Hayatımda en çok tatmak istediğim yiyeceklerden biri de kaz eti. Haberlerde yine sezon başladı diyerek heveslendirmeye başladılar.
En çok ilgimi çeken yanı ise, tavuk gibi hapiste yetiştirilemiyor olması. Serbest dolaşması gerekiyor, o yüzden de sentetik tavuk etine kıyaslandığında fiyatı biraz pahalı oluyor. Tabii üretiminin zor, üretildiği bölgenin kısıtlı, talebin olması bunda etken.
Tadını bilmeden 2,5 kilo kaz alıp 150 TL vermek yerine güzel yapan yerlerden yemek lazım. Hem bu tarz üretici bilgilerini hem de farklı illerde hazır olarak yiyebileceğimiz restoranları paylaşabilirsek, belki toplu bir bilgilenme sayfası oluşturmuş olabiliriz diye düşünüyorum.
Peki İstanbul'da ağız tadıyla kaz eti yiyebileceğimiz bir yer var mıdır acaba? Bilenler paylaşırsa seviniriz.
merhaba hocam :) , kaz eti çok lezzetli bir et türüdür , herkesin damak tadı farklı ama , benim gerçekten aşırı derecede beğendiğim bir et türüdür.. kırmızı bir ettir ve lüle lüle bir yapısı vardır , kimileri tadınca vazgeçemez( çoğunluk ) , kimileri de hiç beğenmez ( bu oran 100 de 1 )
ama gerçekten çok farklı ve çok lezzetli bir et türüdür , tatmayanlara şiddetle tavsiye ederim , özellikle bulgur pilavının içinde yenmesini tavsiye ederim.
ama şurası bir gerçek ki ben istanbulda yaşadığım halde daha kaz eti yemeklerini yapan yada kaz eti pişiren bir yer restorant göremedim . belki vardır ama araştırmak gerek
Bilgiler için teşekkürler, inşallah forum sayesinde bilen arkadaşların da paylaşmasıyla hem restoranlar üzerinden hem de belki direk satıcılarla tanışarak sağlıklı, kaliteli uygun fiyatlı alışverişlerimiz olur.
Sadece alışveriş öncesi değil, sonrasına dair tarif vs. paylaşmak isteyenleri de bekleriz. Ya da alırken nelere dikkat etmeliyiz mesela.
Bakalım konuyu açtık, beklemedeyiz, google üzerinden arama yapıp da buraya denk gelen arkadaşlar olursa bir zahmet üye olup bilgilerini paylaşırlarsa bizi memnun ederler.
Öyleyse, Google'dan bakmayın, buyrun içeri, diyerek davet edelim kendilerini.
kuzu gibi yumuşacık bir et bekliyorsan hayal kırıklığı yaşarsın, daha çok keçi ile hindi eti karışımı gibi bir formu var.