Şimdi Ara

KAZA GELİYORUM DEMEZ LÜTFEN ARKADAŞLAR DEDİKLERİMİ DİKKATE ALIN... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: microchild

lütfen dikkatle okuyun ve herkes ibret alsın. bugün arkadaşlar kaza yaptım.arabayı rektefe için konyaya götürdüm. parça almak için akşehir ilçesine gidiyordum virajı döndüğümde karşıma hatalı sollama yapan bir tır çıktı emniyet şeridine girdim ve kuma kaptırıp arabayı şarampole düşürdüm arabanın altı büyük bir taşa çarptı sağ amatüsör ve marşpiyel hasar aldı başımı direksiyona çarptım kaşım açıldı fakat arkamdan gelen punto o kadar şanslı değildi tırın altına girdi ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR ölü yada ağır yaralı yok hızım 70-80 civarıydı ve karşıdan gelen tırda rampa çıkıyordu. 3araçtada maddi hasar var.
    VE BENİM AKLIM BAŞIMA GELDİ

ŞİMDİ SORUYORUM KAÇ KİŞİNİN ARABASINDA İLK YARDIM ÇANTASI VAR????????

GELEN ARABALARIN HİÇ BİRİNDE İLK YARDIM ÇANTASI YOKTU ALLAHTAN Kİ KAZA JANDARMA KARAKOLUNA YAKIN BİR YERDE OLDU Kİ TÜRK ASKERİ YARDIM ETTİ...

LÜTFEN ARKADAŞLAR ARAÇLARIMIZDA İLK YARDIM SETİ BULUNDURALIM BUNA BENDE DAHİL!!!!!!!!!!!!!!

SAYGILARIMLA.....

ilk yardım setinde ne varki?tentürdiyot pamuk oksijenli su ıvırı zıvırı...agır yaralanmalarda onlar hiçbi işe yaramaz...asıl önemli olan halkımızın ilkyardım tekniklerini araçta sıkışmış ve agır yaralı kırıgı çıkıgı olan kişilere mudahale etmeyi,suni teneffus ve kalp masajı yapmasını ögrenmesi gerek...

• ehliyet alirken ilkyardim dersi vermedilermi size? Valla ben aldigimda derse doktor giriyordu ve cok ta guzel anlatmisti sagolsun.

quote:

Orjinalden alıntı: Umit

O ilk yardım setleri bir işe yaramaz , onları taşımak komiklikten başka birşey değil, herşeyde olduğu gibi yasak savmak, zaten en baba set olsa bile onu doğru kullanacak kaç yiğit vardır bu ülkede bilemiyorum, olaylara bakıyorum da belkide olmaması daha iyidir, böylesi sağlam kalma şansımızı artırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: talkingbrother

quote:

Orjinalden alıntı: k2fg9

Aracımda levye de dahil her türlü araç-gereç tam.

Levye o kazada lazımmış o tır şöförü için.

kesinlikle katılıyorum bu adamları döve döve komaya sokmak lazım

eğitim şart....

• Eskiden TRT de bu tur programlar olurdu ben kucukken. Sanirim yabanci kökenliydi ama cok seyler ögretiyordu. Simdi RTUK un böyle bir uygulamasi var televizyonlari mecbur kosuyor ama onlarda bu tur programlari sabahin 4-5in de yayinliyor. Sacma, sapan dizilerden siragelmiyor. Ama ben isi ne kadar da bilsem kazadan cikmis bir insana sunni teneffus ya da kalp masaji yapmam Allah muhafaza kaburgasi boynu falan kiriktir daha da beter olur...Asil olay ödedigimiz vergilerin karsiligini alabilmek Avrupa da cogu ulkede ilkyardim cantasi mecburiyeti yok, sebebide, gelismis helikopterli, ambulansli, itfaiyeli ilk mudahale ve yardim sistemleri...O gunlerin gelmesi dilegi ile...Allah kaza bela vermesin, kimseyi korktuguna ugratmasin.

quote:

Orjinalden alıntı: evolution100

quote:

Orjinalden alıntı: microchild

lütfen dikkatle okuyun ve herkes ibret alsın. bugün arkadaşlar kaza yaptım.arabayı rektefe için konyaya götürdüm. parça almak için akşehir ilçesine gidiyordum virajı döndüğümde karşıma hatalı sollama yapan bir tır çıktı emniyet şeridine girdim ve kuma kaptırıp arabayı şarampole düşürdüm arabanın altı büyük bir taşa çarptı sağ amatüsör ve marşpiyel hasar aldı başımı direksiyona çarptım kaşım açıldı fakat arkamdan gelen punto o kadar şanslı değildi tırın altına girdi ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR ölü yada ağır yaralı yok hızım 70-80 civarıydı ve karşıdan gelen tırda rampa çıkıyordu. 3araçtada maddi hasar var.
    VE BENİM AKLIM BAŞIMA GELDİ

ŞİMDİ SORUYORUM KAÇ KİŞİNİN ARABASINDA İLK YARDIM ÇANTASI VAR????????

GELEN ARABALARIN HİÇ BİRİNDE İLK YARDIM ÇANTASI YOKTU ALLAHTAN Kİ KAZA JANDARMA KARAKOLUNA YAKIN BİR YERDE OLDU Kİ TÜRK ASKERİ YARDIM ETTİ...

LÜTFEN ARKADAŞLAR ARAÇLARIMIZDA İLK YARDIM SETİ BULUNDURALIM BUNA BENDE DAHİL!!!!!!!!!!!!!!

SAYGILARIMLA.....

ilk yardım setinde ne varki?tentürdiyot pamuk oksijenli su ıvırı zıvırı...agır yaralanmalarda onlar hiçbi işe yaramaz...asıl önemli olan halkımızın ilkyardım tekniklerini araçta sıkışmış ve agır yaralı kırıgı çıkıgı olan kişilere mudahale etmeyi,suni teneffus ve kalp masajı yapmasını ögrenmesi gerek...

• quote:

eğitim şart....

......hakkı kötektir.
  • quote:

quote:

eğitim şart....

......hakkı kötektir.

Onun hakkı kötekse ,diğer yandan suçsuz adamın ne suçu var...
  • öncelikle çok geçmiş olsun, iyi hoş başlık açmışsın da önce bir emniyet kemerini takıver inan airbagten çok daha önemli, bizzat yaşadım biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Tır şöföründen bahsediyorum.

Onda anlayacak beyin olsa zaten düşünür o yanlışa düşmezdi...
  • haklısınız bence böyle bir durumda o tır şöförüne haddini kendi anlayacağı dilden bildirmekte fayda var
  • quote:

quote:

Neyse ben yorum yapmıyayım... Ünal duymasın İnsanlar hakkında önyargılı olmamak lazım... Ama yaşananlar hoş değil gerçekten.

• quote:

Neyse ben yorum yapmıyayım... Ünal duymasın İnsanlar hakkında önyargılı olmamak lazım... Ama yaşananlar hoş değil gerçekten.

Ben genelleme yapmadım dikkat ettiysen...

O kazada suçlu olan şahıstan bahsediyorum.Yoksa doktorundan tut öğretmenine kadar her türlü insanda denyoluk olabiliyo.

Mesleğe bağlamam asla.
  • quote:

quote:

Ben genelleme yapmadım dikkat ettiysen...

O kazada suçlu olan şahıstan bahsediyorum.Yoksa doktorundan tut öğretmenine kadar her türlü insanda denyoluk olabiliyo.

Mesleğe bağlamam asla.

sözlerinden onu anladım. Diğer türlü anlattıysan kusura bakma...

• Genelleme yapacak olsam

quote:

Levye o kazada lazımmış o tır şöförü için.

demezdim.
  • Yıllar evvel benimde başıma gelmişti. Rampayı çıkmıştım gece bir de baktım ki 4 tane far benim yolum kapanmış.. Sağda boş yer olduğunu hatırladım ve daldım çakıl makıl çekmedi kurtardım. En tepede rampa başında iki tır yanyana düşünebiliyormusunuz ne feci bir durum aklınız bitiyor. Bu tırların rampa aşağısından birbirlerini sollamaya başlayıp taa rampa başına kadar çekişmelerini hatta rampaya yan yana girmelerinia anlamış değilim. Ya benim yerime karşısına bir yolcu otobüsü çıksaydı işte yollarıın neden kan gölüne dönüyor neden aileler yıkılıyor. Hadi kuralları kimse iplemiyor kimsenin başkasının yaşam hakkına saygısı kalmamış kendi egolarını tatmin etmekten başka bir şeye yaramıyor trafik artık.
    Artan para cezaları da vız geliyor tırıs gidiyor.
    Allah Sonumuzu hayr ede yoksa gidişat iyi değil.
    Kazasız belasız sürüşler dileğiyle tekrar geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 3 Ekim 2007; 23:57:13 >

• Çok geçmiş olsun büyük bir kazadan en az hasarla kurtulmuşsun.Daha bugün arkadaşlarla konuşuyorduk arabanda ilk yardım çantan varmı diye şahsen bende yok ama temin etmek gerektiğini dediğin gibi insan böyle durumlarda anlıyor
  • Çok büyük geçmiş olsun kardeş..Ben aracımda ilkyardım setini mutlaka bulundururum ve kontrolünü sürekli yaparım..Dediğin gibi kaza geliyorum demez...Tekrar geçmiş olsun..
  • Direksiyon başında olanların çoğu (kamyon-tır şoförü demiyorum hepsi otomobil de dahil).
    Ama kamyon-tır-otobüs büyük araçlar olduğu için sürücüsü daha sorumlu-düşünceli olmalı.
    Mesela yolculuğumuza yardım eden,kaza tehlikesi oluşacağını görüp yol kenarına yaklaşıp hayat kurtaran kamyon şöförleri de var,makas atan da var,yarışanda...
    Başkaları için kendi hayatını tehlikeye atan da var,başkalarının hayatını tehlikeye atan da...
    Bir keresinde bir kamyon yanımdan öyle bi süratle geçtiki korkudan yoldan çıkacaktım,acemiydim o sıralar.

Düzeltme:Geçmiş olsun kardeş.Yazmayı unutuyorum her seferinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 4 Ekim 2007; 0:12:36 >
  • geçmiş olsun dostum

yarın ilk işim ilk yardım çantasının içini açmak olacak
    içinde ne var ne yok bilmiyorum ,eksik gedik varmı?

başına gelen talihsiz olay en azından beni silkeledi.
  • Geçmiş olsun Allah korumuş. Tır şoförüne ne desek boş,alıştık artık bu katillere..
    Hiç umudum olmamakla beraber TürK Adaleti'nin sağlam bir ceza vermesini diliyorum o insana.
  • Dün sis farları konusunda konuştuklarımızı hatırladım bi an...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.