Şimdi Ara

Kayseri Olayları: İslamcı sırp, Liberal solcu, Türkçü tepkileri! Hangisi haklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Kayseri Olayları: İslamcı sırp, Liberal solcu, Türkçü tepkileri! Hangisi haklı?

(En Son Oy Tarihi: 1.7.2024)
Giriş
  • Kayseri olayları üzerine farklı kesimlerden, kendi kesimlerini özetler şekilde farklı yönlerde açıklamalar geldi. İslamcılar, Liberal Solcular ve Türkçüler olmak üzre farklı yorumlar yapıldı. Bu yorumlar:

Sırplara çok benzeyen yugoslav kökenli, İslamcı Fatih Tezcan:

AKP’li Fatih Tezcan’ın paylaşımı:

quote:

“Kayseri’de tüm Suriyeliler’in dükkanları yakılıyor. Sebebi bir Suriyeli bir sapığın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi.

Bu şerefsizliği bir Türk yapsa bütün Türkler’in dükkanları yakılacak mıydı?”

---------------------------------

Soros fonlu Taraf gazetesinden ayrılan Sema Kızıl arslan

quote:

“Suriyeliler, Suriye’de savaş bitse de burada yaşamaya devam etmeli.

Bu, sizin takdirinize bırakılmayacak kadar mühim bir mesele.”

-------------------------------

Akpye yanlayan mhp'den ayrılan ve Türkçü çizgide devam eden Ümit Özdağ

quote:

KAYSERİ’de Eskişehir Bağları* mahallesinde
    -Suriyeli bir sığınmacı, 5 yaşındaki başka bir Suriyeli kız çocuğuna tecavüz eder.
    -Tecavüzcüyü almak isteyen Polise karşı, tecavüzcünün yakınları zorluk çıkarır ve olaylar büyür.
    -Mahallede yaşayan Türkler olayı duyunca polise direnen Suriyelilere tepki gösterir. Diğer mahallelerden gelen Türkler de sokağa çıkar ve Suriyelilere tepki gösterirler.
    -olaylar bir anda büyür. Polis sayısı yetersiz kalır. Valilik talimatıyla istirahatli tüm polisler acil göreve çağırılır
    -Valilik Polislere suriyelileri koruyun talimatı verilir.
    Suriyeli nüfusun yoğun olduğu *Danişmend Gazi* Mahallesinde de Kayseri halkı sokağa çıkarak gösterilere başlar. O mahalleye de Polis sevk edilir. Olayların bu noktaya gelmesinin nedeni hiç şüphesiz şımartılan Suriyelilerin tecavüzcüyü polise vermeyip, direnmesidir.
    Sevgili Kayserililer, polis güçlerine yardımcı olarak evlerinize dönün. Tepkinizi gösterdiniz. Olayların büyümesi Türkiye’nin düşmanlarının işine yarayacaktır.

Size göre hangi kesimi temsil eden paylaşım haklıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kayseri Olayları: İslamcı sırp, Liberal solcu, Türkçü tepkileri! Hangisi haklı?
  • SISU kullanıcısına yanıt

benim bildiğim bu yugoslavlarda, çocuk tacizi istismarı pek olmazdı. bu nerenin gülü?

• Vala forumda eski üyeyim 2011 yılında bu mülteci sıkıntısı daha baştayken ilerde başımızın belaya gireceğini burdaki aklı selim insanlarla yazmıştık.

Şimdi de diyorum ki artık çok geç. Bir coğrafyada tam 15 milyon belki daha fazla aynı coğrafyadan gelen (aidiyet ve birlik içinde) adam varsa, bunları bu coğrafyadan savaşmadan hadi hafifletelim, "uğraşmadan" atamazsınız.

Şu an oran oran 15/90 milyon fakat ona öyle bakmayacaksınız. 40 - 18 yaş arası nüfus 40 milyon dersek 15/40 yani 1 mülteci ile aktif şekilde uğraşacak 3 vatandaş var. Çok sıkıntılı bir oran, Ve bu oran gittikçe düşüyor.

Yine ülkede 25 milyon bordrolu çalışan var diğerleri emekli öğrenci çocuk vs. Bunların üretimi ile 15 milyon mülteciye aktif olarak bakıyoruz. Memleketteki hiper enflasyonun sebebi de tam olarak bu. Mal ve hizmet üretimi artmıyor tam tersi düşüyor (tarım, hayvancılık herksin malumu) ve fakat tüketim bunlar sayesinde logaritmik artıyor. Sonuçta bunlar suyla yaşamıyor besin, enerji, hizmet tüketiyor.

Kısaca dünya üzerinde az rastlanır bir saçmalığı (gerzeklik demiyorum) malesef el birliği ile yarattık. Şimdi temizlemeye uğraşıyoruz. Fakat temizlenmeyecek benim fikrim budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sioux kullanıcısına yanıt
    Günde 1 litre su harcasalar kişi başı, günde 12 milyon litre su ediyor. Aylık 1 metreküp su harcamış olsalar Her ay bir tane gödet barajı kadar su harcamış olurlar. Bunlar suyla yaşamıyor demişsin lakin su sıkıntısı baş gösterdi iç anadoluda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Temmuz 2024; 5:45:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz burda istediğimiz anketi seçelim, ülkenin çoğu fatih tezcan gibi düşünüyor

Olayların yaşandığı kayseri bile her seçim akpye en büyük desteği veren şehirlerin birisi, ve emin olun yarın yine seçim olunca en çok oyu verecekler

Biz sadece kendimizi burda paralıyoruz bu adamlar için, akpli hesaplar çoktan fatih gibi algı kasmaya başlamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden sadece 3 secenekten 1 tanesini destekleyelim.. Ben bu konuda Ozgur Ozel e katiliyorum bir an once esad la gorusme ve isbirligine baslanmali yarisini bile gonderebilsek kardir.. 2012 de ilk multeci akininda da Turkiye bu siginmacilari tampon bolgede tutmali olayi esadla cozmeli demistim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.