Şimdi Ara

''' KAYBEDENLER KLÜBÜ ''' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
974
Cevap
2
Favori
46.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ULtraV1olet

Zaman herşeyin çaresi olmuyor malesef

katılıyorum

uyuyarak acıyı gecirmeye calışmak... nereye kadar care olcak ki??
  • Gökhan Özen - DÖN ÇAREM

Herşeyim var, arkadaşlarım yanımda, ailem yanımda. Sevgilim 2,5 senedir yanımda beni bir kere yanlız bırakmadı bir kere bile kavga etmedik. Fakat şu son 2 gündür ne yaptığımdan zevk alıyorum nede başka şeylerden. İçimde bi mutsuzluk var böyle sanki derinden birisi sesleniyor. Daralıyorum, sıkılıyorum, bunalıyorum. Beni sevenleri kırıyorum, kavga ediyorum pişman oluyorum. Derdimi kimseye anlatamıyorum, çünkü derdim yok. Ahh derdim olsada mutsuz olsam, 2 gündür neden böyleyim anlamadım.

Uyumak istiyorum, uyuyamıyorum. Yemek yiyemiyorum, hastalığımda yok. Canım evden dışarı çıkmak istemiyor, arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum sanki herkes bana bakıyormuş gibime geliyor, herkes bana bakıp gülüyormuş gibime geliyor, çıldırıyorum. Arkadaşlarım soruyor neyin var diye, hepsini bir hamlede kırıyorum.

ANLAMIYORUM ANLAMIYORUM, ALLAH'IM KURTAR BENİ BU SIKINTIDAN. İÇİMDE BİŞİ VAR, ÇIKARTAMIYORUM KÖTÜ BİRŞEY OLACAK EMİNİM. ALLAH'IM SEN KORU YARABBİM.

Anlamadım gitti, anlamadım.!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Mayıs 2007; 1:56:32 >

• çok uzun bir süre karanlığa bakarsanız güneşin nasıl olduğunu unutabilirsiniz,bu yüzden artık durduğunuz yeri karanlık olarak belirtemezsiniz,burası sizin mekanınız olur

bence hayatta önemli olan mutluluk veya mutsuzluk değildir,ben kaç senedir mutsuzum diyebilirim,ama ciddi bir sıkntım olmamasına rağmen ,
    bence asıl sorun ulaşmak istediğimiz noktanın süreklii yükseliyor olması,ama yükselmesini siz belirlersiniz,yani herşey sizsiniz
    birisi vardır ölümden bil korkmaz,umrunda olmaz karşısına çıkan aslandan,bazısı vardır karşısında gölge görse kaçar,

gerçek sadece 1 tane olduğuna göre,
  • benide ekle
  • bazi bilgiler ; dikkatle okursaniz sevinirim

Mutlu insanların görüş ve algı alanları daha geniş oluyor. Mutsuz insanlar ise dış etkenlere karşı daha kapalı oluyorlar. Bu da çevre faktöründen olumsuz etkilenmelerinin önüne geçiyor.

Mutluluk listesi

Üzerine her çizik attığınız mutsuzluk kaynağı mutluluğa bir adım daha yaklaşmanızı sağlayacak. Ve kendinizi çok daha hafiflemiş ve mutlu hissedeceksiniz...

Hayat bembeyaz bir sayfa önümüzde uzanan. Sil baştanı olmayan, tamamen kendimizin şekillendireceği sayfalar.

Karalamalarla, pişmanlıklarla ya da inci gibi bir yazıyla doldurmak da elimizde bu sayfayı.

Hepimizin ortak isteğidir hayatta arkamızda bizi anlatan bir şeyler bırakmak. Fotoğraf çerçevelerinde bir resim, mezar taşında iki tarihten ibaret olmamak.

Kimimiz eserler bırakırız arkamızda, yıllarca bazen asırlarca adımızı söylenir ve özenle anılır kılacak. Kimimiz çocuk sahibi oluruz, bizi aslında en yalın ve en doğru şekilde anlatacak aynalarımız olur.

İnsanın hayatının her dönemi eşsiz olmalı, eşsiz yaşanmalı.

Çocukluk, gençlik, orta yaş, yaşlılık.

Orta yaşa geldiğinizde çok fazla hayal kırıklığı biriktirdiyseniz, pişmanlıklarınız, keşkeleriniz, oh ya iyi ki yapmışımlarınızdan fazlaysa eğer dert etmeyin. Hiçbir şey için geç değil.

Bazı şeyleri uygulamaya koymak, söylemek kadar kolay değil ama inanmak lazım, değerlerimize istek ve arzularımıza sahip çıkmamız lazım. Hep birilerini mutlu etmeye çalışırken, bireysel mutluluğumuzu da rafa kaldırmamak lazım.

Hayatımız kendi seçimlerimizden ibaret. Doğru yapılmış seçimler bizi mutluluğa ve yaşanılası her anı güzel olan keyifli bir hayata götürür ama yanlış seçimlerde alnımızın yazısı olmamalı.

Sağlık sorunları dışında mutsuzluk kaynağı olan her şey değiştirilebilir. Bunu yürekten inanarak söylüyorum.

Kadere inanmayan biri olarak "kötü kader" diye bir şeye de inanmıyorum.

Alışveriş listesi yapar gibi sizi mutsuz eden, hayat kalitenizi düşüren, yaşamınızdan çıkarmak istediğiniz şeylerin listesini yapın. Ve bunları değiştirebilmek için planlar yapın. Kolay değil biliyorum ama her şey kendinize ve içsel gücünüze inanmakla başlıyor.

Sizi mutsuz eden insanlar
    İşiniz
    Saçınız
    Kilonuz
    Oturduğunuz semt

Bu liste böyle uzayıp gidebilir. Üzerine her çizik attığınız mutsuzluk kaynağı mutluluğa bir adım daha yaklaşmanızı sağlayacak. Ve kendinizi çok daha hafiflemiş ve mutlu hissedeceksiniz.

İçimde ukde kalanlar listesi de 2. hazırlanacak liste;

Gitmek görmek isteyip de gidemediğim ülkeler
    Öğrenemediğim İtalyanca
    Bir türlü gidemediğim seramik kursu
    Çıkartamadığım kitabım
    Annemi sürpriz bir şekilde bir Anneler Gününde Paris’e kaçıramayışım.

Geniş bir zaman dilimine yayarak planlı ve programlı bir şekilde ukdelerinizi de en aza indirebilirsiniz.

Hayat bize verilmiş bir hediye, biz de hayata verilmiş hediyeleriz ve hepimiz parmak izi gibi eşsiz ve çok değerliyiz.

•  ''' KAYBEDENLER KLÜBÜ '''

Siz tattınızmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

çok uzun bir süre karanlığa bakarsanız güneşin nasıl olduğunu unutabilirsiniz,bu yüzden artık durduğunuz yeri karanlık olarak belirtemezsiniz,burası sizin mekanınız olur

bence hayatta önemli olan mutluluk veya mutsuzluk değildir,ben kaç senedir mutsuzum diyebilirim,ama ciddi bir sıkntım olmamasına rağmen ,
    bence asıl sorun ulaşmak istediğimiz noktanın süreklii yükseliyor olması,ama yükselmesini siz belirlersiniz,yani herşey sizsiniz
    birisi vardır ölümden bil korkmaz,umrunda olmaz karşısına çıkan aslandan,bazısı vardır karşısında gölge görse kaçar,

gerçek sadece 1 tane olduğuna göre,

farklı bir noktadan bakmıssın

bizler ( en azından ben) burada mutsuzluğun taraftarlığını yapmıyoruz. zaten iyi olmuyan bir olguyu neden savunma gereği duyalım ki?

benim anlatmak istediğim sadece mutsuzluğun ve üüzzntünün bir yaşam biçimi haline gelecek kadar sıradanlaşması ve haytımızın bu denli onemli bir parcası olmasıdır...

ben bu duruma dikkat cekmek istediğim için buy şekilde bir başlık açma gereği duydum...

saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: asasmaz

benide ekle

ekledim dostum

h.g.
  • benimde anlatmak istediklerim bu,ben birazkarışık yazmıştım,sen düzellttin yani

aslında birşeyler yazmaya kalksam baya sürer ama,
    aklımda birşeyler toparlıyamıyorum,2gündür uyumadım da
  •  ''' KAYBEDENLER KLÜBÜ '''

acaba görünen ışığı umut ışığı olarak gören varmı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

benimde anlatmak istediklerim bu,ben birazkarışık yazmıştım,sen düzellttin yani

aslında birşeyler yazmaya kalksam baya sürer ama,
    aklımda birşeyler toparlıyamıyorum,2gündür uyumadım da

yaz dostum

iyi gelir yazmak
  • ne zaman mutlu olacaz yeter bu çile
  • asasmaz noldu sana ya yoksa tahmin ettiğim şey mi

quote:

Orjinalden alıntı: asasmaz

ne zaman mutlu olacaz yeter bu çile
  • Bu albümü tavsiye ederim ..
     ''' KAYBEDENLER KLÜBÜ '''
  • Hayattan beklentileri gerçekleşmeyen insanlar mutsuz olur.
    Ne gibi beklentiler var hayatımızda, kabaca bir göz atalım.

- İyi bir anne babaya sahip olmak
    - İyi bir sosyal çevreye sahip olmak
    - İyi bir iş yaşantısına sahip olmak
    - İyi bir eş ve çocuğa sahip olmak
    - Güvenli ve huzurlu bir gelecek beklentisinde olmak

Bunlardan birkaçının eksikliğini diğerkilerle telafi etmeye çalışabilir insan.
    Ancak büyük bir kısmına sahip değilsek işte o zaman ciddi sorunlar çıkıyor.

- İyi bir anne babaya sahip olmak
    Bu tamamen piyango, hiç kimse anne ve babasını seçemez!

- İyi bir sosyal çevreye sahip olmak
    Çevrenizdeki insanlara bakın, komşularınıza, arkadaşlarınıza, dostlarınıza... Sizi niçin seviyorlar? Siz olduğunuz için mi yoksa paranız olduğu, size sürekli işi düştükleri için mi?

- İyi bir iş yaşantısına sahip olmak
    Gerçek işsizlik rakamlarının %20 leri aştığı bir Türkiye'de şanslı azınlık haricinde buna sahip olan kaç kişi var acaba?

- İyi bir eş ve çocuğa sahip olmak.
    Eskiden evliliklerin %6 sı ayrılıkla sonuçlanırmış. Şimdi ki yüzdeden haberiniz varmı? İyi bir çocuk yetiştirmek ise tamamen onu ilgi ve sevgi dolu bir aile ortamında yetiştirme ile mümkündür.

Hayattaki önceliklerinizi programlarken buna özen gösterin!

- Güvenli ve huzurlu bir gelecek beklentisinde olmak.
    Ekonomik göstergelerin sürekli değiştiği, 2007 den bu yana son 4 aylık zaman içerisinde onbinlerce şirketin kapandığı, birileri 10bin ytl ve üzerinde maaş alırken birilerinin 450 ytl ile geçinmesinin hak görüldüğü bir ortamda gelecek adına ne beklerseniz, herkes onu bekliyor!

Şimdi ben neden sürekli mutsuzum?

Neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 14 Mayıs 2007; 13:21:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: magler

ekle dostum beni de ekle
    ah ulan ah

ekledim dostum

hoşgeldin sende

• Cikolata yigin serotonin homonu seviyesi yukseldıgı zmn kendınızı mutlu hıssedersınız
    İsThe iki uclu duygulanım bozuklıgı Bipolar
     ''' KAYBEDENLER KLÜBÜ '''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CixSKY -- 14 Mayıs 2007; 15:41:07 >
  • penguin güzel yazmışsın

benim de söyliyeceklerim var

insanlar yaşadıkları seviyenin(ekonomik olarak veya rahatlık,imkan olarak)alt tabakasını bilmedikleri sürece kendilerinde olan şeyleri pek fark edemezler,tabiki insanın kişiliğine ve düşünce yapısına bağlı olarak insan bunları görmek ister ve görür
    ama bazıları ben mutsuz görüniyim ve etrafımdakiler bana garip bakmasın yani kıskanmasın benden uzaklaşmasın diye sürekli mutsuz olduklarını gösteriyorlar ve en sonunda mutsuz oluyor.bunun psikolojide bir tanımı var mı bilmiyorum ama günümzdeki gençler olsun yaşlılar olsun çoğu kimsede bu hastalık mevcut göründüğü itibariyle
  • klasik bunalım triplerimizi sergileyelim.

kimisi işte rakı masası yapar.
    kimisi efkarlanır sigara tüttürür.
    falanda filan. depresif hareketler.
    kimileri yaşam şekli haline getirir. derrbeder oldum gibisindne .
    kimisi metal müzik kültürüne bürünür.

nedense hepsi yapay gelir. kimileri o akdar düşkündür ki mutluluga sıradan mutluluklar yetmez. gördüğü mutsuzluk kalıplarındna bile mutluluk duymayı becerebilir. Sadist ve mazoşist tipler gibi.
    Mutlulugun mutsuzlugun ne oıldugunun farkında olan kişi ,neyi ne oldguunu bieln kişi. en iyi şekilde yaşayabilen kişidir. cünkü mutsuzlugunu ağlamakla ifade etmez. mutlu olmak için oyuncaklar yaratabilir.
  • Benide ekle dostum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.