:
    Bir bölüme en düşük puanla giren öğrencinin puanına bakıyorlardı. Bu puanı 0.15 ve 0.12 sıralamalarında yığılmaya bakarak puanın sıralmasını bulup bölüme yazıyorlardı.

Şimdi ise bütün öğrenciler tek bir sıradan ve okul puanları tek bir katsayıdan hesaplanıyor. O yüzden sıralamalar rakamsal olarak değişcek. Ama bölümlerin "değerleri" değişmeyecek.

Evet bir çok bölümde sıralamalar düşecek. Ama 10k dan 30k olmaz belki 10k dan 12k? Bilemiyorum bu tamamen alandışıdan tercih yapacaklara bağlı bir şey.

Anlamayan anlayana kadar okusun.

Anladim simdi, mantikli geldi. Peki sözel icin bi fikrin var mi? İstedigim bölüm 17 binle kapatmis tam burslu olarak 4 kisi almis, ben 10.900yum. Genel olarak sorayim 4 kisi oldugu icin girm ihtimalim zor mu yoksa olur mu dersiniz?

• Mf den dem vuran yok mu

• bence sıralamalar yükselecek. yani geçen sene 30k ise bu sene 25k filan olacak. Neden derseniz şimdi geçen sene - tm için konuşayım - yüksek mat neti yapan ama edebiyata girmeyen sayısallar bizim önümüzde gözükebiliyordu yani atıyorum ilk 75k'nın 10k'sı sayısalcıydı. Ama bu sene edebiyata girmeyenlerin tm puanı hesaplanmadığı için, dolaysıyla edebiyat çözmeyen sayısalcıların önümüzde gözükmeyeceği için bu sene ki sıralamalar yükselebilir. Ama yükselmeye de bilir. :D sonuçta herkes geçen senenin puanlarına göre tercih yaptı. emin olduğum tek şey, ortalık fena karışacak bu sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enzoru

Mf den dem vuran yok mu

mf'de pek bişey değişmez bence. Fenci adamın sınvına girip fencinin sıralamasını geriye atacak adam azdır. Ama Tm'de durum farklı. Matematiği ve geometriyi iyi yapan bi fenci zaten edebiyatta da paragrafıydı şusuydu busuydu kolay sorularıydı derken 30 netin üstüne rahat çıkabilir.

Örneğin YGS netleri:

Türkçe, Matematik, Fen 35'er net; Sosyal 25 net

LYS netleri:
    Matematik 40 net, geometri 20 net, edebiyat 30 net coğrafya 10 net yapan bir fenci fen bilimleri puan hesaına göre -ki diğer sitelere göre düşük hesaplar- 385 ham tm2 puanı veriyor. Hele ki tm1 391. Benim okul puanıyla beraber 396 olan tm1 puanım beni 38736 sıralamaya attığına göre, bu civarlarda net yapmak da oldukça kolay olabileceğine göre bir belli bir sıralamaya kadar (belki ilk 50 bin) tmcilerin önünde çok fazla sayısal var diyebiliriz. Sayısaldan gelecek adamın da netleri iyiyken tm'den tercih yapmasına pek ihtimal vermiyorum. Yapsa bile hukuk yazacaktır, psikoloji yazacaktır. Tutup da ingilizce iktisat, işletme yazacak halleri yoktur diye düşünüyorum onu yapana kadar birsürü mühendislik var endüstri mühendisliği var en başta iibf işlerini de yapabilen onlara yönelirler. Bu nedenle belli bi sıraya kadar tm sıalamarında bariz oynamalar görülebilir bence.

• 2010 Kocaeli-Tarih 415 Puan 32 bin ile almış iken
    2011 Kocaeli-Tarih 390 Puan 45 bin le almış. 13 binlik bir düşüş var.

2010 Sakarya-Tarih 404 Puan 45 bin ile almış iken
    2011 Sakarya-Tarih 383 Puan 54 bin ile almış. 9 binlik bir düşüş var.

Üstelik bu sene formasyon da kalktı. Ne kadarlık bir değişme olur sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakulta SS

bence sıralamalar yükselecek. yani geçen sene 30k ise bu sene 25k filan olacak. Neden derseniz şimdi geçen sene - tm için konuşayım - yüksek mat neti yapan ama edebiyata girmeyen sayısallar bizim önümüzde gözükebiliyordu yani atıyorum ilk 75k'nın 10k'sı sayısalcıydı. Ama bu sene edebiyata girmeyenlerin tm puanı hesaplanmadığı için, dolaysıyla edebiyat çözmeyen sayısalcıların önümüzde gözükmeyeceği için bu sene ki sıralamalar yükselebilir. Ama yükselmeye de bilir. :D sonuçta herkes geçen senenin puanlarına göre tercih yaptı. emin olduğum tek şey, ortalık fena karışacak bu sene.

hemde nasıl.l korkuyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.