Şimdi Ara

Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
1
Favori
98.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ilk gün 6 adet koyun kesmiştik. Benim ailem, 2 Dayım ve ailesi ile birlikte bölüşmüştük. Eve gider gitmez etleri buzluğa koyduk. 2. Gün sabahı etleri çıkardık doradık falan geri koyduk. Daha sonra bayram gezmesini yaptık ve akşam eve döndüğümüzde dolabı açtım su almak için ve çok kötü bir koku geldi etlere baktığımda yeşildi. 2 dayımıda aradım ikisininde etleri yeşilleşmiş. Dedemede vermiştik onunkide yeşil olmuş. Yani etler bozuldumu yoksa hormonlumuydu koyunlar anlamadık. Yardım edermisiniz

Bütün etler böyle şuan kıymadan tut pirzolaya kadar. Bütün koyun yeşil olmuş yani.

Edit ARKADAŞLAR GİDER GİTMEZ KOYMAMALIYDINIZ DİYONUZDA KESMEMİZ İLE KOYMAMIZ ARASINDA 12 SAAT VAR ZATEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G A N D A L F -- 26 Eylül 2015; 1:39:23 >

• O ne lan oyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş koyun kestiğinize emin misin

• Kardeşim etleri çözdürdükten sonra bir daha dondurmayın. Sorunun neden olduğunu bilmiyorum ama et çözüldükten sonra dondurma tekrardan kullanın hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DraJeS

Yardım yaptığınız kişilerede sordunuz mu?

Dayım gillere ve dedemlere sordum hepsinde aynı sorun var ilk gün dolaba konan etler bozulması imkansız. Hormondan şüpelendik ama koyun aldıklarımızda tanıdık yani
  • Hulku kesmissiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB gibi geldi ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekmekten böcek çıktı (SS'li)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzaylıdır o koyun olsa duramazsın.
  • Googla yazınca bu çıktı:http://nasilkolay.com/kurban-eti-neden-yesillenir

• Kurbanı kestikten sonra akşama kadar dışarda durmalıydı. Akşam parçalayıp böldükten sonra dolaba koysaydınız hiçbirşey olmazdı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

Kardeşim etleri çözdürdükten sonra bir daha dondurmayın. Sorunun neden olduğunu bilmiyorum ama et çözüldükten sonra dondurma tekrardan kullanın hemen.

Biz öyle yaptık bozuldu dicemde dedem ilk gün koymuş sonra çıkarmamış hiç şimdi aradığımızda dolabı açtı oda aynı manzara ile karşılaştı. İnternettede zehirlenirsiniz yazıyor 9 koyun çöpmü oldu şimdi
  • Dedem inek babamlar da tosun mu ne kesti bu sene. Etler bildiğiniz mok kokuyor sanki. Çok değişik bir koku yahu ikisinde de. Bilmiyorum ben hayvanda bir garip beslenme durumu olduğu düşüncesindeyim ama kimsenin günahını almak istemem. Tek fark eden ben değilim. Babam normalde afedersiniz boş boğazın biridir. Eti de çok sever. Bu sabah etin kokusundan midesi bulandı diye kahvaltı yapmadı adam. Umarım bir hile falan yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

Kurbanı kestikten sonra akşama kadar dışarda durmalıydı. Akşam parçalayıp böldükten sonra dolaba koysaydınız hiçbirşey olmazdı sanırım.

Zaten eve akşam 8-9 da geldiğimizde etler 12 saatte soğur sanırım. Her zaman böyle yaparız ilk defa böyle oldu. Çok karışık kafam
  • 2. Günün şafağında dolaptan çıkarmanız lazımdı aldığın yere soruvereydin ya.

• koyunlar gama ışınına maruz kalmış olabilir
  • yazık olmuş
  • abi fotoğraf var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

CSB gibi geldi ama

Önemli konularda yalan atıcak değilim dostum.

• Gecmis olsun

• Bizim burda koyuncu ve koyun koç eti satan çiftlik kasabı var , biz bundan taze diye kiloyla et alıyorduk.son zamnlarda et çanuk kokmaya falan başladı , dayıma sordum besili olsun diye hormon takviyesi yapıyormuş, bi gece bunu ağıra gittik , ağırın kapısıda sağlam kapı tahtadan değil , içeri girdiğimizde inanamadık ,ağırda disko topu dönüyor zebaniler çubukta striptizlik yapıyor , inekler kucak dansı koçlar ise arkada moonwalk yaparak eniviçi vokke diyorlardı.horman içte hayvanı böyle yapar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.