Şimdi Ara

Kaza anında airbag kapağı suratımıza vurmaz mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metinTasci

şahsen emliyet kemerının iç organlarıma zarar vermesinden kafama direksiyon simidi yemeyi yeğlerim.

Kusura bakmayın ama talihsiz bir yorum olmuş bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

quote:

şahsen emliyet kemerının iç organlarıma zarar vermesinden kafama direksiyon simidi yemeyi yeğlerim.

Emniyet kemeri takmadığınız zaman airbag %90 patlamıyor. Ayrıca patlasa bile yüzünüzde yanık olabilir veya vuruş şiddetine göre camdan fırlarsınız kafanızı tavana vurursunuz vs vs.. Emniyet kemeri en sağlıklısı..

emniyet kemerimi her zaman takarım yanılmıyorsam emniyet kemeri takılı iken hava yastigi patmazsa kamurgalar kırılıyodu onun ıcın yazmıstım ama sanırım bıraz eksık olmus

• Hiçbirisinde de fırlamaz;yırtılır.

Sadece değişiminde bütün kapak olarak olarak satılır hepsi o.Yukarıdaki Focus direksiyon göbeklerinde olduğu gibi.
  • airbag patlama basıncının 12 yaş altı ön koltukta oturan çocukların kafasını koparttıgı haberleri yer aldı basında..kapağın da fırlaması durumunda o

basınçla epey bi hasar verirdi sanırım.direksiyon modülündeki airbag direksiyon yırtılarak çıkıyor.yolcu koltugundaki panelde ise kapak açılıyor ve

kapagın altından fırlıyor bildigim kadarıyla ..bazı araçlarda farklılık gösterebileceği düşüncesindeyim...
  • Airbag kaza anında direksiyonu ve konsolu yırtarak açılıyor. Fırlayan birşey yok. Yalnız etrafı beyaz bir toz bulutu kaplıyor. Kokusu oldukça kötü... Airbagin içindeki gaz ciğerleri tahriş edebiliyor, ama ölmekten iyidir.

Emniyet kemerinin ise iç organlara zarar vereceğini söylemişsiniz. Takla atıp, karşı yola geçen, araçtan emniyet kemerim takılı olduğu için burnum bile kanamadan çıktım. Eminyet kemerim takılı olmasaydı, ön camdan fırlayabilir veya aracın içinde çamaşır makinasındaki çamaşırlar gibi dört dönerdim ve eminim iç organlarım bu durumdan daha çok zarar görürdü.

Airbagin ciğerleri tahriş etmesine gelince, kazadan sonra öksürük şikayeti ile doktora gittiğimde doktor söyledi. Birkaç ay inhaler kullandım, şimdi iyiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zecax -- 1 Temmuz 2011; 2:07:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

quote:

Emniyet kemeri takmadığınız zaman airbag %90 patlamıyor. Ayrıca patlasa bile yüzünüzde yanık olabilir veya vuruş şiddetine göre camdan fırlarsınız kafanızı tavana vurursunuz vs vs.. Emniyet kemeri en sağlıklısı..

bunun belli bir kuralı var mı? Şahsen ben kemersiz yan koltukta kaza geçirdim ve airbagler patladı da iyi mi oldu kötü mu oldu bilmiyorum çünkü baya bir yüzümü dağıttı ve yanık yaptı

• O değilde yıllardır forumlarda falan hep bu citroen c4 lerde direksiyonun ortasının sabit olması airbagin açılırken duruşunun değişmediğinden normallere göre daha iyi olduğu vs. diye anlatıldı. C5 i de böyle yaptılar,Forumda belki çokca konuşulmuştur ama yeni C4 te bundan neden vazgeçtiler ?
  • kemer takılı iken airbag açılıp açılmaması bir sensöre bağlı ve bazı araçlarda emniyet kemerini kontrol eden sensör yok. Dolayısıyla sensörün olmadığı araçlarda airbag kemerden bağımsız çalışır.

Tez konum için pert araçların çok olduğu bir yere gidip önden kazalı araçlarda ön camda çatlak ve kan izi ancak airbag açık çok araç inceledim. Genelde minibüs ve combi tarzı araçlarda bu sensör yok yani içinde tek hava yastığı olan modellerde.
  • Kaza yaptım ve airbag açıldı ama suratıma çarpan herhangi birşey olmadı.

Buyrun fotoğraf
     Kaza anında airbag kapağı suratımıza vurmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Temmuz 2011; 3:10:06 >
  • Peki ya gözlük takılı halde araç kullananlar bir kaza esnasında airbag patladığında ne gibi bi hasar alırlar?Hava yastığının patlayıp yüze vurmasıyla birlikte gözlük camı kırılıp yüzü parçalamaz mı yada göze hasar vermez mi ? Benimde merak ettiğim bu
  • 21 Mayıs'ta yaptığım kazada PASSAT'ın direksiyonundaki hava yastığı VW ambleminin ortasından çıktı, kapak açılma hızı münasebetiyle sol elimin başparmak boğumunu yaraladı, hava yastığı açıldı ve açıldığı kadar da hızlı indi. Milisaniyelerle ölçülebilecek an içerisinde olup bitti herşey, yüzüme birşey temas etmedi, kaldı ki hava yastığı tetiklendiğinde fünye ve patlayıcı ile birlikte piroteknik ön germeli emniyet kemerleri de sizi geri çekerek (Meleklerin Elleri) koltuğunuzdan ayrılmamanızı sağlıyor.

Kaza anında sizi KORUYAN hava yastığı değildir, EMNİYET KEMERİDİR.

Açıldıktan hemen sonra

Serviste biraz toparlandıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 1 Temmuz 2011; 9:10:37 >

• yani sonuca bağladık kapak fırlamıyor ya yırtarak çıkıyor yada kapak açılıp olduğu yerde kalıyor...
  • quote:

Sallıyorum 100km hizla kosuyorsun. İlerden senin yönün aksine 200km hizla yastik carpiyor bedenine. Sence sonuc ne olur? Ben sana soyleyim darbelerden dolayi kaburga kemiklerin kirilir ve eger sanssiz isen o kaburga bir organina saplanir ve ic kanamadan ölürsün. Yuksek hizlarda emniyet kemersiz hava yastigi tamamen ölüm sebebi
  • direksiyon ve yolcu tarafındaki konsol yapılırken plastiğin arkasına lazerle inceltme işlemi yapılır.

airbag açılacak yerin üsttarafına mesele plastik kalınlığı 3mm ise lazerle tek sıra 1mm derinliğinde noktalar halinde delikler açılır. diger 3 tarafada gene 1mm derinlikte iki sıra haninde açılır böylece airbag patladığında çift sıra delik açılmış olan taraf daha erken kopar ve üst tarafa doğru açılır.

nerede biliyorsun derseniz i20 ve eraların konsolları çalıştığım fabrikada yapılıyor.
  • Hiç dikkatimi çekmemişti ama bende yırtılıyor diye bilyorum.....
  • Mantıken de yırtılıp yerinde sabit kalması gerekir.

Yoksa yüzümüze doğru fırlasa ciddi hasar ver.
  • quote:

Kaza esnasında emniyet kemeriniz takılı değilse ve duruş konumunuz ters ise airbag balonu boynunuzu kırabilir,bu ciddi şekilde yaralanmanıza sebep olur. Bu yüzden çoğu araçta emniyet kemeri takılı değilken airbagler çalışmaz.... Emniyet kemeri airbag sistemine oranla daha güzel korur. Kemeriniz takılı değilse araçtan bile fırlayabilir, çok kötü yaralanma hatta ölüm olabilir. Bunları yaşıyoruz,görüyoruz,üzülüyoruz. Alınacak bu basit önlemle hayatınız kurtulur. Tecrübelere kulak tıkamayalım, kazalardan ders alalım, aynısı başımıza gelebilir.

Allah korusun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Peki ya gözlük takılı halde araç kullananlar bir kaza esnasında airbag patladığında ne gibi bi hasar alırlar?Hava yastığının patlayıp yüze vurmasıyla birlikte gözlük camı kırılıp yüzü parçalamaz mı yada göze hasar vermez mi ? Benimde merak ettiğim bu

Ben de merak ediyorum çünkü hava açık da olsa, kapalı da olsa güneş gözlüğüyle araba kullanıyorum, diğer türlü rahatsız oluyorum gözlerimi açamıyorum.
  • Bayan kullanıyorsa vede her bayandaki gibi sürcüü koltuğu ön camın ortalarındaysa yarar geçer valla..Kazadan değil surata vurup geri atmasından götürür mazallah..
  • birde arabadan anlıyorum diyorsun bize laf yetiştirmeye calısıyosun.airbag kapagı suratıma carparmı diye soruyorsun koptum ya
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.