Şimdi Ara

Kaza Hakkında Kazanç kaybı davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç ay önce bana ait olan araçla biri ticari taksiye çarptı ve %100 kusurlu bulundu ticari taksinin masrafları benim sigortam tarafından karşılandı ama bugün bir hukuk bürosundan ilamsız borç takibi başlatılmış kazanç kaybı için hem araç sahibine(bana) hem de kazada aracı kullanan şoföre,

ticari taksinin 10 gün yattığı ve günlük 500 tl kazanç kaybı yaşadığı ve 7 gün içinde ödenmesse icra takibi başlatılacağı yazıyor. Gelen evrak ta hem araç sahibinin hem de şoför'ün adı yazıyor bu durumda muhattap kimdir ? bu borç kimden isteniyor ?

• Karşıdaki ticari araç ise kazanç kaybı talep edebilirler. Ancak bu işi yapan hukuk firmaları hasarı hep sisiriyorlar. Ne koparsak kar anlayışı ile hareket ediyorlar. 2-3 günlük tamir işini 10 gün yazmışlardır.

Takibe itiraz edebilirsiniz. Sonra dava açmaları gerekir. Ama dava açmayip bıraktıkları da çok oluyor. Başıma çok geldi itiraz ettiğim dosyalarda dava açılmadığı. Ama kesin birsey denemez. Dava açılırsa masraf artar.

Eğer ödeyip kurtulayım derseniz çok düşük teklif edip iyi pazarlık edin.

Sigorta kapsamına girmez. Kaskoda kloz olması lazım ama muhtemelen yoktur. Hem şoför hem araç sahibi muhatap olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xtx510 kullanıcısına yanıt

verdiğiniz bilgiler için tşkler peki itiraz bulunduğumuz ildeki icra dairesine mi yapılıyor yoksa davanın açıldığı icra dairesine mi ? itiraz süreci nasıl işliyor?

• Bulunduğunuz yerden de muhabere yolu ile itiraz edebilirsiniz.

• sanırım hukukta buna kusursuz sorumluluk deniyor.

aracı kullanan ödemezse sorumlu sizsiniz.

10 gün için 5000 tl çok para değil.

3-5 anlaşma yoluna giderdim. itirazı iptal davası açarlarsa mevzu ve tutar büyür.

• Adam aracın 10 gun yattığını ve günde 500 TL kazandığını kanıtlaması lazim.

Muhasebecisi çıkarsın bakalım günlük kestiği faturaları. Muhtemelen de 1 2 günde yarım yamalak tamir sonrası devam etmiştir. Sonuçta taksici, her türlü yalana ve hırsızlığa yatkın.

• Greencard Hüseyin G kullanıcısına yanıt

Taksilerin Fiş kesme zorunluluğu yok. Vergilerini bile beyan usulü verirler.

Bu nedenle adamlara hani nerde günlük kestiğin Fiş bakayım günlük ciron ne kadarmış diyemezsiniz. Bir geçerliliği yok çünkü...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değer kaybı davası.
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı kurnaz avukatlar eksperler ile anlaşıp kazanın taraflarının bile haberi olmadan icra başlatıyor. Bir arkadaşımızın başına geldi. Adı geçen avukata ulaşmak mümkün değil, baroda kayıtlı telefon numarası yok. Kazanın diğer tarafına ulaştık, böyle bir talebi olmadığını, avukatta da vekaleti olmadığını söyledi. İtiraz edildi.

Karşı tarafa bi ulaşıp sorgulayın, belki haberi bile yoktur.

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt

Zorunluluğu var.

Basit usulde vergilendirmeye tabi oldukları için beyan esas alınır. Bu beyanda fişlerden yola çıkılarak elde edilir.

Stajyerleri toplayıp telefonla yasal tefecilik yaptıran hukuk büroları kafalarına göre yatar parası belirleyemez.

İtiraz edip bir önceki yılın beyannamesini talep edin ve ona göre ödeme yapın.

• İlamsız icra takibi başlatıldıysa bu sizin UYAP sisteminizde gözükür ve resmi tebligatı kabul ettiğiniz tarihte itibaren 7 gün içerisinde borca itiraz etmezseniz kabul etmiş duruma düşersiniz ve ödemek zorunda kalırsınız.

Eğer resmi olarak UYAP'ta gözüken bir ilamsız icra takibi var ise hemen itiraz edin ve takibi durdurun.

Bırakın tüm masrafları üstlenip itirazın iptali davası açsınlar. İlgili tüketici mahkemesinde kendinizi ifade edersiniz ve ona göre bir yol izlenir.

Resmi olarak UYAP'ta gözüken bir icra dava dosyası yoksa, sizi arayıp taciz ettikleri için KVKK ihlalinden dolayı hukuk bürosu hakkında avukatınız vasıtasıyla şikayetçi olacağınızı ve baroya bu durumu bildireceğinizi söyleyin.

İş bilmez stajyerler bunu duyunca bir daha asla sizi aramaz.

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt

Bazen iş gereği ofis çalışanları taksi kullanabiliyor. Takside pos varsa zaten kartla ödeniyor ve fişi anında kesiliyor. Onun haricinde talep halinde manuel olarak fiş kesmek zorundalar. Zorunda değilim diyen taksiciden kan alırlar.

• Olay da burada zaten... Talep edersen fiş kesiyor.

Fiş isteyen müşteri de belli zaten. Şirkette vs çalışıp taksi harcamasını şirket e ödettiren müşteri.

Bunun dışında her araca binen müşteriye fiş kesme gibi bir zorunlulukları olmadığı için bu adamları kimse kontrol etmez her binen müşteriye istese de istemese de fiş kestin mi diye...

Her sene belirlenen basit usulde vergi üst matrah tutarının biraz altında bir tutar belirterek senelik vergilerini veririler. Verdikleri vergi ile gerçek kazançları bir olmaz.

Örneğin 2022 yılı için basit usul vergi üst limiti 75 Bin TL ise , taksici beyan verirken ben 70 bin TL kazandım der onun üzerinden vergi verir. Ama bakarsan bu verdiği beyandan çok daha fazla gelir elde etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 26 Ağustos 2022; 14:29:23 >
  • Merhaba ben de 20 gün önce taralı alandan çikip yola girdim fakat taksici bana arkadan vurdu kazanın paniğiyle direksiyonu sola kırdım 2 inci araçta bana vurdu neyse aradan 20 gün geçtikten sonra taksici beni arayarak arabam 7 gün yattı sen de anlayışla karşıladığın için 7 günlük 14 bin TL para istediler çok araştırma yaptım genellikle avukatlara sorduğumda talep edilebilir dendi bir kaç avukatta sakın para verme sigortaya dava açsın dediler bir polis arkadaşta para verme dava açsın dedi mahkemeden tanıdığım bir kişiye sorduğum da da dava açsın sakın para verme telefonlara bile çikma dedi yorumlarınızı bekliyorum taksinin kaza sonrası fotoğrafını da ekledim

Kaza Hakkında Kazanç kaybı davası

Benimde başımda böyle bir olay var 18 Eylül'de oldu ama herhangi bir icra takibi başlatmadı telefon ile arayıp 7 gün yattı 14 bn tl dedi ne yapmamı önerirsiniz? Aracın yürüründe herhangi bir sıkıntı yoktu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • styler. S kullanıcısına yanıt

Eger bir hukuk burosundan aradilarsa takip acmis olabilirler. Vatandas UYAP uzerinden bir kontrol edin isterseniz. Kusur %100 size mi verildi?

Fotoğraftaki aracın 7 günlük işlemi yok. Zaten taksici hayatta 7 gün bırakmaz bu haldeki aracı. Tanıdık bir kaportacya sorup bence teyit edin kaç günlük işlemi olduğunu.

Dava acacaklari kesin degil. Dava açsalar da 14 bin üzerinden açacaklarını sanmıyorum. Ama dava açana kadar bekleyin demek de tam dogru olmaz. Sonuçta dava açıldığı zaman yargılama giderleri ve vekalet ücreti de olacağı için tutar daha çok artacak. Tabi bunlar 14 bin üzerinden olmaz. Bilirkişi 2 gün derse onun üzerinden hesaplanır. Kimi insan ne olursa olur diyor kimisi de 3-5 verip kapatalım kafasında oluyor. Bu size kalmış.

Kazanç kaybı için sadece yürüre bakılmıyor. Sonuçta bu aracın tamirinin yapılması gerekecek ve bu süre zarfında araç sanayide kalacak.

Beni arayan taksi sahibiydi. Bilirkişilik yapan birine sordum en fazla 3 ya da 4 gün serviste kalmıştır dedi. Diğer bir sigortacı da 2022 model araç ise kalmıştır sadece dosya açmak 3 gün sürüyor dedi. Şuan herhangi bir dava açılmadı e devletten kontrol ediyorum.

%100 kusurlu olmamın sebebi taralı alandan çıkıp yola girmem.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.