Yatay iki frame'den oluşan bir site yapıyorum. Üst frame'dekinin kaydırma çubuğu özelliğini kapatıyorum sorun yok. Alttakinde sayfam geniş olmadığı halde sağa-sola kaydırma çubuğu çıkıyor. Bu kaydırma çubuğunu yok etmek istiyorum ancak, aşağı yukarı kaydırma çubuğunun ise çalışmasını istiyorum. Kapatma (scrolling="no") komutunu girdiğimde ikisi de yok oluyor. Ben sadece altta çıkan sağa-sola kaydırma çubuğunu yok etmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler,
Site yada dosya hakkıdna bir örnek koyarsan insalar daha yardımcı olabilir.
buradaki komut satırında, alt frame ve üst frame var. alt frame'de aşağı-yukarı kaydırma çubuğunda sorun yok gayet iyi çalışıyor. Ancak alt tarafta sağa-sola kaydırma çubuğu frame'deki metin uzun ve geniş olmadığı halde çıkıyor. Alt sağa-sola kaydırma çubuğunu yok etmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. üst frame'de kullandığım gibi frameborder="NO" yaptığımda bu sefer aşağı-yukarı kaydırma çubuğu da yok oluyor. Benim istediğim aşağı-yukarı kaydırma duracak, sağa-sola kaydırma çubuğu yok edilecek.
Yok mu arkadaşlar yardımcı olabilecek biri???
framein style ına
overflow-x: hidden;
yazarsan yatayda mevcut genişliği aşanlar görmezden gelinir. dolayısıya scroll da çıkmayacaktır.
fakat yinede frame kullanmamakda fayda var. günümüzde bunun yerini tutabilecek birçok şey varken özellikle.