Şimdi Ara

Kavga olcagını sezdigim zaman titriyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
35.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi tartışma esnasında yüz yüze iken kavga olacagını sezdigimde titremeye baslyorum. halsizleşiyorum ve gücümü hissetmiyorum. neden böyle oluyor nasıl geçer bu yardım bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kavga Esnasında Titreme

Kavga veya tartışma sırasında titreme, özellikle yüksek stres ve kaygı yaşadığınızda yaygın bir tepkidir. Vücudunuz, tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğunu hisseder ve "savaş ya da kaç" tepkisini tetikler. Bu tepki, vücudunuzun kendisini savunmak veya kaçmak için hazırlanmasına yardımcı olur.

Titreme, "savaş ya da kaç" tepkisinin bir parçasıdır. Vücudunuz, enerji kaynaklarınıza erişmek için kanınızdaki glikoz seviyelerini yükseltir ve kaslarınızı ısıtmak için titrer. Bu, tehlikeli bir durumdan kaçabilmeniz veya kendinizi savunabilmeniz için size güç ve çeviklik sağlar.

Tartışma veya kavgada titreme yaşıyorsanız, bunu gidermek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

• Derin nefes alın: Derin nefes almak, vücudunuzu sakinleştirmeye ve "savaş ya da kaç" tepkisini azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Pozitif kendi kendine konuşma: Kendinize sakinleşmenizi ve kontrolünüzü geri kazanmanızı söyleyin. Olumlu sözler, kaygınızı azaltmaya ve kendinize olan güveninizi artırmaya yardımcı olabilir.
    • Fiziksel aktivite: Titremeyi azaltmak için hızlı bir yürüyüşe çıkmayı veya koşmayı deneyin. Fiziksel aktivite, gerginliği azaltmaya ve sakinleşmenize yardımcı olabilir.
    • Rahatsız edici düşünceleri bırakın: Kavga veya tartışmanın olumsuz yönlerine odaklanmak yerine, olumlu düşüncelere odaklanmaya çalışın.

Titremeyi geçirmek için bu teknikler işe yaramazsa, bir ruh sağlığı uzmanına başvurmanız gerekebilir. Kaygı bozuklukları veya stres yönetimi sorunları gibi altta yatan bir neden olabilir ve tedavi, titremeyi kontrol altına almanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Korkuyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanhelsing1

bi tartışma esnasında yüz yüze iken kavga olacagını sezdigimde titremeye baslyorum. halsizleşiyorum ve gücümü hissetmiyorum. neden böyle oluyor nasıl geçer bu yardım bekliyorum.

bende de bir şeyler oluyor da titreme değil bacaklarıma ve karnımın içinde bir şeyler oluyor zannediyorum o bahsedilen adrenalin salgısı ama geçecek bir şey değil bence bünye meselesi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-90E80BC2E

Korkuyorsun.
    Aynısı bana da oluyor sanki vuracakmışım da boşa gidecekmiş sonra karşımdaki ağzıma mıçacakmış gibi hissediyorum aslında çok güçlüyümdür ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: satellist

Aynısı bana da oluyor sanki vuracakmışım da boşa gidecekmiş sonra karşımdaki ağzıma mıçacakmış gibi hissediyorum aslında çok güçlüyümdür ama

+1
  • quote:

aynen. karşımdakini yıkabilecegimi bildigim halde bu böyle oluyor neden bilmyiorummm

• quote:

Alıntıları Göster
    bana da oluyor adamla iki tersleşiyoruz sonra onun bana vurmasına gerek kalmıyor ben bi kamyon dayak yemiş gibi oluyorum sanırım adrenalin ve heyecan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

quote:

+1

Alıntıları Göster
    Kendine güvenin yok.Aklıma gelmişken herhalde senin durumunu özetleyen söz... insanın hayatta güçlü olması değil, kendini güçlü hissetmesi önemlidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Pyotr Alekseyeviç

Kendine güvenin yok.Aklıma gelmişken herhalde senin durumunu özetleyen söz... insanın hayatta güçlü olması değil, kendini güçlü hissetmesi önemlidir..

Alıntıları Göster
    Karın ağrısı falan adrenalinden kaynaklanır ama halsizlik korkudan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pyotr Alekseyeviç

Alıntıları Göster
    Benim de omuzlarım ve kollarım titrer. Sanırım o an vücudumun kollara ve kaslara kan pompalamasının hızından kaynaklı. Çünkü adrenalin salgısında bazı bünyelerin ve organların istemsiz hareketleri söz konusu olabiliyor. Korkundan değil o titreme bence karşındaki korksun (:

O esnada herhangi bir yere sinirinle vur titreme falan kalmaz. Duvarı tavsiye etmem ben parmaklarımı kırmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

Karın ağrısı falan adrenalinden kaynaklanır ama halsizlik korkudan.

Alıntıları Göster
    Herkesde olur sinirlenememeden kaynaklanıyor.
  • Aynı konudan şikayetçiler en son ne zaman kavga etti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Alıntıları Göster
    bi kaç kere dayak ye hele , ondan sonra alışırsın.Daha önce kavga etmediysen ya da bu tarz olaylarla az karşılaştıysan normal.Ya uzak durucaksın ya da alışana kadar üstüne gidiceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Alıntıları Göster
    Bir kaç kavgaya karış yada adam tut döv kendine gelirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

Bir kaç kavgaya karış yada adam tut döv kendine gelirsin..

Alıntıları Göster
    yorumlarınızı dikkate elıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: vanhelsing1

bi tartışma esnasında yüz yüze iken kavga olacagını sezdigimde titremeye baslyorum. halsizleşiyorum ve gücümü hissetmiyorum. neden böyle oluyor nasıl geçer bu yardım bekliyorum.

sende haki var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Korkma ilk olayda birine vur dayak yersin en fazla.Kavgadan sonra olacakları düşünme vur sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FYL

Korkma ilk olayda birine vur dayak yersin en fazla.Kavgadan sonra olacakları düşünme vur sadece.

Alıntıları Göster
    Daha önce hiç kavga etmeyen insanda olur . Sana tavsiyem hemen biriyle kavga et dayak ye hatta . Cam gibi kırılmayacağını anlayınca bu korku geçer
  • Daha önce dayak yemediğin için korkuyorsun,eğer birkere adam akıllı dayak yersen korkun geçecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternity

Daha önce dayak yemediğin için korkuyorsun,eğer birkere adam akıllı dayak yersen korkun geçecektir..
    la dayak ye filan demeyin kalıcı iz alıcak bi tarafına sonra hepten özgüven gidicek.kolpa liseli kavgaları olur hani 50 kişilik grup birbirine dalar onlara gir bari orda kesin bi kaç yumruk sallarsın vur çekil ordan uzun süre birisiyle takılma.bir iki böyle kavgaya katıl en azından yumruk at.tabi kavgaya ihtiyacın var mı ki?
    biraz insanın yapısıyla alakalı veya büyüdüğü yerle, ayrıca kavga ettikten sonra kişiliğine ters düştüğü için ne yaptım ben diye düşünebilirsin bi süre.kısacası şiddete karşı ilgin yoksa boşver böyle yaşa sadece akşamları pek yanlız gezme sokaklarda o yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.