Şimdi Ara

Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
1
Favori
98.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş hiç mi bir büyüğünüz yok etleri mındar etmişsiniz ya. Sıcak sıcak atarsan dolaba öyle olur tabi. Sakın yemeyin.
  • açık havada dinlendirmen lazımdı birkaç saat
  • İran'dan çok fazla hayvan getirilerek yerli diye satılmakta,dikkatli olmak gerekir ve bildiğiniz hayvan işleri ile uğraşan,mandacılık yapan kişilerden almalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz farkında değilsiniz ama sizin kestiginiz kurban değil ve kabul olmaz. Ailece hayvan kesip bölüşmüşsünüz!?! Fakirlere ve/veya ihtiyacı olanlara vermeyince ne farkı kaldı o etin kasaptan aldığın etten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayvan hastadir büyük ihtimal ile dolap molap hikaye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdogan4

    Siz farkında değilsiniz ama sizin kestiginiz kurban değil ve kabul olmaz. Ailece hayvan kesip bölüşmüşsünüz!?! Fakirlere ve/veya ihtiyacı olanlara vermeyince ne farkı kaldı o etin kasaptan aldığın etten?

    Dağıtmadılarsa evet. Benim bildiğim 3/1 ihtiyaç sahibi akraba, 3/1 fakir fukaraya, 3/1 de kendin alırsın ben böyle biliyorum. Bu sene bize de et gelmedi mesela. Gelecek ete muhtaç değiliz ALLAH'a şükür ama millet kesiyor atıyor dolaba. O zaman kurbanın hiç bir anlamı yok. Diyeceklerse eğer, ete ihtiyacımız var ya da verecek durumum yok o zaman kurban zaten sana düşmez kesmeyeceksin.
  • 9 koyun diyorsun?? Hepsinin etleri birbirine mi karıştı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G A N D A L F

    Arkadaşlar ilk gün 6 adet koyun kesmiştik. Benim ailem, 2 Dayım ve ailesi ile birlikte bölüşmüştük. Eve gider gitmez etleri buzluğa koyduk. 2. Gün sabahı etleri çıkardık doradık falan geri koyduk. Daha sonra bayram gezmesini yaptık ve akşam eve döndüğümüzde dolabı açtım su almak için ve çok kötü bir koku geldi etlere baktığımda yeşildi. 2 dayımıda aradım ikisininde etleri yeşilleşmiş. Dedemede vermiştik onunkide yeşil olmuş. Yani etler bozuldumu yoksa hormonlumuydu koyunlar anlamadık. Yardım edermisiniz

     Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi]

    Bütün etler böyle şuan kıymadan tut pirzolaya kadar. Bütün koyun yeşil olmuş yani.

    Edit ARKADAŞLAR GİDER GİTMEZ KOYMAMALIYDINIZ DİYONUZDA KESMEMİZ İLE KOYMAMIZ ARASINDA 12 SAAT VAR ZATEN

    s.a

    Öncelikle Allah kabul etsin sonra salak salak yorumlar yapanları Allah islah etsin

    Evet aynı şey malesef bizim başımızada geld. Kurban için dana kestik, etleri gece saat 2 de eve getirdik sonra ben bu etleri tepsilere koydum ve yemek masasının üstüne koyarak üzerlerini örtü ile kapattım.

    Sabah kalktığımda ortada et yoktu anneciğim etleri (kesenlerin) dağıttığı büyük kalın poşetlere koyarak dolaba istiflemiş.'. gün etlerle uğraşamadık mezar ziyaretleri akrabalar falan derken akşam oldu.Gece sevgili anam etleri yapsaydınız keşke falan bir muhabbet çıktı çok konuştu :D bunun üzerine getir hadi dedim parçalayım. Etleri dolaptan çıkartıp poşetten çıkartmamızla şokkk olduk etler bildiğin koyu yeşil rengi almıştı ilk defa böyle birşeyle karşılaşmıştık.

    Evet olayın sebebi çok basit etlerin oldukça kalın ve hijyen olmayan büyük bir poşetin içinde beklemesinden kaynaklandığını anladık.'. günü ziyaretlere gitmeden önce dağıtılacak etler ayrılmış ve buzdolabı poşetleri ile dolaba konmuştu, o etlerde hiçbir problem yoktu.Yani sorun pşet ve etlerin bir arada olması idi.

    Geçmiş olsun ve etleri atmayın yeşil olan yerleri biçakla ayırarak devam edin.Bizim etleri kavurma kuşbaşı ve kıyma yaptık gayette lezetli.Kestiğiniz hayvanlarda bir problem yok




  • Usta biz sabah 3 kişi 9-10.30 arası 3 adet koyunu kestik. 12 de mangal yapıldı yendi 13 e doğru.. Mangaldan önce etler doğrandı vs dolaba koyuldu. Ya sizin hayvanlarda bir problem vardı, kestiğiniz yer nasıl bir yerdi, buz dolaplarına koymadan önce oda ısısında beklemedi mi 1-2 saat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalar sıcak et dışarda kaldığı her dakika bozuluyor eti mümkünse poşete koymamak lazım eve gelip hemen kaplara koyup dolapta saklamalısınız parçalamak için hepsini çıkarmayın ve dolabı 1 gün önceden son ayarda çalıştırın oda sıcaklığında dinlendirme hikaye her dk bakteri ürüyor ette en kısa sürede soğutulması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G A N D A L F

    Arkadaşlar ilk gün 6 adet koyun kesmiştik. Benim ailem, 2 Dayım ve ailesi ile birlikte bölüşmüştük. Eve gider gitmez etleri buzluğa koyduk. 2. Gün sabahı etleri çıkardık doradık falan geri koyduk. Daha sonra bayram gezmesini yaptık ve akşam eve döndüğümüzde dolabı açtım su almak için ve çok kötü bir koku geldi etlere baktığımda yeşildi. 2 dayımıda aradım ikisininde etleri yeşilleşmiş. Dedemede vermiştik onunkide yeşil olmuş. Yani etler bozuldumu yoksa hormonlumuydu koyunlar anlamadık. Yardım edermisiniz

     Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi]

    Bütün etler böyle şuan kıymadan tut pirzolaya kadar. Bütün koyun yeşil olmuş yani.

    Edit ARKADAŞLAR GİDER GİTMEZ KOYMAMALIYDINIZ DİYONUZDA KESMEMİZ İLE KOYMAMIZ ARASINDA 12 SAAT VAR ZATEN

    Eti direk koymamanız gerekliydi. Kurban kesildiği için sıcaktı dışarıda bırakıp soğumasını bekleyecektiniz direk atınca sıcaktan soğuğa hızlı şok olmuş et şoka girmiş neyse kurban ibadetini yerine getirmiş oldunuz.




  • Hadi anladik cepten imla yapmasi zor. Ama doradik nedir arkadas.
    Edit sebebi harf hatasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapsody_izmir -- 26 Eylül 2015; 19:42:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu arkadaşım ciddi konuları dh de açmayın(elektronik bişey değilse). Burdaki ergenler artı almak için akıllarına gelen ilk esprileri yazmak için birbirini yiyor. en ciddi konuları bile dalga konusu yapıyor. okadar dedim bu artı-eksi saçmalığı forumun seviyesini düşürecek diye, he tabi reyting alıyo site niye kaldırsınlar. hiçbir yararı yok şu artı eksinin konu dışında.
  • Etlerin havalandırılması lazım... Size ne yapmanız gerektiğini yazayım...

    2 saat içinde o etlerin poşetlerden çıkıp mümkünse gölge olan balkonda bir masanın üzerine bez serip onun üzerine yatırılması lazım. Eğer rüzgar esmiyorsa kısık ayarda başlarına bir vantilatör koyun... Her 4-5 saatte bir etleri çevirerek her tarafının hava aldığından emin olun... Yaklaşık 24 saat sonra etlerin dışı hafif kurumuş olacaktır. Kuruyan yüzeyden kıl, kir vs varsa temizleyin daha sonra kasaba eti ayarlaması için götürün. Buz dolabına koymanıza bile gerek yok. Tüm yapmanız gereken eti havalandırmak. Havalanmamıș bir et - 100celciusda bile bakteri yuvası olmaya mecburdur. Çünkü et dolaba atıldığında etin içinin soğuması 24 saatten fazla sürer. Bu süreyi dolapta eti bozmak yerine gölge bir yerde havalandırmak için kullanırsanız etiniz mis gibi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen keser kesmez poşetlere koydunuz. Yazık olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorma yaa bizimki de yeşil oldu oldu.But tamamen çöp oldu.Neyse artık yiyeceğimiz etten oranlıyoruz ya verdiklerimizi o yüzden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zombie'mi kestiniz kurbanda nedir
  • Mavi dil hastaligi hocam, peder veteriner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paranın helallik seviyesi nedir
    iyi forumlar.
  • sanırım pseudomonas aeruginosa üremiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.