Hormon nedir? Ne işe yarar? Biliyor musunuz da bunu hormon hormon diyip duruyorsunuz. Açıp bir okuyun gözünüzü seveyim...
Yeşillenme bozulma belirtisidir. Küf, mantar, bakteri etkenlerinin eti bozup ürettikleri atık maddeler gıdalarda böyle renk bozulmaları yapar...
Koyun eti öyle kesilip buzdolabına saklanmaz. İlk kestiğiniz eti mutfak veya benzeri bir yerde 6 ile 8 saat arasında dinlendireceksiniz. Fakat bu dinlendirme etleri üst üste yığmak şeklinde olmayacak. Eğer olursa etler kahverengi olur. Sonra da yeşile döner. Daha sonra işlem sona erdiğinde buzdolabına koyulur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Etleri üst üste dolaba yığmışsınız, dışı soğuk içi ise sıcacık(vücut sıcaklığı gibi) bir ortam oluşturmuşsunuz. dışa gelen taraflarda birşey yoktur, içte kalan kısımlar kokmuş bozulmuş.
eğer taze olarak dolaba koyacaksanız etleri üst üste yığmadan dolabın soğuğunun her tarafına hızlıca işleyebileceği şekilde yerleştirmelisiniz, ya da iyice dinlendirip dışarıda soğutup sonra dolaba kaldırmalıydınız...
malkoc24M
kullanıcısına yanıt
evet haklısın , bizimde 40 kilo kıyma o dediğin kalın muz gibi kokan siyah poşetler içindeydi.Ve 1 gün dolapta olsa dahi bozulmuştu. Bu durumda o poşetlerin nasıl pis olduğunu goruyoruz.
bende kurbanımı kestikten sonra önce etleri ayırdım ve yaklaşık 12 saat sonra ayırdığım etleri buzluğa attım. kemikli etleride haşlama yapmak için orta boy plastik kaba koyduktan sonra streç film ile kapladım ve buzdolabının normal bölümüne koydum. burada yaklaşık 2 gün durdu sonra çıkarıp haşlama yaptık ve çok şükür herhangi bir durum yoktu ette. bence hava almadan saklandığı zaman sıkıntı olmuyor. ben eşe dosta ihtiyaç sahiplerine dağıtırken bile buzdolabı poşetine koyup öyle veriyorum iyiki öyle yapmıştım. etlerden sonuncusunu daha pazartesi verdim şükür bozulmamıştı ve buzlukta değil normal buzdolabı bölümündeydi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme