Şimdi Ara

Kayıt yaparken windows ses gecikme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • laptopun mikrofon girişinden gitarla kayıt yapmak istiyorum.Önce eski bir asus laptopum vardı xp yüklüydü hiç gecikmesiz mikrofon girişinden kayıt yapabiliyordum. Sonra onu sattım dual core işlemcili Samsung laptop aldım içinde vista yüklüydü tabi yine kayıt yapacagım fakat ses 1 saniye gibi gecikmeli geliyor ne denediysem olmadı sürücüleri denedim her türlü mevcut programı denedim ama gecikmenin önüne gecemedim xp kurunca düzeldi gecikmesiz alabildim. şimdi ise samsungu da sattım hp pavilion i5 460m işlemcili bir laptop aldım içinde orjinal windows 7 yüklü yine gecikme yapıyor aradan iki üç yıl gecti neredeyse ama hala gecikme problemini çözememişler xp yükleyince düzelen problem neden vista ve windows 7 de gecikme yapıyor ses kartım yetmiyor olsa xpde gecikmesiz çalamaz heralde.ANLAYACAGINIZ NE KADAR İYİ SİSTEM KURUYORSAM O KADAR PROBLEM OLUYOR. birileri yama mı yapar ne yapar bu probleme dur desin artık yazılım üstadlarım sizlere sesleniyorum :) sesimizi duyun birsürü farklı forumda aynı konudan müzdarip herkes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikomadrid -- 12 Mart 2015; 10:37:10 >

• Merhabalar

Ses kart üreticisini kendi internet sayfasındaki güncellemeleri gerçekleştirdiniz mi? Belki güncelleştirme sonrasi anlık sesi alabilirsiniz. Windows XP daha hızlı sesi size sunabilir fakat Windows Vista ve Windows 7'de böyle bir sorunun olacağini düşünmüyorum. Windows serileri birkaç kontrolden sonra veriiyor piyasa biliyorsunuz. Mikrofon ayarlarından kendi sesinizi kapatmayi denediz mi ?

Ses kartının yazılımları aynı sonucu veriyor ise yapabileceğinz pek birşey yok gibi görünüyor maalesef.
  • Ayrıca aşagidaki linki kontrol edin isterseniz. Intel'n sürücü güncelleme ve hata bulma sayfasi.. Birşeyler cıkacağini düşünüyorum acıkcasi..

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect/
  • hocam bu windowsun kronik problemi gibi gözüküyor güncellemeleri yaptım ama nafile :( dedigim gibi benden başka aynı sorunu yaşayanlarda çok hatta microsoft un kendi sitesinde de yabancılardan şikayetler gelmiş tabi ingilizcem yeterli olmadıgı için detaylı anlayamadım ama aynı problem oldugu anlaşılıyor
  • bu arada bendeki ses sürücüsü idt hd audio codec diye bişey yine ingilizcem olmadıgı için son versiyonunu sitesinden bulamadım :)
  • Şuan ki versiyonuz 5.10.5762.0 mı ?
  • idt high definition audio codec 6.10.6140.0 versiyonu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aşagidaki adrsten son güncelleri görebilirsiniz.

http://listing.driveragent.com/0/hdaudio_print/111d/7675/00000100?r=ff0000&q=audio+codec+version+5.10.5762.0

Umarım yardımcı olur
  • pek umud etmemekle birlikte umarım işe yarar deneyip haber verecegim yardımınız teşekkür ederim...
  • Umarım işe yarar ve anlık ses alırsınız. Birçok forum sitesine baktım ve bahsattiginiz konu çok kez gündeme gelmiş ama maalesef pek bir çözüm bulamamişlar..
  • microsoft nasıl böyle bariz bir hata yapablir anlamıyorum xp de olmayan problem vista ve windows 7 mevcut
  • bu sorun normal ses kartları için olağan bir durum. xp ya da win7 ile ilgisi yok.
    fakat şu program ile gecikme sorunun hallolur.
    min. 1 gb ram lazım tabi ki.

asio for all

http://tippach.business.t-online.de/asio4all/downloads_1/ASIO4ALL_2_10_Turkish.exe

kolay gelsin
  • creative in usb kartı kullananlara fln bi sor bakalım gecikme oluyor mu ? Normal ses kartları bu işler için uygun değil. Ayrıca win vista ile beraber audiodg mi adlı bi program çalışır arka planda görev yöneticisinden kapatıp öyle deneyebilirsiniz umarım olur
  • up Aynı sorun..
  • Belki konu zaman aşımına uğramıştır. Ama yine de ben kendi çözümümü yazayım. Benim Ses Kartım Realtek Hd Audio chipsetli. Mikrofon da sesi açtığım zaman hep yankı ve gecikme olurdu.

Realtek Hd Audio Yöneticisinin içinde Aygıtın gelişmiş ayarları diye bir seçenek var oraya girdiğinizde Kayıt ayarları seçeneğinin altında Tüm giriş jaklarını bağımsız giriş aygıtları olarak ayırın seçeneğini seçtim. Sorun tamamen düzeldi. Sorunsuz bir şekilde anlık ses almaya başladım.
  • Teşekkürler sorunun çözümü için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spawn062000

Belki konu zaman aşımına uğramıştır. Ama yine de ben kendi çözümümü yazayım. Benim Ses Kartım Realtek Hd Audio chipsetli. Mikrofon da sesi açtığım zaman hep yankı ve gecikme olurdu.

Realtek Hd Audio Yöneticisinin içinde Aygıtın gelişmiş ayarları diye bir seçenek var oraya girdiğinizde Kayıt ayarları seçeneğinin altında Tüm giriş jaklarını bağımsız giriş aygıtları olarak ayırın seçeneğini seçtim. Sorun tamamen düzeldi. Sorunsuz bir şekilde anlık ses almaya başladım.

Benim ses kartı conexant sanırım buna çözüm var mıdır?
  • beyler işin komik yanı bu konuyu açtığım sene ne yaptıysam olmadı gittim m audio fast track 2 harici ses kartı aldım yinede kayıt yaparken anlık ses kaydı alamadım :((

o gün bu gündür sinirden gitar çalmıyorum şimdi yeni model asus windows 8.1 li bilgisayar aldım ama şu sorunun tam çözümünü tam bulamadım ....

yıl oldu 2015

zamanında 256 mb ramlı 1996 model windows xpli dandirik bilgisayarımla anlık ses alıp kayıt yapardım teknoloji ileri mi gidiyor geri mi anlamıyorum
  • Audacity ya da GoldWave yazılımlarını denedin mi?
  • selamlar win 7 ve win 8 deki ses gecikme problemini nihayet çözdüm arkadaşlar sürücü güncellemeye yada bir sürü gereksiz işlem yapmaya gerek yok kısaca şöyle ifade edeyim
    denetim masasından donanım ve ses açılan pencereden ses bölümü yani hoparlör işaretinin karşısında ses aygıtlarını yönet orayı tıklayın ve karşınıza çıkan pencereden kayıttan yürüt
    seçeneğine tıklayın ses aldığınız hoparlörü seçip özellikler i tıklayın ve pencerenin üst kısmında düzeyler göreceksiniz orayı tıklayın ve
    üstte ses yükseltme ve hemen altında mikrofon düzeyi var onuda %100 yapın tamam deyip çıkın sonra kayıt bölümüne gelin orayı tıkladığınız da kullanmış olduğunuz mikrofon a tıklayın
    ve özellikler tıklayın ve orada da düzeyler var onu tıklayın ve mikrofon düzeyini %100 yapın hemen altında mikrofon bası var onuda %100 yapın eğer mikrofon çok kaliteli ise yani sesi çok fazla alıyorsa
    yada kayıt yaparken sesiniz çok patlıyorsa mikrofon basını biraz kısabilirsiniz ve ses aynen xp de olduğu gibi anlık gelecektir kulağınıza
    kolaylıklar ve başarılar dilerim eğer yeterince ifade edemediysem (www.yavuzradyo.com ) a gelerek istek gönder bölümünden bana yazabilrisiniz hafta içi her gün 21.00 01.00 arası yayındayım
    sesli olarak tekrar anlatabilirim sizlere ilgilenenlere teşekkürler uzun zaman uğraştım ve nihayet buldum çözümü hoşcakalın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.