Şimdi Ara

Kaza sonrası sigortadan değer kaybı tahsili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2012 hyundai i30 aracım la karşı tarafın %100 kusurlu bulunduğu bir kaza geçirdim. Sol far, kısmen ön takım, direksiyon sisteminde bazı parçalar,
    sol ön kapı, ve sol ön çamurluk değişti
    Takılan parçalrın bazıları yan sanayi.
    Sigortadan ben istemeden 1300 liralık bir teklif geldi ama buradaki değer kaybı daha fazla olmalı. Hukuki yoldan hakkımı arayacağım.
    Aracım orjinaldi daha önce hiç kazası yoktu. Sizce ne kadar değer kaybı tazminatı hedeflemeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç büyük ihtimal eski diye bu kadar düşük bir şey teklif edildi. Ancak teorik olarak.

Hatasız araçla - Kapı ve çamurluğu "DEĞİŞEN" bir araçta özelliklede çok bulunan bir araç olduğu için satışta çok farkettirecektir.

Üstelik sizin sadece kaporta olarak değil mekanik anlamdada değişeniniz var.

He bu kazadır olur sizin 2. elde edeceğiniz zararın hepsini almanız zaten mümkün değil bildiğim kadarıyla.

Ancak 2. eldede en az 7-8 bin tl zarar edeceğinizde aşikar bence 3,5-4 Bin lira alınabiliyorsa yeterlidir diye düşünüyorum.

Keşke bu kadar mekaniksel anlamda olan bir kazayı servisinde yaptırtsaydınız. (Parçalar çıkma alındığı için dışardan yaptırıldığını tahmin ederek yazıyorum)
  • geçmiş olsun
    yapacağınız işlem bir sigorta eksperine gidip değer kaybı raporu düzenlettirmek bunu ücretli yaparlar. bu raporla karşı tarafın sigortasına başvurup eksperin çıkardığı rakamı ekspere verdiğiniz parayı talep edebilirsiniz.bu rapor bağlayıcıdır ve size mutlaka dönüş yapıp teklifte bulunacaklardır.
  • Hasar kaydu ne kadar bakmak lazım yalnjz şu var değer kaybı hesabında her değişen veya boyanan için para alamazsın sıkıntılu fazla umutlanma

• Bende öyle istemiştim ama sigortanın muadil parça kullanma hakkı olduğu ve orjinal parça fiyat farkının benden alınacağı söylendi:(

• Değer kaybınızı kendiniz hesaplayabilir ve karşı taraf sigortası ile müzakere edebilirsiniz. Eğer ikna olmazsanız tahkime gidebilirsiniz.

Değer kaybı hesabı için Hazine Müsteşarlığının 15 Mayıs 2015 tarihli KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALi SORUMLULUK SİGORTASI GENEL Şartları konulu Tebliğ ekinde açıkca anlatılmış olan yöntem kullanılmaktadır. Aşağıdaki bağlantıdan söz konusu Tebliğ ve ekine ulaşabilirsiniz:

www.resmigazete.gov.tr
    Ba�bakanl�k Mevzuat� Geli�tirme ve Yay�n Genel M�d�rl���
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/05/20150514-5.htm

• Cevaplar için teşekkür ederim.
    Şöyle bir durum oldu. Karşı tarafın sigortasını aradım ve resmi talep olmadığı sürece değer kaybı teklifi verilmediğini, beni arayan şahısların bu işten birşekilde haberdar olup nemalanmak isteyen 3. şahıslar olabileceğini söyledi
    Resmi başvuru için evrakları hazırlıyorum sonucu yazacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.