Şimdi Ara

Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
98.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G A N D A L F


    quote:

    Orijinalden alıntı: spacenet

    Dışarıda 12 saat beklettik diyorsun da, nasıl beklettiniz, poşet içerisinde miydi yoksa açıkta mı?

    Dışarda 12 saat tepsilerde bekledi. Daha sonra poşet içinde dolaba koyduk. Her yıl böyle yaparız ilk kez oldu

    Gerçekten ilginç, sıcakta durursa böyle oluyor et. Hemen buzluğa koysaydınız belki etin kalitesi bir miktar düşerdi ama asla böyle bozulmazdı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 tane koyun çöpe gitti yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık olmuş ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Hemen poşetlenmemeli
    Öncelikle kurban kesildikten sonra etleri hemen parçalanıp poşetlenmemeli. Et daha sıcakken veya çok tazeyken naylon poşete konulursa rengi yeşile döner ve çok kısa bir süre içinde kokar. Bu da etin ziyan olmasına neden olur. Kurban kesildikten sonra poşetlenmeden önce mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirilmelidir. Dinlendirildikten sonra küçük parçalara ayrılıp poşetlere konularak dondurulabilir.

    http://www.uzmantv.com/kurban-eti-nasil-saklanmali




  • dondurulmuş et çözülüp tekrar dondurulmaz bozulur..
  • Etler kanser olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle cbs. 6 koyun 3 aile? Hiçkimseye et dağıtılmamış? 6 koyunda da aynı sorun? Dolaba koyulduğu halde böyle olmasının mümkünatı yok sıcakta dursa bile daha yeni yeni bozulmaya gider. Şahsen ben inanmadım. Diğer etlerin de resmini paylaş
  • Kestiginiz sırada etlerde bi yeşillik var miydi ?

    Genelde hayvanlarin bi sakatligi( hastaligi) oldugunda hemen iltihap olusur ve etin iltihapli kismi yesil olur.

    2 hafta önce inegimizin bacagi kirildi 2 gün boyunca yatti sonra veteriner çagirdik tedavi edilmez dedi. Biz de kasap cagirdik kestirdik falan. Sonra sakat bacaginin hep iltihaplandigini gorduk yeşil olmustu. Genelde o yeşil olan kismi kasaplar atmaz sucuk falan yapar.

    Kesilmeden önce de yeşillik varsa hayvan hastadir. Onu ogrenmek icin de çobana sormak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dondurulmuş et çözüldükten sonra tekrar dondurulunca böyle olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene once bizdede oldu
    Bisey olmadi
    Ve etnguzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adli tıpa götürüp otopsi yaptırırsanız daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Volkswagen Polo

    Dedem inek babamlar da tosun mu ne kesti bu sene. Etler bildiğiniz mok kokuyor sanki. Çok değişik bir koku yahu ikisinde de. Bilmiyorum ben hayvanda bir garip beslenme durumu olduğu düşüncesindeyim ama kimsenin günahını almak istemem. Tek fark eden ben değilim. Babam normalde afedersiniz boş boğazın biridir. Eti de çok sever. Bu sabah etin kokusundan midesi bulandı diye kahvaltı yapmadı adam. Umarım bir hile falan yoktur.

    Aynen bu senede bizim etler mok kokuyordu.
  • Etler hastalıklı olabilir sakın tüketmeyin geçmiş olsun.
  • Yazın toplu et kesimi sakat iş mevzu dini olduğu için uzmanlar seslenmiyor ama hiç hijyenik değil sıcak eti buzdolabına buzluğa koydun diyelim toplu koyarsan ortası nemli ve sıcak kalacak bu bakteri üremesi demek.kesilen yerler mikrop yuvası zaten buda bozulma ihtimalini arttırıyor.

    Dini olarak yeten alt sınırda hayvan kesmek lazım sonra et ihtiyacı oldukça düzgün ortamda aceleye gelmeden kesilmiş eti yemek daha mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 26 Eylül 2015; 16:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayvan sanırım hormonluymuş, besleyip satan kişi pek ticaret ahlakına sahip biri olmasa gerek.
  • İfşa oldunuz hocam

     Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceBorn -- 21 Şubat 2016; 12:21:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom II

    Kurban etini serin yerde minimum 24 saat dinlendirmen gerekir.12 saat bile geçse et hala sıcak olur.Ilık bile olsa dolaba konmaz.

    24 saat etmi bekletilir bakterilenir o et dışarda.
  • Bir gece dinlendirilmezse et, boyle oluyor maalesef. Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhç_78

    Tabi bozulur 12 saat bekler mi et

    Bizde 24 saatten fazla bekliyor, herhangi bir bozulma olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bizimde yeşil oldu ben pişirip köpeklere verdim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.