birde arabadan anlıyorum diyorsun bize laf yetiştirmeye calısıyosun.airbag kapagı suratıma carparmı diye soruyorsun koptum ya
Teknik bilgide evet laf yetiştirmeye çalışmaktan çok yetiştiririm genelde bilmemek değil öğrenmemek demişler
quote:
Orijinalden alıntı: ~Lion King~
quote:
Orijinalden alıntı: metinTasci şahsen emliyet kemerının iç organlarıma zarar vermesinden kafama direksiyon simidi yemeyi yeğlerim.
Sallıyorum 100km hizla kosuyorsun. İlerden senin yönün aksine 200km hizla yastik carpiyor bedenine. Sence sonuc ne olur? Ben sana soyleyim darbelerden dolayi kaburga kemiklerin kirilir ve eger sanssiz isen o kaburga bir organina saplanir ve ic kanamadan ölürsün. Yuksek hizlarda emniyet kemersiz hava yastigi tamamen ölüm sebebi
2.mesajimi okursaniz emniyet kemerimi her zaman takarim sizin dediginiz gibi ani durmalarda emniyet kemeri tam ic organlara zarar verecekken hava yastigi devreye girdigi icin oyle bir sey yazdim ama herkes tarafafindan yanlis algilanmis saglik olsun. :)
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
Bayan kullanıyorsa vede her bayandaki gibi sürcüü koltuğu ön camın ortalarındaysa yarar geçer valla..Kazadan değil surata vurup geri atmasından götürür mazallah..
bayanın göğsünde marka amblemi kalıcı dövme gibi durur
Arkadaşlar peki Aracınızla kaza yaptınız.Airbaglerin hepsi açıldı.Araba toplandıktan sonra Yeni airbagler takıldıktan sonra hava yastıkalrı tekrar açılırmı Yoksa 1 kerelik mi???
Airbaglere bak kefen gibi gözüküyor
quote:
Orijinalden alıntı: lewel123
Arkadaşlar peki Aracınızla kaza yaptınız.Airbaglerin hepsi açıldı.Araba toplandıktan sonra Yeni airbagler takıldıktan sonra hava yastıkalrı tekrar açılırmı Yoksa 1 kerelik mi???
Yenisi takılır, çift hava yastığının fiyatı işçilikle birlikte ortalama 2.000 lira civarı. Tabi marka modele göre değişir ama ucuz olmadığı aşikar.
tabiki sensörleri ve havayastıkları yenilenirse çalışır.
Konusu açılmışken, daha önce kaza sebebiyle airbag'i açılıp onarılmış araç satın alırken ya da kaza yaptıgınızda yetkili servis yerine alternatif yollarla onarıma gittiğinizde kesinlikle onarılmış airbag taktırmayın ve kapak yerine yine alternatif olan kaplama yoluna gitmeyin. Fabrikasyon kaplamada hava yastıklarının açılırken kendi direnci ile plastik / kauçuk/deri bölmeyi yırtarak açabilmesi için uzun uzun ar/ge çalışması yapılır. Kaplama yolu ile onarılmış gögüslük, koltuk ve sürücü airbag kapagının çalışacagının hiçbir garantisi yoktur, ki genellikle de açılmaz, açılsa da yırtılmak yerine kırıp fırlatarak yolculara ölümcül hasar verebilirler. Sürücü havayastıgı bulunan araçları kullanırken eller daima direksiyon simidi üzerinde olmalıdır, direksiyon göbegini tutarak kullanmak hem reflekslerin zayıflamasına hem de olası bir kazada patlayan hava yastıgı yüzünden anatomik hasara sebep olabilir.
16. snde anlarsınız kapağa ne olduğunu :) damperli kamyonun damper kapağı gibi açılıp içinden airbag çıkar
quote:
Orijinalden alıntı: Details
Konusu açılmışken, daha önce kaza sebebiyle airbag'i açılıp onarılmış araç satın alırken ya da kaza yaptıgınızda yetkili servis yerine alternatif yollarla onarıma gittiğinizde kesinlikle onarılmış airbag taktırmayın ve kapak yerine yine alternatif olan kaplama yoluna gitmeyin. Fabrikasyon kaplamada hava yastıklarının açılırken kendi direnci ile plastik / kauçuk/deri bölmeyi yırtarak açabilmesi için uzun uzun ar/ge çalışması yapılır. Kaplama yolu ile onarılmış gögüslük, koltuk ve sürücü airbag kapagının çalışacagının hiçbir garantisi yoktur, ki genellikle de açılmaz, açılsa da yırtılmak yerine kırıp fırlatarak yolculara ölümcül hasar verebilirler. Sürücü havayastıgı bulunan araçları kullanırken eller daima direksiyon simidi üzerinde olmalıdır, direksiyon göbegini tutarak kullanmak hem reflekslerin zayıflamasına hem de olası bir kazada patlayan hava yastıgı yüzünden anatomik hasara sebep olabilir.
Ben Genel olarak direksiyonu üstten tam ortadan sol elimle tutarım. Sağ elimde vitesin üzerinde olur. Yani Airbag açılsa Kolumu suradıma çarptırıcak
quote:
Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company
quote:
Orijinalden alıntı: Details
Ben Genel olarak direksiyonu üstten tam ortadan sol elimle tutarım. Sağ elimde vitesin üzerinde olur. Yani Airbag açılsa Kolumu suradıma çarptırıcak
merak etme hocam. kaza yapmaya yaklaşırken iki elinde direksiyonda oluyo :) kendimi bildim bileli sizin dediğiniz gibi sol elle kullamırım aracı üstten. 2 defa kaza yaptım yüzlerce kez kazayla karşı karşıya geldim. hep 2 elim direksiyondaydı. frenlerken öne doğru kaymamak için direksiyondan destek alarak kendimizi itiyoruz ya ondan sanırım.
çok doğru bir tespit kimse iki eli direksiyonda gitmiyor. Kaza anında refleksle ne yapılır bilmiyorum ama
quote:
Orijinalden alıntı: Tautou
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
Bayan kullanıyorsa vede her bayandaki gibi sürcüü koltuğu ön camın ortalarındaysa yarar geçer valla..Kazadan değil surata vurup geri atmasından götürür mazallah..
bayanın göğsünde marka amblemi kalıcı dövme gibi durur
aman allah korusun
Emniyet kemeri kaza anında koltuğa yapıştırdığı için öne gidemiyorsunuz. Zaten vücut duruşunuz kemerin sizi koltuğa yapıştırması yüzünden dikleşiyor, başınız ister istemez sürücü koltuğundaki yastıklara yaslıyorsunuz. Airbag ise saniyelik şişip, saniyelik iniyor. Aracın önü, konsolu çarpma şiddetiyle vücudunuza doğru gelmiyorsa, bu pozisyonda airbag suratınıza değmiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme