|
Kayseri’ye uzay ve savunma sanayisi için 1,6 milyar dolarlık dev yatırım

-
-
Kurtuluş Savaşı zamanında da Kayseri önemli bir şehirdi.
-
Kayseri'de ilk uçağı ürettik, sindiremediler, Marshall yardımıyla son çivi çakıldı. O günlerden bugünlere çok vakit kaybedildi.
1.6 milyar günümüzde komik bir rakam. Çok daha fazla yatırım olur umarım.
-
Yatırımların tüm yurt sathına yayılması lazım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Özal f16 alırken fabrika kurmaya karar verdiğinde chp zihniyeti her zamanki gibi bir kaç uçak için fabrika mı kurulur diye engel olmaya çalışmış. Sonra o fabrikadan kazanılan deneyim ve yetişen personel sayesinde sivil ve askeri pek çok havacılık ürünü için alt yüklenici işi kapılmış. Fabrika maliyetinin 1000lerce katı ihracat, kar ve fayda elde edilmiş. TUSAŞ ve kardeş şirketleri bugün dünyada sayılı üreticilerden biri haline geldiler.
Nuri Demirağ ve kurduğu tesisler vaktinde chp tarafından engellenmese idi bugün belki boeign, airbus gibi bir havacılık şirketimiz olabilirdi. Bu yeni tesisler sadece savunma sanayisini değil bütün üretim ekosistemini geliştirecek ve 1,6 milyarın binlerce katı kar ve fayda sağlayacaktır.
-
Son yıllarda savunma sanayisi ve teknoloji yatırımları Anadoluya yapılmaya başladı, hem ekonomik hemde göçü engelleme açısından çok iyi şeyler bunlar. Üretim maliyeti olarak da daha da avantajlı olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Böyle olmazsa zaten 50 yıl sonra hepimiz marmara bölgesinde yaşayacağız. :)
"Bu alandaki ihracatın tamamına yakını Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Konya illerinden yapıldı." 2022
kayseri ne alaka?
haseki nin cemaat ile ortak götürdüğü paraları artık götüremedikleri için
yeni bir senaryo yazmış olabilirler...
işallah ben yanılırım!
-
yine palavra haber gibi duruyor.
ar-ge nasıl olacak? patent olarak ne gibi hedefler var? yani sağa sola takılmadan nasıl atlatacaklar?
fen lisesi kapatıp imam hatip açarak bu işler olmaz
-
Donanımhaberi Sovyet Komünist Partisi yayın organı Pravda ya çevirdiler....
Biraz da gerçek gündemi ,halkın sorunlarını haber yapın.
-
Uzay ve savunma sanayisi için olan hiçbir şeye inanmıyorum , buralarda çalışan çoğu personelin bir iş yaptığına da inanmıyorum; buralara atanan bakanlara da satılan satışlara da inanmıyorum ve çalışmalarına da inanmıyorum. Mağarada yaşasam belki inanırdım ama neyse alan satan memnun bana ne! Yiyecek ekmeği yok milletin ama uzaya çıkıyoruz, hahahaha... Bir ürün üretip kazanç elde ediyorsan açık açık göster ki inanalım, şu kadar harcadık. Bütçemiz bu: Maliyeti şu , bu kadarını şuna harcadık ama bunları geliştirip şuralara harcadık bu kadar personel şunu şu kadar yılda bu kadar maaş alarak geliştirdi de ve ispatla ki inanayım!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 4 Mart 2025; 4:7:38 >
Rahmetli Atatürk bugünleri görseydi hem sevinir,hemde chp denen hizmeti olmayan bu faydasız partisine ,eminimki diyeceği tek söz nedemeye bu partiyi içi kof bir parti haline getirdiniz. Ben size bu partiyi böylemi emanet ettim derdi diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 4 Mart 2025; 07:59:37 >
-
Fabrika kurmaya chp zihniyeti engel olmaya çalışmış kısmıyla ilgili kaynaklarınız nedir öğrenebilir miyiz?
-
Hasan Celal Güzel, Yusuf Alabarda vb isimlerin çıktığı televizyon programlarında izlemiştim...
-
Madem eskiden fen liseleri çoktu neden yüksek teknoloji üretemedik. Dünyanın süper gücüydükte fen liseleri kapandı diye mi bu hale geldik. şu ezberleriniz bitmedi gitti
-
paraları iç edecek bahane mevzu üretmek
önce bi düze çık, sonra paralar fazla gelince böyle şeylerle oynarsın
maksat iç etmek için bahane tabi
-
yanılmayacağını hepimiz biliyoruz.
Özal f16 alırken fabrika kurmaya karar verdiğinde chp zihniyeti her zamanki gibi bir kaç uçak için fabrika mı kurulur diye engel olmaya çalışmış. Sonra o fabrikadan kazanılan deneyim ve yetişen personel sayesinde sivil ve askeri pek çok havacılık ürünü için alt yüklenici işi kapılmış. Fabrika maliyetinin 1000lerce katı ihracat, kar ve fayda elde edilmiş. TUSAŞ ve kardeş şirketleri bugün dünyada sayılı üreticilerden biri haline geldiler.
Nuri Demirağ ve kurduğu tesisler vaktinde chp tarafından engellenmese idi bugün belki boeign, airbus gibi bir havacılık şirketimiz olabilirdi. Bu yeni tesisler sadece savunma sanayisini değil bütün üretim ekosistemini geliştirecek ve 1,6 milyarın binlerce katı kar ve fayda sağlayacaktır. |
Yatırımların tüm yurt sathına yayılması lazım
|
yine palavra haber gibi duruyor. ar-ge nasıl olacak? patent olarak ne gibi hedefler var? yani sağa sola takılmadan nasıl atlatacaklar? fen lisesi kapatıp imam hatip açarak bu işler olmaz |
Donanımhaberi Sovyet Komünist Partisi yayın organı Pravda ya çevirdiler.... Biraz da gerçek gündemi ,halkın sorunlarını haber yapın. |
Benzer içerikler
- spotify short link
- telefonu webcam olarak kullanma
- hileli whatsapp
- reddit video indir
- apple watch whatsapp görünmüyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X