işyerinde cnc makinesi ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı cnc makinesinin hdd sini değiştirince kaybettim. nomalde sorun çıkmaması lazım makine hala aynı ip adresini kullanıyor ama nedense her zaman kullandığım yollar işlemez oldu.
makineye bağlanmak için izlediğim yöntem şuydu:
cmd exe. yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutu yazıyordum: route -p add 192.168.100.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.5
sonrasında tarayıcının adres çubuğuna: 192.168.100.2 yazınca parola ve şifre soran ekran geliyordu ve bağlantı...
şimdi cmd.exe de aynı komut dizinini yazmama rağmen tarayıcıya 192.168.100.2 yazdığımda giremiyorum.
makinenin ip adresi "192.168.1.5" olduğundan onuda deniyorum ama olmuyor. sizce sorun nedir? yardımcı olabilirseni sevinirim...
sorunu hala çözemedim. yardımcı olabilecek kimse...
tahminim hdd cnc tekrar kurup tekrar eşleştirilmeli gibi geliyor bana hdd değişiminde verilerden bazıları bozulmuş yada internet ağına gereksinim duyabilir yazılımcı firmayla bağlantıya geçmeniz gerekiyor yazılımın doğru ve yasal olması isteniyordur....
tamda dediğin gibi hdd nin içinde sıkıntı varmış. hdd yi düzenleyelim derken parametreleri bozmuş-silmişiz bu sebeptende sıkıntı yaşadık. ilginden ötürü teşekkür ederim peer...
quote:
Orijinalden alıntı: kepkep
tamda dediğin gibi hdd nin içinde sıkıntı varmış. hdd yi düzenleyelim derken parametreleri bozmuş-silmişiz bu sebeptende sıkıntı yaşadık. ilginden ötürü teşekkür ederim peer...
oy ver butonuna tık deyip yardım edebildimse ne mutlu sadece dua edin yeter...