Şimdi Ara

Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
1
Favori
98.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fbi ve cia'in aradığı 6 mutant insanı kurban diye kesmişsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: - Jun Misugi

quote:

Orijinalden alıntı: serdogan4

Siz farkında değilsiniz ama sizin kestiginiz kurban değil ve kabul olmaz. Ailece hayvan kesip bölüşmüşsünüz!?! Fakirlere ve/veya ihtiyacı olanlara vermeyince ne farkı kaldı o etin kasaptan aldığın etten?

Dağıtmadılarsa evet. Benim bildiğim 3/1 ihtiyaç sahibi akraba, 3/1 fakir fukaraya, 3/1 de kendin alırsın ben böyle biliyorum. Bu sene bize de et gelmedi mesela. Gelecek ete muhtaç değiliz ALLAH'a şükür ama millet kesiyor atıyor dolaba. O zaman kurbanın hiç bir anlamı yok. Diyeceklerse eğer, ete ihtiyacımız var ya da verecek durumum yok o zaman kurban zaten sana düşmez kesmeyeceksin.

Ailesine veya eve gelecek misafirlere kesilen etin yetmeyeceği düşünülüyorsa, hiç dışarıya et vermeyebilirler . Eti dağıtılmayan kurban , kurban sayılmaz dıye bir olay olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 26 Eylül 2015; 21:50:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

quote:

Siz farkında değilsiniz ama sizin kestiginiz kurban değil ve kabul olmaz. Ailece hayvan kesip bölüşmüşsünüz!?! Fakirlere ve/veya ihtiyacı olanlara vermeyince ne farkı kaldı o etin kasaptan aldığın etten?

Dağıtmadılarsa evet. Benim bildiğim 3/1 ihtiyaç sahibi akraba, 3/1 fakir fukaraya, 3/1 de kendin alırsın ben böyle biliyorum. Bu sene bize de et gelmedi mesela. Gelecek ete muhtaç değiliz ALLAH'a şükür ama millet kesiyor atıyor dolaba. O zaman kurbanın hiç bir anlamı yok. Diyeceklerse eğer, ete ihtiyacımız var ya da verecek durumum yok o zaman kurban zaten sana düşmez kesmeyeceksin.

Ailesine veya eve gelecek misafirlere kesilen etin yetmeyeceği düşünülüyorsa, hiç dışarıya et vermeyebilirler . Eti dağıtılmayan kurban , kurban sayılmaz dıye bir olay olamaz

O zaman 2 tane keser, 2 tane kesmeye durumu yoksa zaten kurban ona düşmez Kurbanın amacı dağıtmaktır. Yoksa gidip kasaptan da et alırsın. Eğer diyorsa bana bu et yetmez 2 tane keser. Kurban kestiysen dağıtman gerek. Kabul olur olmaz onu ALLAH bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82A2851B0 -- 27 Eylül 2015; 0:53:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman 2 tane keser, 2 tane kesmeye durumu yoksa zaten kurban ona düşmez Kurbanın amacı dağıtmaktır. Yoksa gidip kasaptan da et alırsın. Eğer diyorsa bana bu et yetmez 2 tane keser. Kurban kestiysen dağıtman gerek. Kabul olur olmaz onu ALLAH bilir.

kurban eti dagitilir yemek için alinmaz insanlar bi garip kesip kendi yiyor dinimizde boyle degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızagan

quote:

Orijinalden alıntı: -Squidward-

Hulku kesmissiniz.

Ulan sabahın köründe altıma mıçtım , ilk defa bu kadar gülüm bir yoruma. Ekran görüntüsü aldım , arşivime ekliyorum.

Mimiklerim dahi kıpırdamadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: G A N D A L F

Arkadaşlar ilk gün 6 adet koyun kesmiştik. Benim ailem, 2 Dayım ve ailesi ile birlikte bölüşmüştük. Eve gider gitmez etleri buzluğa koyduk. 2. Gün sabahı etleri çıkardık doradık falan geri koyduk. Daha sonra bayram gezmesini yaptık ve akşam eve döndüğümüzde dolabı açtım su almak için ve çok kötü bir koku geldi etlere baktığımda yeşildi. 2 dayımıda aradım ikisininde etleri yeşilleşmiş. Dedemede vermiştik onunkide yeşil olmuş. Yani etler bozuldumu yoksa hormonlumuydu koyunlar anlamadık. Yardım edermisiniz

Kurbanlık etler yeşil oldu. [SS geldi]

Bütün etler böyle şuan kıymadan tut pirzolaya kadar. Bütün koyun yeşil olmuş yani.

Edit ARKADAŞLAR GİDER GİTMEZ KOYMAMALIYDINIZ DİYONUZDA KESMEMİZ İLE KOYMAMIZ ARASINDA 12 SAAT VAR ZATEN

Çozunen et tekrar -18 e yani dondurucuya girmez..

• Vitamini yeşilinde
  • Dolaba koydun dondu sonra aldin erittin dogradin bitti isi ya pisircen yiyecenya da cope atacan tekrar dondurulmaz et.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

quote:

quote:

quote:

quote:

kurban eti dagitilir yemek için alinmaz insanlar bi garip kesip kendi yiyor dinimizde boyle degil

Eger kisi zordan zar zor para bulup kesiyorsa hele ki 150kg et veren hayvanin bile 6000tl oldugu su piyasada allah rizasi icin kesip kurbani sonra da 3 4kg dagitip gerisini kendine ayirabilir 3te 1 diye bir kural yok onlar soylentiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

Bizim burda koyuncu ve koyun koç eti satan çiftlik kasabı var , biz bundan taze diye kiloyla et alıyorduk.son zamnlarda et çanuk kokmaya falan başladı , dayıma sordum besili olsun diye hormon takviyesi yapıyormuş, bi gece bunu ağıra gittik , ağırın kapısıda sağlam kapı tahtadan değil , içeri girdiğimizde inanamadık ,ağırda disko topu dönüyor zebaniler çubukta striptizlik yapıyor , inekler kucak dansı koçlar ise arkada moonwalk yaparak eniviçi vokke diyorlardı.horman içte hayvanı böyle yapar.

Ulan ya iyi gidiyordu sonra bozdu

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Zar zor bulunan para ile kurban kesilmez. İmkanın varsa kesersin. Ayrıca eve et kalsın niyetiyle kurban kesilmez. Tabiki evede kurban etinden bırakırsın. O ayrı ancak niyet Allah rızası için durumu olmayanlar ile eti paylaşmaktır. Fakiri sevindirmektir. Bazıları eve fazla fazla et bırakıyor, millete et değil kemik dağıtıyor. Hiç kesmeyin o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psirik -- 27 Eylül 2015; 7:32:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

quote:

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

Bizim burda koyuncu ve koyun koç eti satan çiftlik kasabı var , biz bundan taze diye kiloyla et alıyorduk.son zamnlarda et çanuk kokmaya falan başladı , dayıma sordum besili olsun diye hormon takviyesi yapıyormuş, bi gece bunu ağıra gittik , ağırın kapısıda sağlam kapı tahtadan değil , içeri girdiğimizde inanamadık ,ağırda disko topu dönüyor zebaniler çubukta striptizlik yapıyor , inekler kucak dansı koçlar ise arkada moonwalk yaparak eniviçi vokke diyorlardı.horman içte hayvanı böyle yapar.

Ulan ya iyi gidiyordu sonra bozdu

• Etler küflenmiş sizin dolaplar iyi sogutmuyor mu? Yada bu ne ya etten sogudum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etler bozulmuş yemeyin zehirlenirsiniz.

• G A N D A L F kullanıcısına yanıt
    Kurban etini koyduğunuz kaplar bakırsa bundan dolayı olabilirler. Kalaysız bakır sini ve kapları kullanmamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 27 Eylül 2015; 11:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psirik

Zar zor bulunan para ile kurban kesilmez. İmkanın varsa kesersin. Ayrıca eve et kalsın niyetiyle kurban kesilmez. Tabiki evede kurban etinden bırakırsın. O ayrı ancak niyet Allah rızası için durumu olmayanlar ile eti paylaşmaktır. Fakiri sevindirmektir. Bazıları eve fazla fazla et bırakıyor, millete et değil kemik dağıtıyor. Hiç kesmeyin o zaman.

Ben de bunu diyorum işte. Kurbanı kesip hepsini kendine alanlar anlamak istemiyor.
  • Yesenize bi merak ettim tadı nasıl?

• Otu fazla kaçırmış sizin kurbanlık belliki

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuroki

Googla yazınca bu çıktı:http://nasilkolay.com/kurban-eti-neden-yesillenir

bu cevap aydınlatıcı
    özet: sıcakken koyma üst üste yığma
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.