Şimdi Ara

Kavisli ekrana sahip yeni nesil televizyonlar hakkında merak edilen her şey (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
4.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu alıp kanal7 de battal gazi izleriz artık
  • @potur lg olanı oled tir. bunlar led. led panelde kavisli zaten iyi birşey değil yatay açıdan renkleri doğru veremiyor led paneller. görüntü kalitesini geliştireceklerine hala çözünürlüğü arttırıyorlar. evdeki tüplü tvm alayına on basar..

• quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

@potur lg olanı oled tir. bunlar led. led panelde kavisli zaten iyi birşey değil yatay açıdan renkleri doğru veremiyor led paneller. görüntü kalitesini geliştireceklerine hala çözünürlüğü arttırıyorlar. evdeki tüplü tvm alayına on basar..

Selam.

Atladığın bir nokta var. Kavisli ekranda ekranın her noktasına direk bakmış gibi olursun. Dikey noktaları hesaba katmıyorum o da olursa zaten ileride küreden parça kesilmiş gibi duran tv ler çıkacaktır. Yani hem yatay hem de dikey kavisli ekranlar. Şimdikiler daha basit, bir çemberin merkezinde olduğunu düşün her noktaya aynı mesafedesindir. Flat tv lerde ekranın ortasına dik bakarken kenarlara doğru belli bir açıyla bakmaya başlıyorsun. Bu tv ler bunu başarmaya çalışıyorlar muhtemelen ama bu boyutlarda biraz zor. Çok daha büyük ekranlar olmalı ki gerçek anlamda filmin içinde gibi hissedilebilsin. Daha zamanları var gibi geliyor bana.

Not: Henüz deneme fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 17 Nisan 2014; 10:15:44 >

• televizyonun mükemmel görüntü kalitesine laf söyleyemeyiz. zenginlere hitap ettiğini söylemek de hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmış birinin sözü olabilir. teknoloji üretmek çok maliyetli bir iş ve bunu yapanlar hayır kurumu değil ki uygun fiyatla pazarlasınlar. ilk başta yüksek fiyatla piyasaya sürüp parası çok olandan kazanıyorlar sonra kademeli olarak fiyatını düşürüp her kesime kademeli olarak hitap ediyorlar. böylece en fazla karı elde ediyorlar.
    bu televizyonda eleştirebileceğim şey; bir-iki kişi izlerken güzel ama oturma odasında üç-beş arkadaş filim izleyelim desen yandan bakanlar için dezavantaj oluşturur.

• kavisli oled akar, led kavisli bence de tutmaz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÜF HALA 4K YILLARDAN BERİ 8K İSTERÜK !

• quote:

Orijinalden alıntı: deadric

quote:

@potur lg olanı oled tir. bunlar led. led panelde kavisli zaten iyi birşey değil yatay açıdan renkleri doğru veremiyor led paneller. görüntü kalitesini geliştireceklerine hala çözünürlüğü arttırıyorlar. evdeki tüplü tvm alayına on basar..

Selam.

Atladığın bir nokta var. Kavisli ekranda ekranın her noktasına direk bakmış gibi olursun. Dikey noktaları hesaba katmıyorum o da olursa zaten ileride küreden parça kesilmiş gibi duran tv ler çıkacaktır. Yani hem yatay hem de dikey kavisli ekranlar. Şimdikiler daha basit, bir çemberin merkezinde olduğunu düşün her noktaya aynı mesafedesindir. Flat tv lerde ekranın ortasına dik bakarken kenarlara doğru belli bir açıyla bakmaya başlıyorsun. Bu tv ler bunu başarmaya çalışıyorlar muhtemelen ama bu boyutlarda biraz zor. Çok daha büyük ekranlar olmalı ki gerçek anlamda filmin içinde gibi hissedilebilsin. Daha zamanları var gibi geliyor bana.

bu tvlerdeki led paneller yan açıdan bakıldığında zaten beyazlar sararmaya renkler soluklaşmaya başlar. uç noktalara gitmene gerek yok yarın adım yana gitsen hissedersin renklerin değiştiğini adamlar birde kavisli yapmış 3. ve 4. kişi için dediği gibi kontras ile olacak iş değil kontras ile led panellerin görüş açısı iyileşseydi oled yapmazlardı heralde. oled panelde kavisli güzelde ledlerde olmaz.

• makbul olan kavisli ekran değil ki düz ekran, kavisli berbat duruyor ve görüntüyü bozuyor, öyle olmasa tüplü tv ler lcd lerden daha makbul olurdu, ekranın düzü makbuldür, insanlar adam gibi düz bişey üstünde izlemek istiyor, mediamarkta biraz izleyeyim dedim başım ağrıdı, göz yoruyor kavisli ekran

• 4k 4k görüntüyü verecek ne kanal var ne oyun konsol var.
  • 55 incligin fiyati 8 bin tl. Hem 4k hem kavisli. Bence asiri pahali degil

• quote:

Orijinalden alıntı: fx57

Adam göz göre yalan söylüyor, kavisli ekranlarda quad core plus işlemci var diye. Madem quad core plus işlemciyi biliyorsunuz, soruyorsunuz da neden Türkiyede pazara soktukları 8500 serisinde bu işlemcinin kullanılmadığını röportajda sormuyorsunuz. 9000 serisinde olan bir işlemci ve samsung bu TV'yi aynen OLED TV'lerde olduğu gibi Türkiyeye layik görmediği için burada satışa sokmuyor ama insanları kandırmayıda ihmal etmiyor kavisli TV'lerimizde quad core plus işlemci var diye
  • Bunu napcaz ne işimize yarıycak.
    Öyle demeyin telefonlarla çektiğimiz 4k videoları nerde izliycez. Adamlar bu iş için televizyonun 4k sını icat etmişler hizmette sınır yok. Yeterki paradan haber verin.

• İyi ki LG var diyorum yoksa Samsung'un eline düşmüştük. Kavisli teknoloji sadece karşıdan izlenebilir birazcık açı verin göremezsiniz. Sinema salonlarında çerçeve içine yakın olduğu için istenilen derinliği sağlayabiliyor.

• Paralı içerik sağlayan servisler yüzünden Full HD yayın yapan kanallar yaygınlaşmadı. Normalde bütün ulusal kanallar şu an Full HD yayın yapıyor. Bunu şifresiz yapan kanallar sadece 4 tane. Trt HD, TRT 1, A Haber ve ATV diğerleri paralı sunuluyor buda bizim HD yayınları göremememize neden oluyor. 4K da aynı şekilde olursa vay halimize.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadric

quote:

Selam.

bu tvlerdeki led paneller yan açıdan bakıldığında zaten beyazlar sararmaya renkler soluklaşmaya başlar. uç noktalara gitmene gerek yok yarın adım yana gitsen hissedersin renklerin değiştiğini adamlar birde kavisli yapmış 3. ve 4. kişi için dediği gibi kontras ile olacak iş değil kontras ile led panellerin görüş açısı iyileşseydi oled yapmazlardı heralde. oled panelde kavisli güzelde ledlerde olmaz.

Anlatamadım demek istediğimi muhtemelen de neyse, çizimle falan uğraşamayacağım şimdi.

• Şuan değilde, ileride düşümdüğüm TV sistem mi toplayalım TV mi alalım karar veremedim
  • Erdi abi, her defasında dile getiriyorum, ne olur artık şu çektiğiniz videoları kaliteli kamera kullanın çok mat ve soluk böyle hd olmaz yakışmıyor koskocaman siteye.

Youtube'de dandik inceleme videolarında bile görüntü 10 kat daha iyi lütfen ciddiye alınsın.

• EVDE Kİ SAMSUNG TELEVİZYONU KENARLARINDAN TUTUP EĞECEĞİM.BAŞKA YOLU YOK!! :)) :(((

• Adamlar ne teknoloji icat ediyor bizimkilerin yorumlari icler acisi sanki zorla satiyolar

• 1:38 de ne oluyor yav öyle "eeeee ııııı iiiiii" ;D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.