bende kayseriliiyim ama ank'da oturuom from develi :D
quote:
Orjinalden alıntı: n0rm3n
bende kayseriliiyim ama ank'da oturuom from develi :D
Komşuyuz canım bende Hisarcık
wayy hemserim gardasım nöördün yauw :)
quote:
Tam komedi kayseriliern özellikleri bende dahil
İki sandalyede oturan biri varsa Kayserilidir Sandalye'nin birine oturup birine ayağını uzatıyorsa yine kayserilidir Terimler Gayseri=kayseri nörüyon=naptın sagane=sanane adın niy=ismin ne gardaslar=kardesler acele itme = acele etme iki dene ekmek = iki tane ekmek zalatalık=salatalık yapıyok ediyok gidiyok=yapıyoruz ediyoruz gidiyoruz işdahan=işte demi=değilmi gordünnü=gördün mü
daha dolu da aklıma gelmedi şimdi demi gardaslar
yauv gardasım niye böle yapıonda himmedaaanın niyannı gittiini dimedilermi sahna . o aaamet p.z.vaada gadam assın benim
gibi bir cümle kurmak geldi içimden :D
bizim orda bol bol küfüllü konusullar
quote:
Orjinalden alıntı: kayserili_kral_turk
quote:
Tam komedi kayseriliern özellikleri bende dahil
İki sandalyede oturan biri varsa Kayserilidir Sandalye'nin birine oturup birine ayağını uzatıyorsa yine kayserilidir Terimler Gayseri=kayseri nörüyon=naptın sagane=sanane adın niy=ismin ne gardaslar=kardesler acele itme = acele etme iki dene ekmek = iki tane ekmek zalatalık=salatalık yapıyok ediyok gidiyok=yapıyoruz ediyoruz gidiyoruz işdahan=işte demi=değilmi gordünnü=gördün mü
daha dolu da aklıma gelmedi şimdi demi gardaslar
Sadece kayseriye özel bir lisan deilki
Gayseri dili Geçen gün gidiyok garşıma hoca çıkdı lan sen nirden çıkdın didim senin çıkdığın yirden didi Türkçesi Geçen gün gidiyorduk karşıma hoca çıktı lan sen nerden çıktın dedim senin çıktığın yerden dedi
quote:
Orjinalden alıntı: ::KHOR::
yauv gardasım niye böle yapıonda himmedaaanın niyannı gittiini dimedilermi sahna . o aaamet p.z.vaada gadam assın benim
gibi bir cümle kurmak geldi içimden :D
bizim orda bol bol küfüllü konusullar
La türkçe konuş
bende Kayseriliyim(incesu dan) çok güzel yerdir memleketim diye sölemiyom.ama ist de kalıyom.yaz tatillerinde gidiyoz.valla aklıma geldi.özledim oraları.amcamın konuşması haikadır.yanında oturup dinleseniz gülmekten yarılırsınız.mesela yevmiyeye yimiye peynire piynir der.
aga ben edirne de oturuom yakınız bigün görüşelim ok?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme